“Nu vreau în America. Eu…” Scrisoarea șocantă scrisă de Sorina, fetița de 8 ani luată cu mascații

Publicat: 24/06/2019 | 09:41

Ies noi informații la iveală în cazul Sorinei, fetiţa luată cu mascaţii pentru a fi dată în adopţie unui cuplu de români stabiliţi în America. Mâine, copila împlinește opt ani și, înainte de ziua ei de naștere, ea a făcut o scrisoare șocantă în care și-a exprimat cele mai importante dorințe pe care le are.

Scrisoarea șocantă scrisă de Sorina, fetița de 8 ani luată cu mascații

Scrisoarea emoționantă a Sorinei, fetița din Baia de Aramă luată cu forța din casa asitenţilor maternali, a fost prezentată de Mihai Gâdea în emisiunea sa, “Sinteza Zilei”. În rândurile așternute pe o foaie de caiet școlar tip 2, copila a mărturisit că își dorește să rămână în familia în care a crescut până acum și că vrea să fie audiată de autoritățile din România.

“Mâine, pe 25 aprilie, este ziua mea. Fac opt ani, iar eu nu îmi doresc decât să rămân cu mami, tati, surioara mea și frații mei mai mari. Nu vreau să plec în America. Eu vreau să fiu audiată de autoritățile statului român. Sunt mare și știu ce îmi doresc” este scrisoarea scrisă de fetița luată cu mascații dintr-o casă din Baia de Aramă.

Mircea Badea a reacționat imediat când a auzit râdurile notate de Sorina și a subliniat că nu ea ar fi scris ideea cu audierea în țară. “E destul de puțin probabil ca un copil de opt ani să scrie din capul lui: «Vreau să fiu audiată de autoritățile statului român». E foarte greu de crezut, dar nici nu mi se pare foarte relevantă această scrisoare pentru că Instanța deja a decis. Uneori copiii pot să aleagă și ce nu e bine pentru ei”, a declarat Mircea Badea în cadrul emisiunii prezentate de Mihai Gâdea.

Scrisoarea emoționantă a Sorinei, fetiţa luată cu mascaţii pentru a fi dată în adopţie unui cuplu de români stabiliţi în America. Sursa foto: captură Antena 3
Scrisoarea emoționantă a Sorinei, fetiţa luată cu mascaţii pentru a fi dată în adopţie unui cuplu de români stabiliţi în America. Sursa foto: captură Antena 3

Cazul Sorinei, copila luată cu mascaţii pentru a fi dată în adopţie, a revoltat întreaga României

Fetița din Baia de Aramă a fost adoptată de o familie de români din America, după ce nicio familie din țară nu a dorit să o adopte, potrivit autorităților. Și fosta asistentă maternală a dat de două ori declarație că nu dorește adopția, potrivit autorităților. Pe de altă parte, familia la care a crescut fetița până acum spune că i-a fost refuzată adopția.

Cazul a generat şi proteste. Zeci de oameni au demonstrat în această dimineaţă în Baia de Aramă, oraşul în care a trăit până acum copila adoptată. Oamenii sunt nemulţumiţi de felul în care au acţionat autorităţile.

Citește și...