DAMIAN DRĂGHICI, cum nu l-ai cunoscut! Și-a colindat cu naiul părinții, care nu mai sunt
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » Apa Nova investeşte 130 de milioane de lei în 2017. Tarifele ramân aceleaşi

Apa Nova investeşte 130 de milioane de lei în 2017. Tarifele ramân aceleaşi

De: Cancan 14/03/2017 | 21:00
Apa Nova investeşte 130 de milioane de lei în 2017. Tarifele ramân aceleaşi

Compania Apa Nova Bucureşti, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare al Capitalei, a anunţat marţi că îşi schimbă denumirea în Apa Nova - Compania de Ape Bucureşti şi că va avea loc o reaşezare a structurii tarifare în perioada următoare. Astfel, compania reduce de la 1 aprilie costul cu serviciile de furnizare a apei potabile, dar creşte de aproape două ori costul cu canalizarea, tariful final cumulat rămânând neschimbat.

 “În anul 2016 am început transformarea în profunzime a companiei, în urma unui amplu program de auditare şi de eficientizare a proceselor şi fluxurilor de lucru. Schimbarea numelui companiei este una parţială, nu integrală, Apa Nova, puternic asociată de bucureşteni cu serviciul de alimentare cu apă potabilă, rămânând în continuare principalul element de identificare al companiei”, au anunţat marţi reprezentanţii companiei, în cadrul unei conferinţe de presă.

Apa Nova asigură atât serviciul de alimentare cu apă potabilă, dar şi pe cel de alimentare cu apă industrială, preluarea apelor pluviale, precum şi preluarea şi epurarea apelor uzate. Conducerea companiei subliniază că a modificat modul de facturare, regulile la branşare, modul de preluare a sesizărilor, priorităţile investiţiilor în infrastructura de apă-canal în urma unei dezbateri din aprilie 2016, un dialog cu 1.500 de oameni. Contractul prin care Apa Nova Bucureşti a devenit concesionarul serviciului de alimentare cu apă şi canalizare în Capitală prevede şi angajamentul atingerii unor parametri de performanţă, pe care compania susţine că i-a depăşit. În anul 2016, compania a investit 129 milioane lei, iar pentru anul 2017 investiţiile alocate sunt prevăzute la acelaşi nivel. „În 2017 vor fi reabilitaţi 19,5 km reţea de canalizare; cele mai importante, fiind colectoarele de pe Şoseaua Mihai Bravu şi Bulevardul Coneliu Coposu”, arată compania.

Apa Nova are un calendar clar de investiţii
Apa Nova are un calendar clar de investiţii

De asemenea, în următoarea perioadă va avea loc o reaşezare a structurii tarifare, prin diminuarea costului serviciilor de furnizare a apei potabile şi creşterea costului canalizării, pentru a reflecta “corect” investiţiile necesare în infrastructura de canalizare şi costurile operări, potrivit companiei. “Cele două evoluţii se compensează reciproc, tariful net cumulat practicat de Apa Nova – Compania de Ape Bucureşti, rămânând neschimbat – la una dintre cele mai mici valori din ţară pentru acest tip de servicii. Decizia a fost luată de comisia internaţională de experţi, în urma analizării investiţiilor realizate şi a celor necesare pe mai departe în infrastructura de canalizare”, menţionează Apa Nova. Decizia a fost supusă analizei şi ulterior aprobată de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), care a informat Primăria Bucureşti. Compania de utilităţi susţine că nici Primăria, nici Apa Nova nu decid modificări de tarif, mecanismul de formare a preţurilor fiind unul independent şi extrem de tehnic, fiind explicat în detaliu pe parcursul anului 2016. Contractul de Concesiune a intrat în vigoare la 17 noiembrie 2000. La acea dată, ponderile în cadrul tarifului cumulat apă potabilă şi canalizare erau următoarele: apă potabilă 82% şi canalizare 18%. Tarifele fără TVA care vor fi implementate sunt: tarif apă potabilă: 65,5% din tariful cumulat la apă potabilă şi canalizare, adică 3,31 lei/metru cub, faţă de 4,13 lei/metru cub la 31 decembrie 2016. Tariful privind canalizarea reprezintă 34.5% din tariful cumulat apă potabilă şi canalizare, adică 1,74 lei/metru cub, faţă de 0,92 lei/metru cub la data de 31 decembrie 2016. „Tariful cumulat rămâne neschimbat, la unul dintre cele mai reduse nivele din plan naţional”, au afirmat reprezentanţii companiei.

Potrivit Apa Nova, modificarea structurii tarifare a fost solicitată de comisia internaţională de experţi care monitorizează contractul de concesiune cu Primăria Capitalei, a fost avizată de ANRSC şi notificată Primăriei. Modificarea a fost efectuată pentru a se reflecta corect investiţiile necesare în infrastructura de canalizare şi costurile operării acesteia, a precizat compania.

Acţionarii Apa Nova – Compania de Apă Bucureşti sunt Veolia Eau-Compagne Générale Des Eaux, cu 73,69% din capital, Municipiul Bucureşti (16,31%) şi Asociaţia Salariaţilor din Apa Nova ESOP (10%).

Consumul de energie electrică a scăzut cu 70% din 2000, ca urmare a investiţiilor în modernizarea staţiilor de tratare, pompare, repompare şi de hidrofor, mai arată compania. Randamentul reţelei de alimentare cu apă potabilă înregistrat în anul 2016 a fost de 75,5%, iar obiectivul prevăzut în cadrul obligaţiilor contractuale era de 67%. În anul 2002, randamentul era de 48,45%. În anul 2016, echipele companiei au intervenit la remedierea a 7,146 avarii pe reţeaua de apă şi 13,975 reclamaţii pe reţeaua de canalizare, numărul de reclamaţii scăzând cu circa 25% faţă de anul 2011, când ANCAB a început operarea integrată a sistemului de canalizare. De asemenea, compania a curăţat 26,483 guri de scurgere şi 263 km de reţea de canalizare şi a modernizat 20,5 km reţea de apă. Investiţiile făcute de companie în cei 16 ani de concesiune sunt de aproximativ 400 milioane euro. Canalizarea Municipiului Bucureşti a fost realizată la sfârşitul secolului al XIX-lea (1881-1889), pe baza unor proiecte generale de canalizare. În prezent, reţeaua de colectare existentă cuprinde 12 colectoare principale şi 12 colectoare secundare, la care se adaugă reţelele secundare şi de serviciu, care colectează apele uzate şi apele pluviale din cele şase sectoare administrative ale oraşului Bucureşti şi le transportă în caseta situată sub albia Dâmboviţei – colectorul general Caseta de ape uzate. Lungimea reţelei de canalizare este de 3.287,78 km, lungimea colectoarelor nevizitabile atinge 618 km; existând 50.675 guri de scurgere.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Andreea Bănică, aproape dezgolită pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine! Artista nu se sfiește să pozeze provocator, la 46 de ani
Andreea Bănică, aproape dezgolită pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine! Artista nu...
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Un preparat scump în meniurile de azi din întreaga lume, hrana de bază a țăranilor români de acum un veac
Un preparat scump în meniurile de azi din întreaga lume, hrana de bază a țăranilor...
Anghel Damian șochează: Secretul ascuns care îl macină zilnic! Soțul lui Theo Rose susține că are un sindrom care îl bântuie
Anghel Damian șochează: Secretul ascuns care îl macină zilnic! Soțul lui Theo Rose susține că...
Primele semne că începi să îți pierzi memoria. Vlad Ciurea: ”Abia atunci trebuie să te îngrijorezi”
Primele semne că începi să îți pierzi memoria. Vlad Ciurea: ”Abia atunci trebuie să te...
Donald Trump a lansat „un parfum căruia dușmanii nu-i pot rezista”, ilustrându-i reclama cu fotografia lui Jill Biden
Donald Trump a lansat „un parfum căruia dușmanii nu-i pot rezista”, ilustrându-i reclama cu fotografia...
De ce nu părăsește Rusia cele doua baze militare din Siria. Ce însemnătate au ele pentru Moscova
De ce nu părăsește Rusia cele doua baze militare din Siria. Ce însemnătate au ele...
Este legal să ai două permise de conducere, dacă unul este de rezervă?
Este legal să ai două permise de conducere, dacă unul este de rezervă?
Șoc în „Casa iubirii”! Daniel aruncă bomba despre Julia și lasă pe toată lumea mască! „Dacă nu era atât de fiartă, nu dădea mesaje și în afara emisiunii!”. Aflați ce va păți concurenta în ediția de duminică, 15 decembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D
Șoc în „Casa iubirii”! Daniel aruncă bomba despre Julia și lasă pe toată lumea mască!...
Adevărul despre moartea lui Mircea Diaconu! Știrea momentului
Adevărul despre moartea lui Mircea Diaconu! Știrea momentului
Adriana Bahmuțeanu, mesaj pentru Honorius Prigoană. Băieții lui Silviu Prigoană vor să ia rolul de tată pentru copiii ei. “Eu nu am făcut copil cu Honorius, ca să mă judec pe custodie.”
Adriana Bahmuțeanu, mesaj pentru Honorius Prigoană. Băieții lui Silviu Prigoană vor să ia rolul de...
Breaking News: Explozie devastatoare în Târgu Jiu! Locatarii, în lacrimi: „Eram cu pastilele de inimă în mână, tremuram”
Breaking News: Explozie devastatoare în Târgu Jiu! Locatarii, în lacrimi: „Eram cu pastilele de inimă...
Moştenirea uriaşă lăsată în urmă de Mircea Diaconu. Ar fi împlinit 75 de ani în ajunul Crăciunului. Ioana Calotă:
Moştenirea uriaşă lăsată în urmă de Mircea Diaconu. Ar fi împlinit 75 de ani în...
BANCUL ZILEI. Bulă: – Mi-am dat seama că m-ai înșelat cu ăla care ne schimbă butelia!
BANCUL ZILEI. Bulă: – Mi-am dat seama că m-ai înșelat cu ăla care ne schimbă...
Alertă de securitate pentru mașinile Škoda!
Alertă de securitate pentru mașinile Škoda!
Monica Bellucci, cea mai în vârstă BOND Girl. „Am fost o fată foarte TIMIDĂ”
Monica Bellucci, cea mai în vârstă BOND Girl. „Am fost o fată foarte TIMIDĂ”
„M-am întristat, fără cuvinte. Cu două zile în urmă...
„M-am întristat, fără cuvinte. Cu două zile în urmă...". Mărturisirea TULBURĂTOARE făcută de Ștefan Bănică,...
Cum se conduce, de fapt, în mod corect o mașină diesel. Turația ideală pentru a proteja motorul și transmisia în perioada rece
Cum se conduce, de fapt, în mod corect o mașină diesel. Turația ideală pentru a...
Secretul Kaufland a fost scos la lumină. Cum ajunge, de fapt, carnea Purland la raft. Este adorată de români, cumpărată în cantitați mari de sărbători, dar puțini știau așa ceva
Secretul Kaufland a fost scos la lumină. Cum ajunge, de fapt, carnea Purland la raft....
A căzut cortina! L-au prins în fapt pe Călin Georgescu: I-am văzut de aproape
A căzut cortina! L-au prins în fapt pe Călin Georgescu: I-am văzut de aproape
Ce religie avea Mircea Diaconu si care era relatia lui cu Dumnezeu: Treaba noastră nu este să trăim cu frica lui Dumnezeu
Ce religie avea Mircea Diaconu si care era relatia lui cu Dumnezeu: Treaba noastră nu...
PlayStation 5 Pro: consola de care (NU) ai nevoie?
PlayStation 5 Pro: consola de care (NU) ai nevoie?
MAE confirmă că un cetăţean român a fost reţinut în regiunea separatistă Abhazia. El este acuzat de spionaj pentru Ucraina
MAE confirmă că un cetăţean român a fost reţinut în regiunea separatistă Abhazia. El este...
Lovitură cumplită pentru Liviu Dragnea. Călin Georgescu a ieșit câștigător
Lovitură cumplită pentru Liviu Dragnea. Călin Georgescu a ieșit câștigător
Legătura neștiută dintre Liviu Dragnea și Călin Georgescu. Zeci de mii de români, păcăliți
Legătura neștiută dintre Liviu Dragnea și Călin Georgescu. Zeci de mii de români, păcăliți
https://www.gandul.ro/actualitate/cu-ce-se-ocupa-copiii-lui-mircea-diaconu-actorul-a-fost-un-om-implinit-20380870
https://www.gandul.ro/actualitate/cu-ce-se-ocupa-copiii-lui-mircea-diaconu-actorul-a-fost-un-om-implinit-20380870
Regretul pe care l-a avut Mircea Diaconu: S-a separat cu durere! Actorul a murit la vârsta de 74 de ani
Regretul pe care l-a avut Mircea Diaconu: S-a separat cu durere! Actorul a murit la...
România și-a aflat adversarii din preliminariile Cupei Mondiale 2026! Norocul uriaș pentru naţionala lui Mircea Lucescu
România și-a aflat adversarii din preliminariile Cupei Mondiale 2026! Norocul uriaș pentru naţionala lui Mircea...
Cine moștenește averea lui Mircea Diaconu
Cine moștenește averea lui Mircea Diaconu
Stațiunea ascunsă, de lângă Valea Prahovei, în care ajung puțini turiști. A renăscut din propria cenușă, are locuri de cazare ieftine și va avea centură. Ține pasul cu Sinaia, Bușteni sau Predeal și are deja zăpadă
Stațiunea ascunsă, de lângă Valea Prahovei, în care ajung puțini turiști. A renăscut din propria...
Animalul spectaculos care a reapărut în munții României. Numărul exemplarelor este în creștere. Câinii sălbatici au pus în pericol specia
Animalul spectaculos care a reapărut în munții României. Numărul exemplarelor este în creștere. Câinii sălbatici...
Unde își va petrece sărbătorile de iarnă Irinel Columbeanu. Situația în care a ajuns fostul milionar, șocantă
Unde își va petrece sărbătorile de iarnă Irinel Columbeanu. Situația în care a ajuns fostul...
×