Etapa preselectiilor pentru "MasterChef" se incheie marti, emisiune in care va debuta si etapa urmatoare a show-ului de gatit, o proba eliminatorie, aparent banala, dar care cere maiestrie, talent si precizie - tocarea cepei.
Un taximetrist, o contabila si un invatator au in comun pasiunea pentru gatit si acest lucru ii aduce marti seara in fata juriului format din Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu. Marti seara, la Pro TV, alte zeci de arome si ingrediente amestecate cu maiestrie se vor perinda in fata celor trei jurati, cu scopul de a obtine biletul de trecere in urmatoarea etapa: sortul „MasterChef”.
Daca o contabila va miza in competitie pe un inedit preparat de origine coreeana, iar o alta concurenta va aduce in fata juratilor un platou exotic de paella cu fructe de mare, marti seara nu vor lipsi nici preparatele traditionale romanesti, cum ar fi sarmalutele. Sortul „MasterChef” nu se obtine insa usor, astfel ca juratii vor imparti in stanga si-n dreapta verdicte dure, precum „e sub nivelul oricarei bucatarii”.
Surpriza va fi insa maxima pentru unii concurenti care vor primi poate cele mai frumoase cuvinte de lauda din partea unor specialisti. „Cred ca sunt putin mai mandru decat dumneavoastra”, va spune Florin in fata unui preparat gatit ca la carte, in vreme ce un alt concurent va fi de-a dreptul coplesit sa auda ca a gatit cel mai bun preparat de la „MasterChef”.
La final, numai 41 de concurenti vor trece de aceasta proba si vor merge mai departe in concurs, fiind cu un pas mai aproape de mult ravnita bucatarie „MasterChef”.