Bicarbonat de sodiu cu lămâie. Remedii simple și eficiente

Autor: Alina S.
Publicat: 12/09/2019 | 18:49
Bicarbonat de sodiu cu lămâie. Remedii simple și eficiente

Bicarbonat de sodiu și lămâie. Aceasta este, poate, cea mai pupulară combinație în ultima perioadă. Poate fi folosită ca remediu în mai multe afecțiuni, dar și în curele de slăbire. Iată ce trebuie să știi despre bicarbonatul de sodiu cu lămâie.

Bicarbonatul de sodiu are o mulțime de întrebuințări. Acesta nu este util doar în bucătărie și gospodărie, ci poate fi și un eficient remediu naturist. Mai mult, în combinație cu lămâia poate fi folosit în dieta de slăbit.

Remedii naturiste cu bicarbonat de sodiu cu lămâie

Lămâia are multă vitamina C, vitamina B, riboflavină, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, proteine ​​și carbohidrați. În combinația bicarbonat de sodiu la lămâie, beneficiile cresc, deoarece nivelul pH-ului din corpul vostru va reveni la normal, reducând aciditatea.

Bicarbonat de sodiu cu lămâie și apă

 • un pahar cu apă,
 • o lingură cu bicarbonat de sodiu
 • câteva picături de zeamă de lămâie.

Această combinație poate fi băută dimineața, pe stomacul gol. Se pare că este eficientă pentru reglarea digestiei, dar este și un bun detofixfiant pentru organism. În plus, această combinație, consumată cu moderație pare să facă minuni și în curățarea rinichilor. Un alt beneficiu asupra digestiei este acela de a preveni refluxul gastro-esofagian. Bicarbonatul de sodiu scade nivelul acidului clorhidric, oferind calmarea rapidă şi eficientă a arsurilor şi disconfortului.

Deși sunt multe persoane care susțin că bicarbonatul de sodiu cu lămâie ar fi eficient și în prevenirea și tratarea cancerului, nu există nicio dovadă a acestui fapt.

Bicarbonat de sodiu cu lămâie și miere

 • o linguriţă bicarbonat de sodiu
 • sucul proaspăt stors de la 1 lămâie
 • 50 grame miere ecologică
 • 100 ml de apă călduță

Această combinație pare să fie remediu perfect în cazul gripei, al răcelilor și durerilor de gât. În plus, și această combinație se pare că este o adevărată pentru digestie și reglarea acidității organismului.

Bicarbonat de sodiu cu lămâie și usturoi

 • o linguriţă bicarbonat de sodiu
 • sucul proaspăt stors de la 2 lămâi
 • 100 grame miere
 • o căpăţână de usturoi

Usturoiul curăţat şi tăiat, apoi, în bucăţi foarte mici  se amestecă cu sucul de lămâie, mierea şi bicarbonatul. Acestea se lasă 10 zile în frigider, după care poate fi consumată câte o linguriță, dimineața, pe stomacul gol. Combinația este un bun detoxifiant, dar ajută la creșterea imunității.

Bicarbonat de sodiu cu lămâie pentru slăbit

Se amestecă o linguriță și jumătate de bicarbonat de sodiu și sucul unei lămâi în 500 ml apă. Ulterior, se consumă această băutură în fiecare dimineață pe stomacul gol, iar seara înainte de culcare, la 2-3 ore după ce ați servit ultima masă, ar trebui să mai consumați un pahar cu apă în combinație cu sucul de la o jumătate de lămâie și o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu. Printre cele mai semnificative efecte ale acestui amestec se numără alcalinizarea sistemului digestiv, eliminarea toxinelor din organism și scăderea nivelului de colesterol. În plus, se pare că ajută și la reglarea metabolismului și a pierderii excesului de kilograme, alături de o alimentație sănătoasă.

Bicarbonat de sodiu cu lămâie. Contraindicații

Se cunosc multe beneficii ale bicarbonatului de sodiu, însă cel mai mare pericol în ceea ce-l privește este supradozajul. Medicii avertizează că, în cantități mari, bicarbonatul de sodiu poate avea consecințe grave asupra organismului și, în situații extreme, supradozajul poate duce chiar la deces.

Citește și...