Anunț pentru șoferi! Vor putea plăti amenzile rutiere direct la polițiști

Publicat: 16/04/2019 | 22:02

Modalitatea de plată a amenzilor de circulație va fi modificată din nou, întrucât șoferii care vor încălca legea vor avea posibilitatea de a plăti amenzile rutiere direct la polițistul care a constatat abaterea, conform unui proiect legislativ.

În cazul în care propunerea va trece și de Camera Deputaților, modalitatea de plată a amenzilor rutiere se va schimba. Totuși, nu toate amenzile de circulație se vor putea plăti direct la polițist, ci doar cele de până la 20 de puncte-amendă. Atunci când va face plata direct la polițist, șoferul va plăti, de fapt, doar jumătate din minimul amenzii primite.

„Pentru amenzile contravenționale în cuantum de până la 20 puncte-amendă, contravenientul poate achita pe loc agentului constatator jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege”, se precizează în proiectul legislativ, potrivit avocatnet.ro.

Conform sursei citate, această măsură va fi valabilă doar pentru persoanele fizice, întrucât amenzile de peste 20 de puncte-amendă se aplică doar firmelor.

De asemenea, aceeași măsură vizează și o schimbare privind folosirea aparatelor radar. Mai exact, polițiștii nu vor mai putea instala radare pe mașinile neinscripționate și nu le vor mai putea folosi decât dacă sunt îmbrăcați cu uniforma specifică.

Citește și...