Au început pregătirile pentru înmormântarea maestrului Radu Beligan. Ce se întâmplă la biserică!

Publicat: 20/07/2016 | 20:25

Familia maestrului Radu Beligan, decedat miercuri la vârsta de 97 de ani, a început deja pregătirile pentru inmormântare. Fetele marelui actor au ajuns la biserică, pentru a pune la punct detaliile slujbei. Până atunci, trupul neînsufleţit al marelui actor va fi depus în foaierul Teatrului Naţional, pentru ca românii să-şi ia rămas bun!

Radu Beligan va fi îmormântat sâmbătă, la Cimitirul Belu, pe Aleea Artiştilor. Slujba de înmormântare a marelui actor va fi însoţită de onoruri militare, pentru că a fost decorat cu Ordinul ”Steaua României”. Toţi cei care doresc să-şi ia adio de la actor pot merge sâmbătă dimineaţă, de la ora 10, în foaierul Teatrului Naţional, acolo unde va fi depus Radu Beligan.

Două din cele trei fete ale marelui actor au fost în această după-amiază la Biserica din Strada Batiştei, ”Adormirea Sf. Ana” unde va avea loc ceremonia religioasă, pentru a vorbi cu preotul. Maestrul locuia în apropiere şi obişnuia să frecventeze locaşul de cult. Aşa cum se poate vedea în imaginile realizate de CANCAN.ro, Lamia Beligan vorbeşte la telefon, plângând, iar sora ei vitregă, Raluca, aşteaptă pentru a putea discuta despre lucrurile necesare în asemenea situaţii.

Maestrul Radu Beligan a fost căsătorit de trei ori, cu Nineta Gusti, Dana Crivăţ şi Marica Beligan.Dacă cu prima soţie Radu Beligan nu a avut copii, cu următoarele două a avut patru: unul cu Dana Crivăţ, Anamaria, şi trei cu Marica – Lamia, Raluca şi Alexandru. Anamaria Beligan este stabilită de multă vreme în Australia şi urmează să ajungă curând în România. (Gabriel Niculescu)

Citește și...