Astazi suna din nou clopotelul! Mesajul emotionant transmis de Victor Ponta in prima zi de scoala

Publicat: 15/09/2014 | 09:16
Astazi suna din nou clopotelul! Mesajul emotionant transmis de Victor Ponta in prima zi de scoala

A fost pe bancile scolii, iar acum are copii pe care ii vede cum fac primii pasi in lumea cunoasterii. Victor Ponta nu putea sa lase ca prima zi de scoala sa treaca asa usor. Premierul a transmis romanilor un mesaj incarcat de sentimente.

Fiecare dintre noi isi aminteste cu siguranta de prima zi de scoala, cand in sufletul nostru se amestecau supararea ca s-a terminat vacanta, cu dorul de colegi si dorinta de a fi din nou impreuna. Victor Ponta a retrait astazi acele momente si a tinut sa le transmita romanilor un mesaj cu aceasta ocazie.

„Ziua de 15 septembrie este pentru mine si pentru milioane de parinti din Romania o bucurie! Scoala a jucat si joaca un rol central in viata fiecarei generatii. Ca om politic trebuie sa adaug bucuriei preocuparea pentru viitorul sistemului national de educatie si responsabilitatea fata de deciziile care il influenteaza

Victor Ponta retraieste emotiile primei zile de scoala prin intermediul copiilor sai
Victor Ponta retraieste emotiile primei zile de scoala prin intermediul copiilor sai

Nicio placere egoista si nicio avere materiala nu pot inlocui bucuria pe care o simte parintele care isi trimite copilul la scoala, avand certitudinea ca aceasta este sansa sa in viata. Prea multele reforme incepute si neterminate au fragmentat sistemul si, in destule parti ale sale, l-au golit de substanta. Educatia nu este o marfa ce poate fi tratata in logica pietei si inseamna mai mult decat o diploma.

Administrat de oameni nepriceputi, unii dintre ei pretinsi savanti care dispretuiau traditia si valorile scolii romanesti, invatamantul s-a scufundat lent, dar sigur. Taierea salariilor cadrelor didactice si campaniile pornite de la cel mai inalt nivel impotriva profesorilor au ipotecat viitorul scolii romanesti. Acum batalia noastra este una data pentru recastigarea increderii romanilor in sistemul educatiei publice!

CITESTE SI

Washington Post lauda mesajul despre unitate cu care si-a inceput campania Victor Ponta

Tinerii nu au motive sa se teama! Premierul Victor Ponta: “Schema de finantare a locurilor de munca este functionala”

Anul acesta incepem scoala cu ceva mai multe sperante. Am initiat reconstructia sistemului de valori pe care se bazeaza educatia publica, care sper sa repuna pe picioare invatamantul. Am dat un semnal – ca tinerilor valorosi trebuie sa li se acorde toata atentia si increderea.

Premierul Ponta se simte foarte bine printre copii sursa: Mediafax
Premierul Ponta se simte foarte bine printre copii sursa: Mediafax

Pentru viitor, vom regandi atat rolul invatamantului in societate, cat si relatia dintre profesor si elev. Familia trebuie sa devina un partener cu drepturi egale al scolii si al educatorilor. Fara triada profesor, elev, parinte nu putem construi nimic temeinic in educatie. Invatamantul este domeniul central de care va depinde modernizarea si dezvoltarea Romaniei”, a scris primul ministru, pe contul sau de Facebook.

De asemenea, acesta a tinut sa le ureze atat celor mici, care se pregatesc sa deschida din nou cartile si caietele, cat si celor mari, care in fiecare dimineata au grija ca hainutele sa fie calcate si aranjate si pachetelul facut, un „an scolar plin de impliniri”.

„Urez tuturor educatorilor, elevilor si parintilor un an scolar plin de impliniri si ii asigur ca impreuna cu Guvernul voi acorda toata atentia de care are nevoie sistemul educatiei, de care depinde viitorul Romaniei”, a spus Victor Ponta.

A.D.
 

Citește și...