BAC 2014 – Profesorii au ras in hohote cand au vazut cum il cheama pe acest elev. E incredibil ce scrie in buletinul lui

Publicat: 12/06/2014 | 09:58

BAC 2014 - Bacalaureatul si-a intrat in drepturi, cu prima proba - cea orala la limba si literatura romana. Printre elevii care au intrat in febra examenului se numara si un baiat din Vrancea cu un nume predestinat succesului... literar!

Tanarul Mihai Eminescu a starnit hohote de ras in randul profesorilor in momentul in care s-a prezentat in fata comimsiei. Cu toate acestea, elevul s-a descurcat exemplar – nici nu se putea altfel, daca e sa tinem cont de numele „greu” care ii apasa pe umeri -, trecand fara probleme de proba orala la limba si literatura romana.

El este Mihai Eminescu din Vrancea
El este Mihai Eminescu din Vrancea

Am avut avantaje, dar si dezavantaje. Sa incep cu dezavantajele, nimeni nu ma crede cand ii spun ca ma cheama Mihai Eminescu si avantajul ca nu il uita nimeni, cand fac cunostinta cu cineva nu uita numele si sunt mai indulgenti cu mine„, a declarat elevul Mihai Eminescu pentru un post TV din Vrancea.

Buletinul lui a starnit hohote de ras in randul profesorilor din comisia de BAC
Buletinul lui a starnit hohote de ras in randul profesorilor din comisia de BAC

Adolescentul spune ca a citit creatiile marelui poetul si a mers chiar si la Iasi, pentru a se odihni sub crengile teiului lui Eminescu din Parcul Copou.

Pare o gluma buna, dar nu este. Mihai Eminescu chiar a dat BAC-ul la romana
Pare o gluma buna, dar nu este. Mihai Eminescu chiar a dat BAC-ul la romana

Exista insa si neplaceri din cauza numelui! Bunica „Luceafarului”, de exemplu, spune ca a fost luata in ras de medici cand s-a dus sa-l declare dupa nastere. „Atunci cand m-am dus la doctorita sa il declar mi-a zis: ‘Bai tanti, tu glumesti?’”, povesteste Mihai Ioana, bunica lui Mihai Eminescu.

E nascut in aceeasi luna cu Eminescu!

Eminescu din Vrancea s-a nascut tot in ianuarie, asemenea marelui scriitor, dar in 1995. De altfel, singura legatura dintre el si poetul national este numele care i-a creat si satisfactii, dar si neplaceri de-a lungul celor 19 ani de viata…

B.P
 

Citește și...