Bani pentru tinerii căsătoriţi. Au fost depuse peste 600 de dosare la Primăria Capitalei

Publicat: 14/07/2017 | 16:54

Tinerii proaspăt căsătoriţi care doresc să primească un stimulent financiar în valoare de 1.500 de lei acordat de către Primăria Capitalei par să se fi grăbit să îşi înscrie dosarele, pentru că în prezent există peste 600 de cereri.

Dosarele pentru acordarea stimulentului financiar au început să se depună încă de pe data de 12 iunie 2017 şi până în prezent s-au înregistrat 648 de dosare eligibile. De acest sprijin pot beneficia doar familiile constituite începând cu data de 29 mai 2017, data intrării în vigoare a hotărârii, precizează Primăria Capitalei. Pentru a primi ajutorul financiar, familiile trebuie să îndeplinească mai multe condiţii cumulativ. Astfel, cel puţin unul dintre soţi trebuie să se afle la prima căsătorie, cel puţin unul dintre soţi să aibă domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiului Bucureşti şi cel puţin unul dintre soţi să aibă vârstă cuprinsă între 18-35 ani, notează Mediafax.

Aceştia trebuie să depună un dosar pentru a primi stimulentul de 1.500 de lei, care să conţină o cerere tip (se completează de către soţul care îşi păstrează numele după căsătorie); copie conformă cu originalul a cărţii de identitate (C.I.) a ambilor soţi valabile la momentul depunerii, cu numele de familie purtat după căsătorie copie conformă cu originalul a certificatului de căsătorie şi numărul contului bancar (cod IBAN) eliberat de bancă (titularul contului trebuie să fie soţul care îşi păstrează numele după căsătorie).

Citește și...