Astea sunt cele 10 alimente care nu au termen de valabilitate!

Publicat: 05/03/2018 | 17:46
Astea sunt cele 10 alimente care nu au termen de valabilitate!

Acestea sunt cele zece alimente care nu expiră, așa că nu ai de ce să-ți faci griji. Totuși, trebuie să ții cont de temperature la care trebuie să le ții pe unele dintre ele.

Orezul

Cea mai bună temperatură la care trebuie să depozitezi orezul este în jur de 5 grade. Este mai indicat să păstrezi orezul în pungi de plastic vidate pentru că astfel expiră în 30 de ani și nu își pierde valorile nutriționale.

Laptele praf

Laptele praf este un aliment procesat și poate fi păstrat mult timp într-un recipient.

Sorul de soia

Sosul de soia poate fi păstrat timp de 3 ani și consumat fără probleme. Desigur, temperatura la care trebuie depozitat trebuie să fie una potrivită și mai contează și calitatea acestuia.

Siropul de aețar

Siropul de arțar care nu a fost desfăcut poate rezista sute de ani, potivit Asociației de Producători de Sirop de Arțar din Massachusetts. După desfacere, este indicat să îl pătrăm la frigirer și rămâne valabil timp de câțiva ani.

Boabele de fasole

Boabele de fasole uscată expiră în aproximativ 30 de ani dacă sunt depozitate la temperatura camerei și în recipiente închise.

Sarea

Sarea este un mineral, nu un aliment, deci este practic imposibil să expire. Cu toate acestea, este valabil doar la sarea grunjoasă, nu la cea iodată, care expiră într-un an.

Băuturile alcoolice

Băuturile alcoolice spirtoase precum vodka, romul și coniacul nu au termen de valabilitate, dar este important să le păstrăm în locuri răcoroase.

Oțetul

Oțetul este un alt produs fără dată de expirare și, păstrat într-un dulap, ferit de sursele de căldură, poate rezista ani de zile.

Zahărul

Zahărul, precum sarea, rezistă mult timp dacă este păstrat într-un recipient închis, la temperatura camerei.

Mierea

Mierea este singurul aliment din lume care rezistă la infinit, datorită unui compus chimic existent, ceea ce face imposibil ca bacteriile să se dezvolte. În timp ce un grup de arheologi săpau în jurul unei piramide din Egipt, au descoperit borcane cu miere de acum 3.000 de ani, scrie BrightSide.com.

Citește și...