Avocata Elodia, implicata in afaceri cu terenuri

Publicat: 02/11/2007 | 00:00
Avocata Elodia, implicata in afaceri cu terenuri

EFORTURI. Scafandrii au fost nevoiti sa lucreze in conditii vitrege Profesionista. Sotia lui Cioaca era solicitata de firme si persoane importante din Brasov Oana Costea Avocata Elodia Ghinescu, sotia disparuta a politistului Cioaca, este singurul avocat care a intrat in baroul brasovean fara a avea nevoie de examen, gratie notei maxime de absolvire: 10. Specializata in drept civil si comercial, fermecatoare si descurcareata, nu e de mirare ca tanara avocata a fost aleasa de diverse persoane si firme pentru a le deslusi incurcatele ite ale afacerilor lor si a le reprezenta interesele. Una dintre firmele care a apelat la ajutorul avocatei Ghinescu pentru tranzactionarea unui teren de mare valoare in zona Brasov a fost Argolis Realty, societate care se ocupa cu servicii de cumparare si vanzare a proprietatilor imobiliare, administrata de un grec, John Venizelos. Sub atenta asistenta a avocatei, firma a intrat in posesia unui teren de 20.000 de metri patrati in zona Bartolomeu, una dintre zonele industriale la mare cautare ale orasului Brasov. Acelorasi firme, Elodia Ghinescu le-a acordat asistenta juridica intr-un proces cu un alt cetatean grec, Christos Kharatsasis, litigiu generat de construirea, pe acelasi teren, a unei hale frigorifice. Printre numele si firmele vehiculate in dosar, apare si societatea Prescon SA, administrata de omul de afaceri brasovean Ioan Nicolae, actionarul majoritar de la Roman Brasov.

Elodia in top

Cazul avocatei disparute, in care principalul suspect de crima este sotul ei, politistul Cristian Cioaca, tine in continuare oamenii cu sufletul la gura. Potrivit lui Luis Lazarus, emisiunea lui Dan Diaconescu pe aceasta tema a inregistrat cifre de audienta mult peste cele ale altor posturi. Elodia a fost „mai tare” decat Andreea Marin, invitata in emisiunea lui Robert Turcescu, si chiar decat rivala ei, Mihaela Radulescu, aflata intr-o emisiune la Antena 3.

Cautata printre gunoaie si cadavre de caini

Scufundari. Scafandrii SIAS au cautat trupul avocatei disparute pana la 25 de metri adancime Andrei Dumitrescu Scafandrii Serviciului de Interventii si Actiuni Speciale (SIAS) din cadrul Politiei Romane au cautat-o pe avocata disparuta, Elodia Ghinescu, in zeci de saci plini cu gunoi, aruncati in lacurile din jurul Brasovului. „Vremea era foarte rece, iar apa era tulbure. Ce m-a uimit, a fost cantitatea impresionanta de gunoi aruncata in apa”, ne-a spus unul dintre scufundatori. Scafandrii ne-au povestit ca, in cele sase lacuri, apa era extrem de rece si foarte tulbure. „Cel mai dificil a fost lacul de la Vidraru. Acolo am fost nevoiti sa ne scufundam pana la 25 de metri. Malul era abrupt, iar de niste cioate erau agatati zeci de saci menajeri. A fost nevoie sa-i taiem pe toti, sub apa, pentru a ne asigura ca nu contin bucati de cadavru”, ne-au mai marturisit specialistii SIAS. In acelasi timp, scafandrii Politiei Romane plecati pe urmele avocatei au povestit ca, in lacurile de la Feldioara si Codlea, le-a fost dat sa descopere cele mai mari gropi de gunoi pe care le-au vazut vreodata. „Am cautat cadavrul prin mormane de resturi menajere, anvelope, utilaje de constructii si o gramada de caini morti, de toate felurile si toate marimile”, ne-au mai spus politistii. Echipa care a cautat-o pe Elodia Ghinescu este aceeasi care a intervenit in cazul inundatiilor de la Costinesti si Bistret si, in 2006, a scos din lacul de la Golesti cele trei victime ale accidentului aviatic in care a fost implicat un elicopter al Ministerului Apararii.

Citește și...