VIDEO. Atenție, imagini cu un puternic impact emoțional! O atletă s-a târât în genunchi până la final, pentru ca echipa ei să nu fie descalificată

Publicat: 25/10/2018 | 13:02
VIDEO. Atenție, imagini cu un puternic impact emoțional! O atletă s-a târât în genunchi până la final, pentru ca echipa ei să nu fie descalificată

O sportivă japoneză în vârstă de 19 ani a terminat cursa, în așa fel încât echipa sa să nu fie descalificată de la competiție. Imagini sunt absolut sfâșietoare. Deși avea un picior fracturat, atleta nu a abandonat întrecerea și s-a târât, pur și simplu, până la locul unde trebuia să predea ștafeta.

Numele eroinei este Rei Iida. Sportiva a luat parte la un concurs de ștafetă în Japonia, în regiunea Fukuoka. Din păcate pentru ea, cu doar 200 de metri înainte de a-și încheia traseul, s-a accidentat grav. Și-a fracturat piciorul și nu a mai putut, sub nicio formă, să alerge.

Nu a abndonat, însă, cursa, așa cum multe sportive ar fi procedat. Pentru ca echipa din care a făcut parte să nu fie descalificată, Rei Iida a decis să parcurgă ultimii metri pe care îi mai avea din traseu în genunchi. În aplauzele tuturor celor prezenți la competiție.

Rei Iida a suferit o fractură de femur. Patru luni, OUT de la antrenamente!

În cele din urmă, sportiva în vârstă de 19 ani a reușit să predea ștafeta, iar echipa sa a rămas în competiție. La final, Rei Iida a fost consultată de medici, care au stabilit că a suferit o fractură de femur. În urma accidentării, nu mai puțin de patru luni va fi nevoită să stea pe bară.

De precizat că Iwatani Sangyo, antrenorul echipei din care a făcut parte și Rei Iida, i-a anunțat pe organizatori că ia în calcul să abandoneze competiție. Doar că japoneza nu a putut fi convinsă să renunțe la cursă, care, cu orice risc, a dorit să-și încheie traseul.

Japanese Woman Crawls 200m To Keep Her Team From Getting Disqualified

Scène surréaliste dimanche lors du Princess Ekiden au Japon. Blessée en pleine course, Rei Lida (??) a rampé – genoux en sang – pendant 200m jusqu'à l'arrivée. Devant un juge l'encourageant à poursuivre et des spectateurs sidérés.•PS : En cas d'abandon, son équipe aurait été mise hors course.

Publicată de RUN'IX pe Marţi, 23 Octombrie 2018