BAC 2014! Cele mai tari perle din lucrarile elevilor, in aceasta sesiune! „Oricum mori de foame cu cultura, ce dracu…”

Publicat: 03/07/2014 | 09:31

BAC 2014: Suparati din cauza subiectelor de la Limba si literatura romana, elevii au scris si ei ce le-a fost mai la indemana. In timp ce unii au incercat sa stoarca din putinul pe care l-au retinut in timpul anului, altii si-au varsat nervii pe foaie.

Suparati ca le-a cazut pentru al treilea an la rand genul liric la examenul de bacalaureat, elevii fie si-au varsat nervii pe profesori, fie au incercat sa gaseasca scuze pentru care nu s-au pregatit cum se cuvine.

„Bai, fac ceva pe voi, nu se poate, dar ce p…a mea e al zecelea an cand dau astia liric, dar uite va scriu eminescu – ion”

„Profa mea de romana la clasa nu facea nimic, facea meditatii si lua banii colegilor, iar eu nu am facut nimic, am citit Morometi, ca asta ne-a zis ca ne da”

Bac 2014

„Eu ma duc la ASE, nu-mi trebuieste romana”

„Ne mai vedem vreo 3 sesiuni deacum incolo, ca dau de vreo 2 ani, e grea frate romana asta, sunt multi termeni”

„Oricum mori de foame cu cultura, ce dracu”

„Tre sa ai grija de tine frate ca sa ai o viata linistita si sa poti citi toate operele astea”

Bac 2014

„Nu inteleg de ce avem poezie cand toti copiii au zis ca nu le place poezia. Doar asa ca sa luam note mici”

„Daca as putea sa imi scriu punctul de vedere si sa fiu sincer cu aceste activitati de indrumare a lecturii elevilor as spune ca ele nu au niciun rost pentru ca oricum nu mai citeste nimeni carti. Toti preferam sa ne jucam jocul ala cu pasarile pe telefon (nu pot sa i dau numele ca se considera reclama)”

Altii, insa, au incercat din rasputeri sa improvizeze ceva, poate vor reusi pana la urma sa obtina nota de trecere. rezultatul, insa, a starnit hohote de ras, dar si indignare in randul profesorilor care au corectat.

„Riga Crypto era o ciupearca cam dura, fata de baietelul ei lapona Enigel”

„Nu-ti voi lasa decat bunaciuni dupa moartea ta poete”

_____

CITESTE SI:

BAC 2014 ROMANA. Vezi SUBIECTE SI BAREM: REAL SI UMAN – NICHITA STĂNESCU SI TUDOR ARGHEZI!

BACALAUREAT 2014 – Tot ceea ce trebuie sa stii despre examenul din acest an! Cand vor fi afisate rezultatele finale

_____

„Luceafarul este o stea puternica dar de fapt era el Eminescu o cauta pe Veronica Micle, cat de mult o iubea pe saraca fata”

Bac 2014

„Ion de Eminescu are influente balzaciene, ce le imprumuta de la Proust”

„Romanul Luceafarul este incredibil, are 175 de strofe, este cel mai lung din poezia romanesca”

“Luceafarul nu le dadea pace celor doi si tot le baga bete in roate, dar pana la urma s-a vazut ca iubirea invinge, iar Luceafarul si-a vazut de treaba lui”

“Aceasta leoaica l-a muscat pe poet atat de tare de fata, incat i-a ramas cicatrice”

“Catalin nu face niciun sacrificiu in schimbul iubirii, el o priveste in mod normal, natural fapt ce se intampla numai oamenilor comuni”

„Laitmotivul operei lui Arghezi este copilaria, cu veselie si jocuri. Jocuri in poienite, ca pe vremea lui, nu online, ca acum”

Bac 2014

„As vrea sa comentez, dar nu stiu ce inseamna talazurile. Consider ca la romana puteam fi lasati cu dictionare si la matematica cu calculator. In alte tari asa e.”

„Verbele la imperfect sunt imprumutate de poeti de la olteni ca ei spun cu invatai, fusei, mancai. Si au impresia ca sunt mai smecheri daca le scriu in textele lor.”

Doar 56,4% din elevi au luat BAC-ul, in 2013

Anul trecut, in sesiunea din vara, doar 56,4% din elevii care au dat examenul de bacalaureat au reusit sa il si treaca. Dupa contestatii, procentul celor care au promovat examenul a crescut cu un procent, initial inregistrandu-se doar 55,4% admisi.

R.O.

 

Citește și...