Avocata ”Cămătarilor” & un celebru afacerist au negociat șpaga pentru judecătoare: ”Burlanca e o fată dulce…” / ”Hai să facem să scap subțire! Îi dau toți banii, 300.000 €…”

Autor: I.D.
Publicat: 19/05/2018 | 00:00

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, interceptările care au înfundat-o pe judecătoarea Elena Burlan, soția lui Marcel Pușcaș, plasată în arest la domiciliu de Curtea de Apel București, după ce a fost acuzată că a luat mită de la mai mulți interlopi. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar)  Luiza Gabriela Dragne, avocata “Cămătarilor”, și Laurențiu Turcă Dăscălescu, un cunoscut afacerist, au fost cei care au negociat șpaga pentru judecătoare, care ajungea până la 300.000 de euro!

Un nou șoc a lovit în plin lumea justiției, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, plasarea în arest la domiciliu a judecătoarei Elena Burlan. Magistratul este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit mai multe sume de bani de la diverși interlopi acuzaţi, la rândul lor, de mai multe infracțiuni, inclusiv de tentativă de omor. În schimbul banilor, soția lui Marcel Pușcaș și-ar fi luat angajamentul de a nu-i arunca după gratii pe inculpați. (VEZI AICI: JUDECĂTORUL ACUZAT CĂ A LUAT ȘPAGĂ DE LA MIHAI STOICA A FOST REȚINUT!)

În motivarea sentinței Curții de Apel prin care au fost condamnați avocata Luiza Dragne și alții – în cauză fiind trimis în judecată și Petrică Bogdan Bagoli din clanul Sportivilor – pentru că ar fi cerut bani ca să intervină pe lângă judecători să-l elibereze pe Sile Cămătaru din arest, sunt atașate stenograme ale unor interceptări telefonice în care se vorbește despre judecătoarea Elena Burlan de la Tribunalul Bucuresti, soția lui Marcel Pușcaș. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar)

Conform documentelor obținute de CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, Elena Burlan a ajuns în atenția procurorilor ca urmare a unei discuții între avocata “Cămătarilor”, Luiza Gabriela Dragne, și  omul de afaceri Laurențiu Turcă Dăscălescu. Cei doi au negociat suma pe care soția lui Marcel Pușcaș ar fi urmat să o încaseze pentru a oferi interlopilor pedepse blânde, cu suspendare.

Interceptările sunt absolut șocante. Avocata “Cămătarilor” îl asigura pe omul de afaceri că “Burlanca” este “fată dulce”, în timp ce bărbatul îi preciza că este dispus să achite întreaga sumă încă de la început. (CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ ÎN DOSARUL MANELISTULUI DANI MOCANU)

„Turcă Dăscălescu Laurențiu: Burlanca asta este destul de flexibilă, știi?

Dragne Luiza: Mare grijă cu ea! E o fată extraordinară! Să nu fii obraznic cu ea în sală. Deci Burlanca nu e pe zvâc!

Turcă Dăscălescu Laurențiu: Auzi? Hai să facem să fie bine! Asta e ideea. Să fie bine și să scap subțire aici… să scap subțire aici.

Dragne Luiza: Ești pe mâini bune!

Turcă Dăscălescu Laurențiu: Discutăm drept totul, de la început. Pot 75 % sau pe tot. Eu zic: Uite, am bănișorii ăstia. I-ai! Înțelegi?

Dragne Luiza: Dar să fii corect, pentru că și eu o să fiu. Că ea e o dulce!”, este doar un mic fragment din stenograme.

În cele din urmă, avocata “Cămătarilor” și celebrul afacerist au ajuns la un acord cu privire la avansul pe care soția lui Marcel Pușcaș ar fi urma să-l încaseze înainte de pronunțarea sentinței. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar)

„Turcă Dăscălescu Laurențiu: Să-i dau cinzeci (sic!) acuma până în termen?

Dragne Luiza: Păi, n-am stabilit așa, cinzeci mii?

Turcă Dăscălescu Laurențiu: Cinzeci mii.

Dragne Luiza: Păi și după aia…

Turcă Dăscălescu Laurențiu: Cinzeci de mii nu mai sunt bani pe vremea asta?”, negociază afaceristul.

Într-un final, avocata “Cămătarilor” îi propune omului de afaceri o întâlnire în trei, la care să participe și Elena Burlan.

„Dragne Luiza: Să facem altceva. Putem să ne întâlnim cu tipa.

Turcă Dăscălescu Laurențiu: Cu Burlanca?

Dragne Luiza: Cu aia!

Turcă Dăscălescu Laurențiu: Cu Burlanca, da, îi dau toți banii, trei sute de mii”, spune omul de afaceri, potrivit stenogramelor citate.

Probleme grave pentru Elena Burlan

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, joi, cererea DNA de arestare preventivă a judecătoarei Elena Burlan-Puşcaş, acuzată de luare de mită, însă au dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, decizia nefiind definitivă.

DNA cere arestarea preventivă a judecătoarei Burlan-Puşcaş Elena, care activează la Tribunalul Bucureşti. Magistratul este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro de la patru persoane, pentru sentinţe uşoare.

Secţia pentru judecători a CSM a avizat favorabil solicitarea DNA. Cauza a fost înregistrată la DNA în 2016.

În contextul judecării unui dosar penal ce privea săvârşirea unor infracţiuni cu violenţă, inculpata Burlan-Puşcaş Elena, în calitatea menţionată mai sus, a primit, în perioada 2009-2010, de la patru dintre inculpaţii vizaţi de cercetarea judecătorească (din care doi cercetaţi pentru tentativă de omor calificat) suma totală de 50.000 euro. Banii respectivi au fost primiţi de magistrat pentru a dispune faţă de cei doi inculpaţi cercetaţi pentru tentativă de omor calificat înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, lucru care s-a şi întâmplat în perioada 01 octombrie 2009 – 26 ianuarie 2010. De fiecare dată, aceste soluţii au fost desfiinţate de instanţa superioară de control judiciar„, arată procurorii DNA. (NU RATA: AVEM FILMĂRI EXCLUSIVE! CE FĂCEA ”PRINŢIŞORUL” CĂMĂTARILOR ÎN TIMP CE ÎNALTA CURTE ÎI PRONUNŢA CONDAMNAREA)

Anchetatorii spun că, pentru aceeaşi sumă,, printr-o sentinţă din luna februarie 2010, „judecătorul Burlan-Puşcaş Elena a pronunţat pedepse cu suspendarea executării faţă de toţi inculpaţii din dosarul respectiv”.

În faza de apel, în luna decembrie 2010, această sentinţă a fost desfiinţată în parte, Curtea de Apel Bucureşti pronunţând pedepse cu executare faţă de autorii infracţiunii de tentativă de omor calificat, aceste pedepse fiind de 8 ani, respectiv 7 ani şi 6 luni„, potrivit sursei citate.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...