Acasă » Știri » Știri interne » Breaking news. Lovitură năucitoare pentru ”Regele asfaltului”. Banca i-a confiscat multimilionarului 43 de terenuri dintr-un ”foc”!

Breaking news. Lovitură năucitoare pentru ”Regele asfaltului”. Banca i-a confiscat multimilionarului 43 de terenuri dintr-un ”foc”!

De: Cancan 15/01/2018 | 00:00
Breaking news. Lovitură năucitoare pentru ”Regele asfaltului”. Banca i-a confiscat multimilionarului 43 de terenuri dintr-un ”foc”!
Raiffeisen i-a executat terenurile lui Nelu Iordache!

"Regele Asfaltului" Nelu Iordache primeşte o lovitură grea! Raiffeisen Bank i-a executat multimilionarului 43 de terenuri dintr-un ”foc”, iar CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă în exclusivitate detaliile. Se pare că Nelu Iordache este un personaj-cheie în media în primele zile ale lui 2018, el fiind filmat la "Revelionul bogaţilor" de la hotelul Teleferic din Poiana Braşov stând la masă cu nimeni alta decât ambasadoarea Olandei, Stella Ronner Grubacic! (VEZI AICI: Mega-exclusivitatea începutului de an. Primele imagini cu Ambasadoarea Olandei, la cina de An Nou cu familia milionarului condamnat pentru corupţie!)

Judecătoria Giurgiu a decis ca 43 de terenuri deţinute de Nelu Iordache să fie executate în contul unei datorii pe care acesta o avea la Raiffeisen Bank. „Admite cererea formulată de Biroul Executorului Judecătoresc Nicolescu Gheorghe Alin. Încuviinţează executarea silită a titlului executoriu reprezentat de sentinţa civilă nr. 7593/11.11.2016 pronunţată de Judecătoria Giurgiu în dosarul nr. 17507/236/2012* în folosul creditoarei S.C. RAIFFEISEN BANK S.A., împotriva debitorului IORDACHE NELU sub forma executării silite în toate modalităţile prevăzute de lege. Autorizează creditoarea S.C. RAIFFEISEN BANK S.A. să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlu executoriu. Urmărirea se încuviinţează pentru terenul înscris în CF nr. 32125, terenul înscris în CF nr. 30666, terenul înscris în CF nr. 32541, terenul înscris în CF nr. 32917, terenul înscris în CF nr. 30675, terenul înscris în CF nr. 30673, terenul înscris în CF nr. 30674, terenul înscris în CF nr. 31104, terenul înscris în CF nr. 30676, terenul înscris în CF nr. 32392, terenul înscris în CF nr. 31105, terenul înscris în CF nr. 31106, terenul înscris în CF nr. 30701, terenul înscris în CF nr. 30459, terenul înscris în CF nr. 30652, terenul înscris în CF nr. 30649, terenul înscris în CF nr. 30700, terenul înscris în CF nr. 30651, terenul înscris în CF nr. 30653, terenul înscris în CF nr. 32884, terenul înscris în CF nr. 30475, terenul înscris în CF nr. 32457, terenul înscris în CF nr. 32460, terenul înscris în CF nr. 32461, terenul înscris în CF nr. 32462, terenul înscris în CF nr. 32463, terenul înscris în CF nr. 32464, terenul înscris în CF nr. 32466, terenul înscris în CF nr. 32468, terenul înscris în CF nr. 32470, terenul înscris în CF nr. 32471, terenul înscris în CF nr. 32472, terenul înscris în CF nr. 32473, terenul înscris în CF nr. 32474, terenul înscris în CF nr. 32475, terenul înscris în CF nr. 32476, terenul înscris în CF nr. 32478, terenul înscris în CF nr. 32479, terenul înscris în CF nr. 32480, terenul înscris în CF nr. 32482, terenul înscris în CF nr. 32483, terenul înscris în CF nr. 32484, terenul înscris în CF nr. 32486, precum şi pentru cheltuielile de executare silită. Fără cale de atac”, se arată în decizia instanţei.

De la ce a plecat datoria „Regelui Asfaltului” la Raiffeisen

Nelu Iordache şi apropiaţii lui ar fi sustras nu mai puţin de 40 de milioane de euro din conturile fostei Blue Air şi Romstrade. Bata Sky Imobiliare, fosta companie Blue Air Transport Aerian, a trecut în luna mai 2017, după aproape trei ani şi jumătate, din faliment în insolvenţă, conform unei decizii a Tribunalului Giurgiu. În acord cu decizia instanţei, Raiffeisen s-a adresat instanţei pentru recuperarea datoriei, Judecătoria Giurgiu luând decizia de a executa terenurile deţinute de Nelu Iordache. Raiffeisen Bank avea de recuperat de la Blue Air şi de la Romstrade, firme controlate de Nelu Iordache, mai multe milioane de euro.

„Analiza Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a relevat date potrivit cărora învinuitul Iordache Nelu împreună cu un grup de persoane angajate ale societăţilor Bue Air Transport Aerian şi Romstrade (la care acesta este acţionar şi asociat), au retras din conturile celor două societăţi sume mari în numerar, echivalentul în lei a peste 40.000.000 de euro, pe care le schimbă în valută şi le transferă ulterior atât în contul unor persoane fizice, cu justificarea achiziţii terenuri, cât şi în contul societăţilor Terista Meat Plus SRL, Rasty Trading  şi respectiv Atomium Fruct, Fructe Alese Legume Minunate, Atomium Legume, Atomium Enterprise, la care asociaţi unici şi administratori sunt cetăţeni arabi, iar firmele nu figurează în evidenţa organelor fiscale cu declaraţii privitoare la obligaţiile fiscale şi cu activitate economică”, se arăta într-un raport Expert Insolvenţă legat de cauzele care au dus la insolvenţa fostei Blue Air Transport Aerian. (VEZI ŞI: Reacţia Ambasadei Olandei după ce CANCAN.ro a publicat în exclusivitate imaginile cu ambasadoarea Olandei şi Regele Asfaltului Nelu Iordache la aceeaşi masă de Revelion!)

Cine este „Regele Asfaltului” Nelu Iordache

Omul de afaceri Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, a fost condamnat în decembrie 2017 de Tribunalul Bucureşti la şase ani şi trei luni de închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şi fraude cu fonduri europene alocate pentru construcţia autostrăzii Nădlac – Arad. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Potrivit deciziei instanţei, Nelu Iordache a primit trei ani pentru săvârşirea infracţiunii împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene, un an pentru utilizare cu rea-credinţă a creditului societăţii în formă continuată, trei ani şi trei luni pentru delapidare în formă continuată, un an pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, trei ani pentru înşelăciune (parte civilă Banca Comercială Română SA). Pedepsele au fost contopite, iar la pedeapsa cea mai grea, de trei ani şi trei luni închisoare, a fost adăugat un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, rezultând o condamnare de 6 ani şi trei luni de închisoare, din care se va scădea perioada reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu (1 decembrie 2012 – 25 august 2014).

Nelu Iordache este judecat şi într-un alt dosar, Transalpina, în care a fost achitat în primă instanţă, de Tribunalul Bucureşti, pe 30 decembrie 2017. „Regele Asfaltului” este acuzat de instigare la abuz în serviciu în formă continuată şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Multimilionarul a fost trimis în judecată de DNA în acest dosar. Potrivit DNA, în perioada august 2009 – iunie 2010, în condiţiile executării lucrărilor de modernizare a drumului naţional DN 67 C Bengeşti – Novaci – Rânca – Obârşia Lotrului – Sebeş (Transalpina) pe o lungime de 184 km, în cadrul unui contract finanţat de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova, Ion Dina şi Marin Tudor, diriginţi de şantier; Luchian Toma Panduru, responsabil cu derularea contractului; Mihai Adrian Radu, şef departament; Ştefan Radu, şef birou; Constantin Şerban şi Ştefan Brânaru, directori, toţi angajaţi ai DRDP Craiova, au certificat/vizat, în vederea decontării, situaţii de lucrări fictive/neexecutate şi materiale de construcţii care figurau că ar fi fost achiziţionate, încălcându-şi astfel atribuţiile şi sarcinile de serviciu. (VEZI ŞI: Afacerile i-au luat-o la vale, iar el… Ce ruşine a păţit milionarul ”Blue Air”) (I.D.)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar pentru orice buzunar
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
Apariție INCREDIBILĂ: De la chelneriță, la IUBITĂ DE MILIONAR! Cine e cu adevărat românca Antonela, cucerirea fostului patron din fotbal
Apariție INCREDIBILĂ: De la chelneriță, la IUBITĂ DE MILIONAR! Cine e cu adevărat românca Antonela,...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu fiecare injecție pe care ți-o faci, ai un strop de speranță”
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu...
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț a făcut actrița odată cu postarea fotografiilor
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre ei doi: „Virginia, chiar nu mă șochează nimic în lumea asta, crede-mă.”
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste acești nativi până la sfârșitul lui aprilie
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste...
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se vând în toată țara și sunt mai bune decât cele din import
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se...
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că adevărul o să iasă la iveală!
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă din timpul căsniciei cu Alina Sorescu:
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru care a lăsat în urma „Chefi la cuțite”
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru...
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din România. Nutriționistul Cristian Mărgărit îl recomandă: ”Este un miracol pentru imunitate”
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din...
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de locuri de muncă
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de...