Autoritatile sunt in alerta! Un detinut a evadat in urma cu putin timp

Publicat: 19/11/2014 | 12:29

Un detinut de la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi, condamnat la trei ani de inchisoare pentru furt, a evadat, miercuri dimineata, in timp ce lucra pe un santier din curtea Catedralei Mitropolitane.

Acesta a fost dat in urmarire nationala si fiind instalate filtre in oras si la granita.

Barbatul se numeste Vasile Irinel Boghian, are 29 de ani si a fost inchis in 2013 pentru furt calificat, fiind condamnat definitiv la trei ani de inchisoare.

Detinut

Conform reprezentantilor Penitenciarului de Maxima Siguranta din Iasi, barbatul, care isi ispasea pedeapsa in regim deschis si fusese selectat sa lucreze la punctul de lucru al SC Iasicon SA, a evadat in jurul orei 09.00 de pe un santier din curtea Catedralei Mitropolitane.

Evadat

„In vederea capturarii detinutului au fost dispuse masuri specifice in astfel de situatii – alarmarea personalului, trimiterea de urgenta a mai multor echipe de cautare formate din personalul unitatii, precum si cooperarea cu Inspectoratul Judetean de Politie Iasi, Polita de Frontiera Iasi si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Iasi”, au precizat reprezentantii penitenciarului.

Conform reprezentantilor Politiei Judetene Iasi, barbatul a fost dat in urmarire nationala si au fost instalate mai multe filtre atât la granita, cât si in municipiu.

„Ca urmare a sesizarii reprezentantilor penitenciarului, politistii au demarat cautarea persoanei la frontiera, a fost data in urmarire nationala si au fost instalate filtre in tot orasul, politistilor din teren fiindu-le transmise semnalmentele si fotografia persoanei”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Anca Vijiac, purtatorul de cuvânt al Politiei Judetene Iasi.

BLACK FRIDAY 2014:

Cele mai ieftine aparate foto!

Cele mai ieftine playere!

Conducerea penitenciarului a inceput o ancheta interna pentru a stabili imprejurarile in care detinutul a reusit sa evadeze.

R.O.

Citește și...