Home » EXCLUSIVITATE » Avem rezultatele de ultimă oră ale alegerilor! Europrlamentare + referendum

Avem rezultatele de ultimă oră ale alegerilor! Europrlamentare + referendum

De: Cancan 26/05/2019 | 12:00
Avem rezultatele de ultimă oră ale alegerilor! Europrlamentare + referendum

Procesul de vot a început fără probleme la ora 07.00, a anunțat, duminică dimineață, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), comisar-șef de poliție Monica Dajbog. Aceasta a precizat că nu au drept de vot debilii sau alienații mintal puși sub interdicție și nici persoanele condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale. CANCAN.RO vă ține la curent, în timp real, cu informații despre cum au votat românii.

UPDATE 06:40 BEC a procesat 95 la sută din voturile exprimate. 

1. PNL – 26,87%

2. PSD – 23,50%

3. USR-PLUS – 21,16%

4. PRO România – 6,63%

5. PMP – 5,64%

6. UDMR – 5,48%

7. ALDE – 4,25%

UPDATE 23:40 Rezultatele oficiale provizorii BEC, după centralizarea a 31,07:

PNL:29,32 %

PSD: 27,46 %

USR+ PLUS: 13,54%

UDMR: 8,27 %

PRO ROMÂNIA: 6,33 %

UPDATE 23:20 Rezultatele oficiale provizorii BEC, după centralizarea a 23,13 %:

PNL– 29,42%

PSD: 28,04%

USR+ PLUS: 12,43%

UDMR: 9,06%

PRO ROMÂNIA: 6,20%

UPDATE 22:00 Date finale BEC pentru referendum: Prezența la vot 41,27%

UPDATE 21:50 Ora 21.00 BEC, prezența la vot în cadrul alegerilor europarlamentare: 49,01%

UPDATE 21:10 Klaus Iohannis: „Români, sunteți fantastici! Participarea e senzațională. Referendumul a trecut cu brio. Am văzut cozile interminabile la multe secții de votare, mai ales în Diaspora. Le mulțumesc românilor care au avut răbdare, unii foarte multă, care au ajuns să își exprime votul pentru România Europeană. Cu toții am votat pentru o Românie europană. Nu pot să nu observ că PSD a doua oară și în 2014 și în 2019 și-a bătut joc de români, mai ales de Diaspora. Rușine, PSD!

Guvernul PSD trebuie să plece. Asta arată cum văd românii această guvernare pesedistă eșuată. Este clar că acest accident al democrației românești care este guvernarea PSD trebuie să dispară. În urma acestui rezulta guvernul PSD trebuie să plece. Este un rezultat care nu poate să fie interpretat în niciun alt fel. ȘI dacă îmi dați voie să închei pe o notă optimistă. Vă mulțumesc că ați votat. Ați votat penturu România europeană, prosperă, cinstită și sigură”.

UPDATE 21:00 Institutul de sondare Curs-Avangarde, citat de Mediafax.ro, anunță primul exit poll pentru ora 19.00, datele arătând că PSD, PNL și USR-PLUS sunt foarte apropiate. Sondajul nu ia în calcul votul din Diaspora.

Datele exit poll Curs Avangarde pentru ora 19.00:

PSD- 25,8%

PNL-25,8%

USR-PLUS- 23,9%

ALDE- 4,9%

PRO România-5,7%

UDMR- 5,4%

PMP-5,2%

Alții- 3,3%

Eșantionul pentru Exit-Poll este format din 400 de sectii de votare. Acesta este stratificat, pe mediile urban si rural si pe regiuni istorice.

UPDATE 20:20 Sute de români așteaptă în continuare la coadă în Londra, Offenbach sau Valencia, pentru a vota la alegerile europarlamentare, oamenii scandând „Nu plecăm până nu votăm!„.

UPDATE 20:00 BEC, prezența la vot: Europarlamentare- 46,34%, Referendum- 38,96%

UPDATE 19:00  BEC, prezența la vot: Europarlamentare- 42,87%, Referendum- 35,86%

UPDATE 18:40 Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit că nu va prelungi programul de vot, după ora 21.00 în secțiile de votare din străinătate, au declarat surse ale instituției.

Motivul pentru care BEC a decis astfel este că Legea privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru PE prevede intervalul orar de votare, iar hotărârea Biroului de a prelungi programul nu ar putea fi făcută decât prin schimbarea legislației, au explicat sursele citate.

UPDATE 18:15  O ștampilă de la o secție de votare din comuna Baia de Fier, județul Gorj, a dispărut, duminică, iar incidentul a fost anunțat de reprezentanții Biroului Electoral Județean la Poliție. Imediat după ce au constatat lipsa ştampilei, reprezentanţii secţiei nr. 131 din comuna Baia de Fier au anunțat Biroul Electoral Judeţean Gorj, care a sesizat Poliția. În acest caz a fost deschisă o anchetă.

Am fost sesizați de către BEJ că nu se mai găsește o ștampilă de vot, la secția 131 Baia de Fier. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, a declarat pentru Mediafax, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

UPDATE 18:00 BEC, prezența la vot: Europarlamentare-39,01%, Referendum- 32,49%

UPDATE 17:30 Referendumul pe justiție a atins pragul de prezență de 30% pentru a fi validat

UPDATE 17:00 BEC, prezența la vot: Europarlamentare-35,07%, Referendum- 29,11%

UPDATE 16:00 BEC, prezența la vot: Europarlamentare -31,29%, Referendum – 25,90%

UPDATE 14:00  BEC, prezența la vot: Europarlamentare -23,91%, Referendum-19,61%

UPDATE 12:50 Au fost semnalate primele nereguli la secțiile de votare privind alegerile europarlamentare 2019 și Referendum pe Justiție. Spre surprinderea celor care s-au dus să voteze pentru alegerile europarlamentare și pentru referendumul pe justiție, cei care le-au înmânat buletinele de vot au recurs la un gest surprizător.

Concret, atunci când mulți dintre votanți au primit buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare, au fost întrebați… dacă doresc și buletin de vot pentru referendum. Sau, în unele cazuri, nici măcar nu li s-au înmânat respectivele buletine de vot pentru referendum. Dacă votantul respectiv nu a cerut, nu a primit. Firește, este absolut normal ca oamenii veniți pentru a vota să primească, de la bun început, și buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare 2019, și buletinul de vot pentru referendumul pe Justiție.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis, sâmbătă, că numărul total de alegători cu drept de vot este de 18.968.840 de persoane, cu 31.582 mai mulți față de ultima informare publică realizată pe această temă, potrivit căreia, la data de 28 februarie 2019 figurau în Registrul electoral 18.937.258 de alegători români.

Pentru alegători, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a organizat 18.730 de secții de votare pe teritoriul României. Totodată, pentru românii din Diaspora, Ministerul de Externe a organizat un număr de 441 de secții de votare.

AEP a anunțat că, pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, au fost comandate 20.104.459 de buletine de vot pentru a fi folosite la secţiile de vot din România, iar pentru cele din străinătate un număr de 1.333.500 de buletine de vot.

Secțiile de votare vor fi deschise în intervalul orar 07.00-21.00 (ora locală). Este important de menționat că alegătorii – români sau din alt stat membru – au dreptul de a vota la orice altă secție de votare decât aceea unde sunt arondați. Dar asta numai în cazul în care în ziua votului se află într-o altă localitate decât cea de reședință.  Președintele secției de votare trebuie sa-i înregistreze pe listele suplimentare de alegători.

Cetățenii români care locuiesc într-o altă țară din UE au dreptul să voteze fie pentru candidații din România în secțiile de votare organizate în cadrul ambasadelor sau consulatelor, fie pentru candidații din țara de reședință, conform alegerile-europene.eu. 

Care sunt contravențiile și infracțiunile electorale

Refuzul de a respecta dispozițiile președintelui biroului electoral al secției de votare cu privire la asigurarea ordinii în localul de vot și în împrejurimi se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.500 și 4.500 de lei.

Polițiștii, jandarmii și polițiștii de frontieră vor sancționa cu amendă de până la 4.500 de lei persoanele care astăzi, în intervalul 7.00-21.00, comercializează sau consumă băuturi alcoolice în spaţiul de protecţie al secţiilor de votare.

În ceea ce privește infracțiunile electorale prevăzute de Codul Penal, competența de cercetare revine poliției judiciare, sub supravegherea procurorului. Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercițiu al dreptului de a vota sau de a fi votat se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Tot cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, plus interzicerea exercitării unor drepturi, se pedepsește oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze într-un anumit fel.

Persoana care votează fără a avea acest drept sau folosind un act de identitate nul ori fals sau un buletin de vot fals se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă și interzicerea exercitării unor drepturi. Aceeași pedeapsă poate fi aplicată persoanei care votează de două sau de mai multe ori sau introduce în urnă mai multe buletine de vot decât are dreptul.

Violarea prin orice mijloace a secretului votului se pedepsește cu amendă, dar dacă fapta a fost comisă de un membru al biroului electoral al secției de votare, pedeapsa este închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă și interzicerea exercitării unor drepturi.

Și tentativa la infracțiunile electorale se pedepsește.

Pentru protecția secțiilor de votare și menținerea ordinii publice în zona secțiilor de vot au fost mobilizați aproximativ 37.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și colegi de la alte structuri. Acestora li se adaugă 8.600 de angajați ai MAI care mențin ordinea publică la nivel național și 8.700 pregătiți pentru constituirea echipelor operative care vor soluționa sesizările de incidente electorale și pentru constituirea rezervelor de intervenție. La finalul votului, efectivele MAI vor asigura protecția transportului dosarelor întocmite de birourile electorale ale secțiilor de votare.

Parteneri
Bomba anului! Cine ar fi amanta lui Gigi Becali: De tot râsul! E un nume mare din showbiz-ul românesc!
Bomba anului! Cine ar fi amanta lui Gigi Becali: De tot râsul! E un nume...
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al Alinei Vidican. Ce au pus la cale
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
Obiectul ciudat la care a ajuns să facă reclamă Anda Adam. N-ai fi spus că poate face o astfel de promovare
Obiectul ciudat la care a ajuns să facă reclamă Anda Adam. N-ai fi spus că...
Gigi Becali plânge în hohote în fața preoților! Imagini tulburătoare cu miliardarul, în cadrul unui eveniment unic în România | VIDEO
Gigi Becali plânge în hohote în fața preoților! Imagini tulburătoare cu miliardarul, în cadrul unui...
Josnic! A primit 60.000 de euro pentru filme pentru adulţi cu bărbatul celebru al ţării:
Josnic! A primit 60.000 de euro pentru filme pentru adulţi cu bărbatul celebru al ţării:...
Gata! S-au hotărât! Ce nume au ales Gabriela Prisăcariu şi Dani Oțil pentru copilul lor. E puțin șocant…
Gata! S-au hotărât! Ce nume au ales Gabriela Prisăcariu şi Dani Oțil pentru copilul lor....
Momente grele pentru Liliana Mocanu, „soția” lui Firicel din Las Fierbinți. „Mă dor toate! De ieri așteptăm Salvarea!”
Momente grele pentru Liliana Mocanu, „soția” lui Firicel din Las Fierbinți. „Mă dor toate! De...
A cumpărat o mașină nouă care a ruginit după doi ani. Instanța i-a acordat daune mai mari decât prețul plătit pe mașină!
A cumpărat o mașină nouă care a ruginit după doi ani. Instanța i-a acordat daune...
Divorțul anului? Andra și Cătălin Măruță își spun “ADIO”? Despartirea care a zguduit lumea mondena. ”A fost sublim totul. Dar s-a naruit…”
Divorțul anului? Andra și Cătălin Măruță își spun “ADIO”? Despartirea care a zguduit lumea mondena....
Pandemia Delta. Ce simptome diferite are cea mai contagioasă variantă COVID
Pandemia Delta. Ce simptome diferite are cea mai contagioasă variantă COVID
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Simona Halep i-a impus condiții speciale lui Toni Iuruc. Știa doar familia, dar acum știu toți
Simona Halep i-a impus condiții speciale lui Toni Iuruc. Știa doar familia, dar acum știu...
Irina Columbeanu s-a transformat într-o adolescentă superbă. La 14 ani arată ca o variantă blondă a mamei sale
Irina Columbeanu s-a transformat într-o adolescentă superbă. La 14 ani arată ca o variantă blondă...
O româncă povesteşte cum s-a apucat de videochat şi a făcut 1 milion de dolari în câteva luni. Reacţia părinţilor când le-a spus adevărul
O româncă povesteşte cum s-a apucat de videochat şi a făcut 1 milion de dolari...
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Cum arată, de fapt, solistul trupei Carla’s Dreams? Artistul a fost surprins, pe stradă, fără pic de machiaj. Iată cine e el!
Cum arată, de fapt, solistul trupei Carla’s Dreams? Artistul a fost surprins, pe stradă, fără...
ȘOCUL ANULUI despre PFIZER: Se întâmplă chiar în aceste zile! Decizia luată de companie
ȘOCUL ANULUI despre PFIZER: Se întâmplă chiar în aceste zile! Decizia luată de companie
Nenorocirea care va lovi România. Repetăm tragedia din Lombardia. Nu vom scăpa
Nenorocirea care va lovi România. Repetăm tragedia din Lombardia. Nu vom scăpa
Anamaria Prodan produce CUTREMUR în România. Imaginea care bagă frica în „amantele lui Reghe” . „Pe mine nu mă doboară nimic”
Anamaria Prodan produce CUTREMUR în România. Imaginea care bagă frica în „amantele lui Reghe” ....
Horoscop marți, 28 septembrie. O zodie pierde tot la final de septembrie: Nu te băga unde nu-ţi fierbe oala!
Horoscop marți, 28 septembrie. O zodie pierde tot la final de septembrie: Nu te băga...
Și-a prins soția cu un alt bărbat. Răzbunarea soțului a fost „diabolică” - FOTO
Și-a prins soția cu un alt bărbat. Răzbunarea soțului a fost „diabolică” - FOTO
ȘOC! Ce scrie, de fapt, pe crucea lui Petrică Cercel. S-a aflat abia acum, doar apropiații știau
ȘOC! Ce scrie, de fapt, pe crucea lui Petrică Cercel. S-a aflat abia acum, doar...
Healthcare Trends VIDEO. Prevenţia pentru cancerul de col uterin. Te poţi vaccina daca ai deja virusul HPV în corp?
Healthcare Trends VIDEO. Prevenţia pentru cancerul de col uterin. Te poţi vaccina daca ai deja...
Nicușor Dan, primele declarații despre carantinarea Bucureștiului: „Eram la 200 şi acum suntem la 5.000, ceea ceea ce e cam mult
Nicușor Dan, primele declarații despre carantinarea Bucureștiului: „Eram la 200 şi acum suntem la 5.000,...
Actori talentați pe care ți-i aduci aminte, dar pe care nu știi cum îi cheamă
Actori talentați pe care ți-i aduci aminte, dar pe care nu știi cum îi cheamă
Cine este primul român vaccinat cu DOZA TREI de vaccin anti-COVID
Cine este primul român vaccinat cu DOZA TREI de vaccin anti-COVID
Modelul român care i-a luat mințile starului din Serie A! Pozele sexy cu care italienii au remarcat-o
Modelul român care i-a luat mințile starului din Serie A! Pozele sexy cu care italienii...
Irina Columbeanu este copia blondă a mamei sale! Cum a pozat recent în vila din Malibu: „Doamne, cât de frumoasă eşti!
Irina Columbeanu este copia blondă a mamei sale! Cum a pozat recent în vila din...
Alina Pușcău, infectată cu COVID-19. Actrița trece prin momente cumplite: ”Este COVID, mă omoară. Îmi distruge viața”
Alina Pușcău, infectată cu COVID-19. Actrița trece prin momente cumplite: ”Este COVID, mă omoară. Îmi...
Şoferii care trebuie să scoată de acum din buzunar 17.000 de lei pentru RCA
Şoferii care trebuie să scoată de acum din buzunar 17.000 de lei pentru RCA
Antreprenorul român care era pe punctul de a-şi vinde businessul cu preţul unei maşini. A ales să îl păstreze, iar acum vrea să ajungă la o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro
Antreprenorul român care era pe punctul de a-şi vinde businessul cu preţul unei maşini. A...
Propunerea care a lăsat-o mască pe Carmen de la Sălciua: „Îți dau 20.000 de euro să...”
Propunerea care a lăsat-o mască pe Carmen de la Sălciua: „Îți dau 20.000 de euro...
ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor
ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor
„Eu am UCIS-O pe Prințesa Diana!”- A recunoscut pe patul de moarte: „Știa prea multe secrete”
„Eu am UCIS-O pe Prințesa Diana!”- A recunoscut pe patul de moarte: „Știa prea multe...