Bătaie ca-n beciurile Miliției. Doi polițiști și un jandarm din Iași care i-au rupt cinci coaste și o vertebră unui bărbat audiat au fost condamnați la închisoare

Publicat: 07/08/2018 | 14:25
Bătaie ca-n beciurile Miliției. Doi polițiști și un jandarm din Iași care i-au rupt cinci coaste și o vertebră unui bărbat audiat au fost condamnați la închisoare

Sentința este fără precedent: din cauza modului brutal în care au condus o investigație, doi polițiști și un jandarm au fost băgați la pușcărie, zilele trecute, la Iași.  (Reduceri mari la jocuri PC) Ei au fost găsiți vinovați de purtare abuzivă și vătămare corporală după un proces complicat, în care niciunul dintre ei nu a recunoscut faptele. (VEZI ȘI: BĂRBAT CU CAPUL SPART, DUPĂ UN SCANDAL DE POMINĂ CU FAMILIA PRIMARULUI)

Alexandru Gheorghe a primit 2 ani şi 8 luni de închisoare, Constantin Lucian Petrea 2 ani şi 7 luni, în timp ce Claudiu Nedelcu 2 ani şi 5 luni de închisoare. Primii doi au fost polițiști până acum câteva zile, când au fost duși la penitenciar chiar de colegii lor, în timp ce Nedelcu a lucrat ca jandarm. (Promotiile zilei la monitoare)

Au legat victima de mâini și picioare

Cei trei ar fi comis faptele în 8 august 2013, atunci când, în postul de poliție Prisecani, județul Iași, l-au nenorocit pe Constantin Plop (57 de ani).  Plop a fost bătut până şi-a pierdut, de mai multe ori, cunoştinţa. Când leşina, poliţiştii şi jandarmii îl stropeau cu apă până se trezea, după care îl băteau din nou. În timpul agresiunilor, postul de poliţie a fost încuiat, iar lumina a fost stinsă.  În timpul agresiunilor, Plop era încătuşat la mâini şi legat cu un cablu de picioare. (CITEȘTE AICI: BĂTAIE CU FURCI ȘI TOPOARE LA TÂRGU NEAMȚ)

După două ore de bătaie, victima a fost lăsată să plece și a căzut în fața sediului poliției. Dus la spital, medicii au constatat că avea cinci coaste și o vertebră rupte.

„Conduita adoptată după săvârşirea infracţiunii şi în cursul procesului penal de către fiecare dintre cei trei inculpaţi indică că niciunul dintre aceştia nu regretă faptele săvârşite şi sfidează nu doar legile dreptului penal, ci şi pe cele ale bunului simţ. Astfel, niciunul dintre cei trei inculpaţi nu a recunoscut săvârşirea faptei, negând orice participare infracţională”, au precizat judecătorii care i-au condamnat pe cei trei oameni ai legii. Aceștia trebuie să achite 50.000 de lei cu titlu de despăgubiri victimei lor.