Răsturnare de situație în cazul fetiței luată cu mascații din casa asistentei maternale. Adopția Sorinei ar putea fi anulată

Publicat: 25/06/2019 | 13:39

Am putea asista la o răsturnare de situație în cazul fetiței luată cu mascații din casa asistentei maternale. Și asta pentru că adopția Sorinei Lucan ar putea fi anulată. Între timp, părinţii adoptivi copilei din Baia de Aramă au cerut procurorului general Bogdan Licu strămutarea judecării ordonanţei preşedinţiale de la Mehedinți departe de zona Craiova. Ei se tem că vor fi linșați și își doresc astfel să evite un “scandal monstruos la Tribunalul Mehedinți”. (Coduri de reducere/cupoane)

Citește și: Primele declarații ale tatălui adoptiv al Sorinei, fetița luată cu mascații: “Când am văzut că e de etnie romă am zis: ‘Doamne, ce…”

Adopția Sorinei Lucan ar putea fi anulată

Sorina Lucan își serbează astăzi ziua de naștere și în curând ar avea șanse să primească un cadou la care visează: ea ar putea rămâne în România. Procurorul general al Romaniei a intervenit în cazul adopției  fetiței care a fost scoasă din casa asistentei maternale cu mascații. După operațiunea de extragere traumatizantă au apărut câteva întrebări la care, deocamdată, nu există răspunsuri din partea autorităților.

Una dintre cele mai importante întrebări este: Avea voie procurorul sa o atinga pe fetita si mai ales era rolul ei sa o ridice pe Sorina din casa unde a crescut?.

Citește și: Mama adoptivă a Sorinei a vorbit despre imaginile teribile cu fetița scoasă din casă

Colegii Mariei Pițurcă, procuroarea care a bruscat-o pe Sorina, nu spun nimic în acest sens și acuză că, de fapt, imaginile ajunse la presă reprezintă o pură manipulare. Procurorul general al Curții de Apel Dolj nu înțelege că scenele filmate în casa asistentei maternale din Baia de Aramă nu sunt nici trunchiate, nici editate.

O a doua întrebare pentru care nu există o explicație este: De ce Sorina nu a fost data spre adoptie asistentului maternal?. Asistenta maternală și soțul ei au depus mai multe cereri în acest sens, dar, în cele din urmă, ei au fost refuzați din motive financiare, relatează wowbiz.ro. Mai mult, în prezent se încearcă discreditarea celor doi soți, spunându-se că, de fapt, au renuntat de bună voie la adoptia Sorinei. Mama de împrumut neagă aceste informații.

În prezent, operațiunea de vinerea trecută din Baia Mare este sub anchetă penală pentru abuz în serviciu, și cei de la Protectia Copilului Dolj au desemnat abia ieri un psiholog și un asistent social care să se ocupe de cazul Sorinei Lucan.

Citește și...