Acasă » Știri » Știri interne » Autoritatile, in alerta dupa ce prognoza s-a schimbat DRASTIC! PATRU coduri de vreme rea in vigoare! 9000 de politisti mobilizati

Autoritatile, in alerta dupa ce prognoza s-a schimbat DRASTIC! PATRU coduri de vreme rea in vigoare! 9000 de politisti mobilizati

De: Cancan 30/09/2013 | 15:20
Autoritatile, in alerta dupa ce prognoza s-a schimbat DRASTIC! PATRU coduri de vreme rea in vigoare! 9000 de politisti mobilizati

UPDATE: Meteorologii au facut un anunt ingrijorator. Patru coduri - doua galbene si unul portocaliu de ploi si unul galben hidrologic - intra in vigoare.

UPDATE 15:00 Aproape 9.000 de politisti sunt pregatiti sa intervina in Bucuresti si in cele 21 de judete aflate sub cod galben si portocaliu de ploi, in cazul in care precipitatiile vor provoca distrugeri si vor pune in pericol viata oamenilor, a anuntat Politia Romana (IGPR).

„In conformitate cu dispozitia inspectorului general al Politiei Romane, efectivele de ordine publica si politie rutiera din cele 21 judete si municipiul Bucuresti aflate sub atentionarea de cod galben si portocaliu au fost alertate, fiind in masura sa intervina in orice moment, in functie de evolutia situatiei meteo”, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Potrivit sursei citate, din cei 8.969 de politisti mobilizati, 6.986 sunt de la ordine publica si 1.248 din structurilor de politie rutiera.

Acestia vor tine legatura permanent cu personalul inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta, iar atunci cand situatia o va impune, vor fi inchise temporar sectoarele de drum afectate de ploi sau caderi de arbori.

Totodata, Centrul Infotrafic al IGPR va informa permanent despre situatiile produse in trafic.

Sectiile Regionale de Politie Transporturi Bucuresti, Constanta, Craiova, Galati si Timisoara au luat masuri speciale pe traseele feroviare, porturi si aeroporturi pentru acordarea sprijinului necesar persoanelor aflate in pericol.

Capitala si judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Tulcea si Constanta se vor afla, de luni, ora 21.00, pana miercuri, ora 02.00, sub cod portocaliu de ploi, fiind asteptate precipitatii de pana la 80 de litri pe metru patrat, potrivit avertizarii emise de Administatia Nationala de Meteorologie.

De asemenea, de luni, ora 13.00, pana miercuri, ora 08.00, sunt sub atentionare cod galben de ploi judetele Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Golj, Dolj, Olt, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea si Galati.

Cantitatile de precipitatii vor cumula 60-70 de litri pe metru patrat in judetele avertizate cu cod galben, iar in cele avertizate si cu cod portocaliu vor depasi cumulat 80 de litri pe metru patrat, intensitatea precipitatiilor urmand sa fie de cinci-sase litri pe metru patrat pe ora noaptea si in dupa amiaza zilei de marti, a anuntat directorul ANM, Ion Sandu.

„In judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi, inclusiv Bucurestiul, cantitatile de precipitatii precizate in avertizarea cod portocaliu vor fi mai impoirtante in aceasta noapte. Daca in judetele cu cod galben intensitatea sau rata precipitatiilor este undeva la unu-doi litri pe metru patrat, in aceasta noapte, pentru judetele cod portocaliu mentionate ne asteptam la cinci-sase litri pe metru patrat intensitatea pe ora, cumulat pana maine dimineata pe total codul portocaliu se va duce undeva la 60-80 de litri pe metru patrat . Maine dupa-amiaza, aceasta intensitate mai mare se va deplasa pe judetele Ialomita, Braila, Tulcea, Constanta”, a spus Ion Sandu la comandamentul de urgenta convocat luni la Guvern.

Directorul ANM a subliniat ca nu exista o probabilitate mare de a prelungi aceste avertizari si ca mai degraba in cursul zilei de marti este posibila scoaterea de sub cod galben a judetelor din sud-vest, Timis, Mehedinti sau Caras-Severin, decizie care va fi analizata marti dimineata.

Politia rutiera este pregatita sa inchida temporar drumurile, in special incepand cu noaptea de luni spre marti, daca nivelul precipitatiilor va creste la un nivel important, a anuntat ministrul de Interne, Radu Stroe, la comandamentul pentru situatii de urgenta.

Ministrul a aratat totodata ca este important sa fie eliberate si gurile de canal din Capitala, astfel incat „sa nu avem Venetia in Bucuresti”.

Ploaie

UPDATE 11:00 Autoritatile analizeaza posibilitatea declararii unui cod portocaliu de inundatii

Autoritatile analizeaza posibilitatea declararii unui cod portocaliu de inundatii, deoarece probleme generate de afluentii raurilor pot aparea in principal in Bucuresti, Constanta si Tulcea, a anuntat ministrul delegat pentru Ape, Lucia Varga.

Ea a precizat ca probleme mai mici pot aparea si in judetele Teleorman si Calarasi.

COD GALBEN

Cod galben

Din seara zilei de duminica, 29 septembrie, ora 21, pana in dupa-amiaza zilei de luni, 30 septembrie, ora 13, va ploua pe arii extinse in Banat, Oltenia si cea mai mare parte a Munteniei. In aceste regiuni, in intervalul mentionat, se vor cumula local cantitati de apa de 20 – 25 l/mp si, izolat, indeosebi in zona Muntilor Banatului, peste 30 l/mp.

COD GALBEN

Cod portocaliu

In intervalul 30 septembrie, ora 13 – 2 octombrie, ora 08, in Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, va ploua pe arii extinse si se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi local 30 – 35 l/mp si, izolat, 60 – 70 l/mp. In sudul si sud-estul teritoriului vantul se va intensifica, cu viteze de 50 – 70 km/h, iar in Baragan si Dobrogea se vor depasi temporar 80 km/h.

COD PORTOCALIU

In judetele Teleorman, Giurgiu, Ilfov – inclusiv municipiul Bucuresti, Calaraşi, Ialomita Braila, Constanta si Tulcea, ploile vor fi abundente si se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi pe arii extinse 60 l/mp si izolat 80 l/mp.

In intervalul mentionat procesul de racire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece in regiunile extracarpatice si cele centrale, unde frecvent temperaturile diurne se vor situa cu aproximativ 10 grade sub valorile medii multianuale ale acestei perioade a anului.

COD HIDROLOGIC

Mai multe rauri din sud-vestul tarii se afla luni, in intervalul 3.00 – 18.00, sub cod galben de inundatii, bazinele hidrografice vizate fiind Timis, Barzava, Caras, Nera, Cerna si Jiu, potrivit unei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Potrivit INHGA, avertizarea vizeaza cursul superior al Timisului si afluenti ai sai din bazinul superior, cursul superior al Barzavei si afluenti ai sai din bazinul superior, raurile din bazinele hidrografice Caras, Nera, Cerna (judetele Caras Severin), Jiul superior si afluentii sai din judetele Hunedoara, Gorj si Mehedinti. Capitala si judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Tulcea si Constanta se vor afla, in intervalul luni, ora 21.00 – miercuri, ora 2.00, sub cod portocaliu de ploi, fiind asteptate precipitatii de pana la 80 de litri pe metru patrat, potrivit unei avertizari emise de ANM.

Meterologii au emis, de asemenea, doua atentionari cod galben de ploi, care vizeaza, incepand de duminica seara, judete din jumatatea de sud a tarii.

Astfel, in intervalul duminica, ora 21.00 – luni, ora 13.00, vor fi sub cod galben Capitala si judetele Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Ilfov, Calalasi, Giurgiu si, partial, Valcea, Arges si Dambovita. In intervalul luni, ora 13.00 – miercuri, ora 8.00, codul galben de ploi se va extinde in judetele Prahova, Buzau, Vrancea si Galati, urmand sa acopere integral si judetele Valcea, Arges si Dambovita.

R.N.

banner

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Fițe, fițe, dar nici așa! E incredibil cu cât se vinde o porție de hamsii la Mamaia
Fițe, fițe, dar nici așa! E incredibil cu cât se vinde o porție de hamsii...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Mădălina Ghenea nu se potolește! Filmată în body TRANSPARENT prin care se vede TOT
Mădălina Ghenea nu se potolește! Filmată în body TRANSPARENT prin care se vede TOT
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Caragiale, prins în pat cu soția unui celebru actor român: „Coane, am înţeles să-mi iei nevasta, dar şi halatul, şi papucii?”
Caragiale, prins în pat cu soția unui celebru actor român: „Coane, am înţeles să-mi iei...
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se...
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica a făcut infarct când a auzit și a murit și ea
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Tzancă Uraganu a anunțat unde și când se va ține priveghiul nepotului său! Cum trebuie să se îmbrace oamenii care vor să-și ia rămas-bun de la micuț
Tzancă Uraganu a anunțat unde și când se va ține priveghiul nepotului său! Cum trebuie...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și Sebastian: „Fiecare are ceva al lui. Sebastian e un băiat frumos, vorbește frumos.”
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe bloc. Acoperişul clădirii a luat foc
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
De necrezut! Cum arată cei trei copii ai Gabrielei Lucuțar de la Chefi la Cuțite. Are două fete și un băiat: „Petrec mai puțin timp decât mi-aș dori cu ei”
De necrezut! Cum arată cei trei copii ai Gabrielei Lucuțar de la Chefi la Cuțite....
Digi RCS RDS, anunț important pentru clienți. Ce trebuie să facă toți cei care au un contract activ
Digi RCS RDS, anunț important pentru clienți. Ce trebuie să facă toți cei care au...
Câți bani primești de la stat dacă îți cumperi o mașină electrică. Cât e, de fapt, prima de casare în Programul Rabla Plus
Câți bani primești de la stat dacă îți cumperi o mașină electrică. Cât e, de...
Se CONFISCĂ BANII românilor. Decizia se aplică deja peste tot în România
Se CONFISCĂ BANII românilor. Decizia se aplică deja peste tot în România
Doliu uriaș în România! A murit un mare OM! Nu a mai prins Paștele!
Doliu uriaș în România! A murit un mare OM! Nu a mai prins Paștele!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Vreme schimbătoare în luna mai cu temperaturi plăcute şi cu precipitaţii
Vreme schimbătoare în luna mai cu temperaturi plăcute şi cu precipitaţii
Se schimbă totul din 1 iunie. Românii, obligați să accepte. Guvernul a dat ordin
Se schimbă totul din 1 iunie. Românii, obligați să accepte. Guvernul a dat ordin
Florin Piersic, dus la ATI. Ar putea fi transferat la Viena
Florin Piersic, dus la ATI. Ar putea fi transferat la Viena
Cum arată celebrul hotel Rex din Mamaia în ajun de 1 Mai. Perla stațiunii se coșcovește pe zi ce trece
Cum arată celebrul hotel Rex din Mamaia în ajun de 1 Mai. Perla stațiunii se...
Câţi copii are, de fapt, miliardarul Ion Ţiriac. Cine a ajuns să îi administreze întreaga avere fabuloasă
Câţi copii are, de fapt, miliardarul Ion Ţiriac. Cine a ajuns să îi administreze întreaga...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
Florin Piersic a fost operat de urgență. Care este starea de sănătate a marelui actor
Florin Piersic a fost operat de urgență. Care este starea de sănătate a marelui actor
Secretul japonezilor pentru o memorie longevivă. Fructul banal pe care aceștia îl consumă zilnic pentru a-ți stimula funcțiile cognitive
Secretul japonezilor pentru o memorie longevivă. Fructul banal pe care aceștia îl consumă zilnic pentru...
Care este diferența dintre hotel și motel. Mulți nu o știu și își iau țeapă la cazare
Care este diferența dintre hotel și motel. Mulți nu o știu și își iau țeapă...