Apariție uluitoare în Parcul Tineretului din Craiova: o vulpe a ieșit la plimbare pe alei

Publicat: 09/10/2019 | 12:15

Un craiovean care ieşise la plimbare, marți seară, prin Parcul Tineretului din Bănie a fotografiat o vulpe care s-a apropiat de el foarte mult şi nu părea să se teamă că în zonă se aflau persoane. (VEZI ȘI: APARIȚIE STRANIE! CE A FOTOGRAFIAT UN BĂRBAT PE O STRADĂ DIN TÂRGU MUREȘ)

„În Parcul Tineretului am avut parte de un… musafir mai neașteptat. Și anume o vulpe. A venit la doi pași de mine nestingherită, exact ca un cățeluș”, a postat craioveanul Cosmin Meca pe reţelele de socializare.

Ce spun autoritățile

Imediat, Rela Filip, directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și a Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, instituţia care administrează parcul, a reacţionat.

„Sunt venite din pădurile din vecinătatea orașului. Sunt și în Parcul Romanescu și mereu suntem sesizați că au scăpat din grădina zoologică. Nu sunt periculoase! ”, a postat aceasta.

Vulpea, „rezervor natural” al rabiei

Pe de altă parte, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) avertizează că vulpea reprezintă rezervorul natural al rabiei (turbării) şi vectorul principal al răspândirii ei în populaţia de animale sălbatice şi domestice.

„Vaccinarea antirabică a vulpilor se desfăsoară în campanii regulate desfășurate pe mai mulți ani, conform deciziilor anuale ale Comisiei Europene. Scopul vaccinării antirabice la vulpi este de a diminua răspândirea turbării în cadrul efectivelor de animale domestice şi sălbatice, eliminând astfel riscul transmiterii bolii la om şi permiţând ţării noastre să obţină statutul «ţară liberă de rabie»”, arată reprezentanții ANSVSA. (NU RATA: SCENE DE INFARCT ÎN BUȘTENI. COPII FILMAȚI ÎN TIMP CE SE JUCAU LÂNGĂ TREI URȘI, ÎN FAȚA BLOCULUI)

Acum trei ani, de pildă, numai în județul Dolj au fost împușcate 278 de vulpi, dintr-un total de peste 8.000, la nivel național.

Citește și...