BAC 2014: Au inceput probele scrise! Uite cu ce s-au confruntat liceeni la Limba si Literatura Romana

Publicat: 23/06/2014 | 13:47

Luni dimineata au inceput probleme scrise la Bac, iar tinerii de clasa a 12-a au intrat in focuri inca de la primele ore. Mai ales ca subiectele nu au fost deloc simple. Noi va aratam exact ce le-a picat liceenilor la Limba si Literatura Romana.

Pentru tinerii de clasa a 12-a, ziua de 23 iunie va ramane pentru totdeauna in istorie. Luni dimineata, acestia s-au prezentat in salile de examen, urmand sa sustina prima proba scrisa din cel mai greu examen din viata lor.

Acestea sunt subiectele de la proba scrisa la Limba si Literatura Romana
Acestea sunt subiectele de la proba scrisa la Limba si Literatura Romana

Ca in fiecare an, etapa scrisa a Bacalaureatului a inceput cu proba la Limba si Literatura Romana, iar subiectele nu au fost deloc prea simple. Liceeni anului 2014 au avut de analizat un fragment din poezia “Randuri pentru Anul Nou”, scrisa de Ion Minulescu, de realizat o compunere despre semnificatia mesajului acesteia, o naratiune despre o intamplare din scoala, dar si mai multe cerinte legate de un articol din presa.

CITESTE SI

BAC 2014 – Nimeni nu-i poate depista pe “trisori”! Asta e tehnologia de ultima ora prin care poti copia la BAC!

BAC 2014 – Secretul care iti poate garanta nota de trecere la oral, la BAC! Cum sa te imbraci ca sa iei nota de trecere!

Acestea sunt subiectele de la proba scrisa la Limba Romana
Acestea sunt subiectele de la proba scrisa la Limba Romana

Cele doua subiecte, notate in total cu 78 de puncte, au avut mai multe subpuncte, fiecare avand alocat un anumit punctaj. Din oficiu, elevii au primit 10 puncte, iar pentru unitatea textului, coerenta si integritate au fost alocate alte 12 puncte.

Urmeaza proba la Limba Materna

Evaluarea Nationala continua marti cu proba scrisa la Limba si Literatura Materna, urmand ca miercuri sa fie sustinuta ultima proba, cea la Matematica. Abia vineri, elevii vor afla cum s-au descurcat in aceasta etapa a Bacalaureatului, iar contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi.

A.D.
 

Citește și...