Bărbatul care a evadat din Penitenciarul Găești a fost găsit

Publicat: 09/04/2019 | 21:09

Bărbatul condamnat pentru omor, care a evadat, marți, din Penitenciarul Găești, a fost găsit, după câteva ore, într-o benzinărie care are și restaurant, din localitate, unde individul lucrase, anul trecut, în regim deschis, fără pază.

Reprezentanții Poliției Dâmbovița au transmis, marți seara, că Constantin Crețu, bărbatul de 35 de ani, care a părăsit punctul de lucru, el fiind condamnat pentru omor și închis la Penitenciarul Găești, a fost găsit pe raza localității Găești, în zona unei benzinării care are și restaurant, unde bărbatul lucrase anul trecut, în regim deschis, fără pază.

Constantin Crețu, în vârstă de 35 de ani, din Iași, era condamnat definitiv la 15 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor, a părăsit un punct de lucru exterior de pe raza localității Găești. Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că bărbatul întâlnise acolo o femeie de 33 de ani, cu care a avut o relație, dar în ultima vreme aceasta refuzase să se mai întâlnească cu el.

În aceste condiții, bărbatul i-ar fi spus iubitei sale că va părăsi locul de muncă unde își ispășea pedeapsa, și va veni la ea, pentru a discuta despre relația lor. Polițiștii au primit informații de la un alt deținut și astfel l-au prins pe bărbatul care evadase. Femeia cu care bărbatul condamnat avea o relație a fost dusă și ea la audieri.

„Facem precizarea că acesta era clasificat în regim deschis și desfășura activități lucrative fără supraveghere. În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmbovița, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Dâmbovița, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră”, a transmis reprezentantul Penitenciarului.

Bărbatul va fi dus înapoi în penitenciar. Potrivit reprezentanților penitenciarului, părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

 

Citește și...