BAC 2014, proba la alegere a profilului. Afla aici care au fost subiectele pe care le-au avut de rezolvat absolventii de liceu

Publicat: 04/07/2014 | 12:27

BAC 2014 Absolventii de liceu de anul acesta, dar si cei care nu au promovat examenul de bacalaureat in anii trecuti, sustin vineri, 4 iulie, ultimul examen scris din aceasta sesiune, proba la alegere a profilului.

Astfel, elevii au avut de ales intre mai multe obiecte de studiu precum chimie, fizica, biologie, informatica, economie, geografie, logica, psihologie, sociologie, filosofie.

Cei care si-au ales sa sustina examenul la geografie au avut de raspuns la cerinte legate de formele de relief si de clima din tara noastra. In cea de-a doua parte, elevii trebuiau sa scrie tot ce stiau despre fluviile din Franta. In acelasi timp, un alt subiect a vizat Islanda.

Bac

Cei care au sustinut proba scris la anatomie au avut de scris despre maduva spinarii si sistemele corpului uman. La al doilea subiect, candidatilor li s-a cerut sa vorbeasca despre diferentele dintre procariote si eucariote. In ultima parte, absolventii au trebuit sa explice care este rolul glandei hipofize. Ei au mai avut de scris si despre aparatul reproducator si infectiile respiratorii.

Bac

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2014 va avea loc in perioada 18-29 august, in 4 septembrie fiind programata afisarea rezultatelor finale.

Calendarul examenului

Aceasta este ultima proba a examenului de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2014. Rezultatele probelor scrise vor fi afisate in data de 7 iulie, la ora 12.00, iar contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi, pana la ora 16.00.

Intre 8 si 10 iulie, urmeaza ca profesorii sa recorecteze lucrarile celor nemultumiti de nota de la examen, iar in data de 11 iulie, vor fi afisate rezultatele finale.

Toate subiectele care s-au dat vineri la examenul de bacalaureat si baremele de corectare le gasiti aici.

R.O.

Citește și...