Autoritatile, in alerta! 7 caini vagabonzi, capturati dupa ce o femeie a fost gasita moarta, cu zeci de muscaturi pe trup

Publicat: 20/03/2014 | 16:39
Autoritatile, in alerta! 7 caini vagabonzi, capturati dupa ce o femeie a fost gasita moarta, cu zeci de muscaturi pe trup

Cazul femeii gasite moarte in zona Obor din Capitala a pus autoritatile locale pe jar. Trupul femeii era plin de muscaturi de caini.

Cauza mortii va fi stabilita insa dupa efectuarea necropsiei, existand posibilitatea ca femeie sa fi fost muscata dupa ce a incetat din viata.

ASPA a capturat de urgenta cainii fara detinator, aflati la locul incidentului si in imprejurimi. Este vorba despre sapte animale. Imediat au fost citite crotaliile acestora, operatiune in urma careia s-a constatat ca unul dintre caini era adoptat de o persoana fizica, doi erau in responsabilitatea Asociatiei Cutu-Cutu, trei patrupede erau microcipati de Centrul Teritorial Veterinar al Sectorului 2, iar unul dintre caini, aparent bolnav si orb, nu figureaza in nicio evidenta.

___________________

Citeste si:

Caz SOCANT in Capitala! O femeie a fost gasita moarta in zona Obor! Era desfigurata de cainii maidanezi

___________________

In ultimele sase luni ASPA a fost solicitata sa intervina in vecinatatea zonei in care s-a produs incidentul de patru ori.
Toate documentele sunt pregatite pentru a fi puse la dipozitia Politiei, pentru investigarea cazului.

Conform legii 258/2013, pentru modificrea si completarea OUG 155-2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, abandonarea cainilor constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la doi la cinci ani.

Conform primelor cercetari facute de Politie la fata locului si puse la dispozitia Autoritatii, momentan femeia decedata este neidentificata, probabil o persoana fara adapost.

De sase luni, ASPA lucreaza cu 15 echipe pentru capturarea animalelor. In aceasta perioada, ASPA a primit in medie 800 de sesizari pe luna si a ridicat toti cainii reclamati.

Din septembrie 2013 pana acum, Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor a adunat de pe strazi peste 10.000 de caini fara stapan. Peste 6. 000 dintre acestia au fost adoptati de persoane fizice si ONG-uri.

In acest moment, in cele trei adaposturi Mihailesti, Pallady si Bragadiru se afla circa 2.000 de caini. Eutanasierile au inceput pe data de 17 februarie 2014, adica in urma cu o luna. Au fost eutanasiati pana acum peste 2.000 de caini.

Tot de la sfarsitul lunii septembrie, s-a pus la dispozitia publicului un numar de tel pentru reclamatii 021/9844, iar in conformitate cu Planul de gestionare a cainilor fara detinator la nivelul Municipiului Bucuresti, prioritatea zero a ASPA este interventia rapida in urma reclamatiilor si capturarea imediata a cainilor, serviciul functionand zi si noapte.

Citește și...