Au apărut noi poze cu Sorina, fetița luată cu mascații din casa asistenților maternali din Baia de Aramă

Publicat: 08/07/2019 | 17:35

Au apărut noi poze cu Sorina – fetița luată pe sus cu mascații din casa asistenților maternali de la Baia de Aramă – alături de mama ei adoptivă, Ramona Săcărin. Imaginile au fost postate pe internet de una dintre avocatele familiei adoptive. În poze, Sorina pare fericită și liniștită.

Curtea de Apel Craiova a respins, vineri, cererea procurorului general, Bogdan Licu, de suspendare a executării deciziei judecătorești prin care Sorina, fetița luată cu mascații din casa unor asistenți maternali din Baia de Aramă, a fost adoptată de către un cuplu de români din Statele Unite.

Sorina rămâne la familia adoptivă, cel puțin până în 10 iulie, când se  judecă revizuirea dosarului de adopție.

La proces a venit doar mama adoptivă a Sorinei, alături de trei avocate, pentru că tatăl a plecat în America.  Gabriel Săcărin a fost nevoit să plece din România pentru a ajunge la fiica cea mare, în vârstă de 11 ani. Fetiţa cântă la pian şi, până acum, a fost într-o tabără de muzică.

Solicitarea procurorului general a fost făcută în 24 iunie

Procedurile pentru adopția copilului au început încă din 2013. Au fost contactate peste 120 de familii, însă niciuna nu a dorit fetița și atunci au început căutările pentru o familie în străinătate. Anul trecut, cuplul de români stabiliți în SUA și-a exprimat intenția de a o adopta pe Sorina.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a solicitat, în 24 iunie, Tribunalului Mehedinți emiterea unei ordonanțe președințiale prin care să se interzică părăsirea teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, au transmis reprezentanții Parchetului General. (VEZI ȘI: RĂSTURNARE DE SITUAȚIE ÎN CAZUL FETIȚEI LUATĂ CU MASCAȚII DIN CASA ASISTENTEI MATERNALE)

Citește și...