Acasă » Showbiz » Showbiz intern » „CANCAN te face vedeta” va prezinta povestea emotionanta a pictorului fara maini!

„CANCAN te face vedeta” va prezinta povestea emotionanta a pictorului fara maini!

De: Cancan 28/02/2015 | 00:09
CANCAN te face vedeta va prezinta povestea emotionanta a pictorului fara maini!

Asa cum am promis, facem tot posibilul sa curatam showbizz-ul de vedete de carton si promovam talente reale. Azi vi-l prezentam pe Marian Basa, un tanar de 30 de ani ce picteaza cu picioarele, pentru a castiga un ban cinstit.

A fost nascut intr-o familie de oameni saraci, ambii parinti fiind de la tara si fara posibilitati. Marian Basa a venit pe lume pe 11 noiembrie 1984 doar ca in loc sa le aduca bucurie parintilor sai, nasterea baiatului le-a adus multa suferinta. S-a nascut cu malformatii insa si-a depasit cu brio conditia, iar acum este un pictor extrem de apreciat cu atat mai mult cu cat nu-si foloseste mainile pentru a crea tablouri superbe cu picioarele. 

marian basa pictor

„Pentru familia mea a fost o tragedie nasterea mea. M-am nascut cu ambele maini paralizate si cu o malformatie la piciorul drept. La picior facusem de mic o operatie, dar din greseala doctorilor mi-a ramas tendonul scurt si mergeam pe varf, pana la varsta de 5 ani cand am facut o operatie de adaos de tendon. Eu de mic din lipsa folosirii mainilor aveam tendinta sa apuc toate obiectele cu picioarele. Pe la varsta de trei ani, din joaca, am apucat un creion si am inceput sa mazgalesc pe o hartie. Nu stiam sa scriu insa ma fascina acea urma care o lasa creionul. Am invatat sa tin creionul in picior si de atunci nu ma culcam pana nu imi puneam sub perna caietul si creionul”, isi incepe povestea tanarul Marian Basa.

 

Mama a fost cea care l-a invatat sa scrie

marian basa pictor

Mama lui Marian a fost multa vreme devastata de handicapul fiului sau insa, in cele din urma, a reusit sa vada si partea plina a paharului. Astfel, s-a hotarat sa-l ajute pe Marian sa invete sa scrie, in incercarea de a-i oferi un start bun in viata, ajutata de cele doua surori ale tanarului, Anisoara si Marcela. „Tin minte ca aveam cinci ani cand intr-o zi mama mi-a luat piciorul cu mana ei si m-a invatat sa fac bastonase, liniute, cerculete, litere si cifre. Cand aveam sapte ani si trebuia sa ma duc la scoala mama a cautat sa ma dea la o scoala speciala pentru persoane cu handicap fizic dar in Galati nu era asa ceva, era doar o scoala speciala pentru persoane cu handicap psihic, iar directorul de la acea scoala i-a spus mamei ca este pacat sa ma dea la o astfel de scoala. Pe tata nu am reusit sa il cunosc prea bine pentru ca pleca dimineata la serviciu si venea seara cand eu dormeam”, ne-a mai spus el.

 

La varsta de sapte ani a ramas fara tata

marian basa pictor

Si de parca soarta nu fusese suficient de cruda cu el, pe cand avea doar sapte ani tanarul a ramas si fara tata, decedat in urma unor probleme medicale. „Incepuse sa ne mearga mai bine pe plan financiar insa asta nu a durat mult pentru ca tatal meu a decedat de o boala la plamani, iar mama a ramas singura cu trei copii. Mama a constientizat ca are trei copii pentru care sa lupte. Din aceasta cauza eu am fost dat mai tarziu la scoala. Mama a vorbit cu directorul de la o scoala normala din cartier, iar a doua zi m-am dus la scoala sa ma vada. De atunci am ramas elev acolo. Surorile mele au avut un rol foarte important in integrarea mea in societate. Cu ele ieseam afara si ma jucam, atunci desenau cu creta pe asfalt, cu mana, iar eu desenam langa ele cu piciorul. Incepeam sa cunosc si alti copii apropiati de varsta mea,care acum imi sunt prieteni”.

 

Surorile i-au fost aliat

 

marian basa pictor

Ramasa fara sot si cu trei copii de crescut, mama lui Marian a fost nevoita sa-i mai lase si singuri acasa, deoarece trebuia sa merga la munca , pentru a le putea oferi strictul necesar. Copiii au inteles cat de greu ii era femeii, asa ca nu i-au facut niciodata probleme si reuseau sa se descurce singuri. „Acasa cel mai mult ma ajutam cu Marcela. Ea avea patru ani cand a murit tata si nici nu ajungea sa aprinda becul, si se suia in spatele meu si o duceam sa aprinda becul. Putin mai tarziu, mama pleca dimineata la serviciu si ne lasa macare sa o incalzim, si cand Anisoara era la scoala iar noua ne era foame, eu ma urcam pe masa si aprindeam chibritul iar Marcela invartea de buton sa aprindem aragazul”, ne-a mai spus el.

marian basa pictor

A facut liceul de arte

De-a lungul timpului, Marian a dezvoltat o adevarata pasiune pentru desen si in fiecare zi si-a imbunatatit tehnica, ba chiar a si reusit sa intre la Liceul de Arta din localitate. „Cochetand cu desenul si ajungand in clasa a 8-a, m-am hotarat sa incerc sa intru la liceul de arte. La admitere eram departe cu studiul desenului fata de copiii care invatau de mici, dar profesorii au avut incredere in mine si mi-au oferit un loc special la clasa de pictura. Studiam zilnic sa pot sa-i ajung din urma, iar in clasa XI-a am reusit sa iau locul 1 la olimpiada de arte plastice pe judet si am mers mai departe la olimpiada pe tara care s-a tinut in Constanta. Am reusit sa intru si la facultate si m-am lovit de o alta problema. Nu mai aveam nimic din ce aveam acasa cu care sa ma descurc cu imbracatul, cu spalatul, cu tot ce trebuia sa fac zi de zi. Asa ca o perioada am luat-o pe mama cu mine in caminul universitatii de arta pana am reusit sa ma descurc singur”.

 

Face portrete in mall

marian basa pictor

Marian Basa munceste de dimineata pana seara, intr-un mall din capitala, acolo unde are un stand al sau. Prima oara a inceput sa faca porterete in facultate si a continuat pe drumul asta. „Cand eram in anul 3 de facultate un prieten epigramist imi vede cateva desene cu portrete si imi propune sa mergem la mare, spunandu-mi ca as castiga bine din desenele pe care le realizez. Deja ma puteam descurca singur si imi era indiferent daca sunt in Galati, Bucuresti sau Constanta, asa ca accept provocarea si merg la mare in Mamaia pe perioada verii. Acum am un stand intr-un mall din Bucuresti, unde fac zinlic portrete vizitatorilor”, ne-a mai spus el. 

CITESTE SI

CANCAN te face vedeta! Ea este “Katy Perry” de Romania! Are 14 ani si cel mai haios nume din industria noastra muzicala!

CANCAN te face vedeta! Am gasit-o pe cea mai sexy „tocilara” din tara! Cum a ajuns Stefania sa picteze inspirata de fizica cuanta

„CANCAN te face vedeta”! Povestea traumatizanta a cantaretului tintuit intr-un scaun cu rotile! “Un communist inrait m-a…”
 

marian basa pictor

Marian Basa
zodie
=scorpion, zodie care ma reprezinta, ambitios si sufletist dar sa nu ma calce nimeni pe coada ca stiu sa intep…

filme preferate= gust orce film, merg des la cinema…1-2 ori pe saptamana, vizionez cam tot ce apare, iar cele preferate sunt filmele biografice.
pasiuni= arta vizuala, gastronomia, muzica, teatrul, tot ce tine de gandirea libera, ele imi ofera linistea pentru creatie.
muzica preferata= nu am pretentii… de la muzica usoara si folc-ul care le ascult acasa la house, rock…depinde cu ce prieteni ies in oras…
De ce credeti ca meritati sa faceti parte din noul val de vedete
Pentru ca sunt un exemplu pentru oameni. mi-am depasit conditia fizica si am reusit sa fac performanta intr-un domeniu si pot sa motivez usor oamenii sanatosi care nu pretuiesc ce au si uita sa zambiasca… „cand vointza este mare, obstacolele sunt mici”.

AJUTA-NE SI TU sa descoperim oameni cu adevarat talentati, care merita sa fie promovati, si scrie-ne povestea lor pe adresa [email protected] cu mentiunea „CANCAN TE FACE VEDETA!”

 

Georgiana Coman

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Prințesa Diana a explicat adevăratul MOTIV pentru care căsnicia sa cu Charles a eșuat. A făcut mărturisirea cu puțin timp înainte de a muri
Prințesa Diana a explicat adevăratul MOTIV pentru care căsnicia sa cu Charles a eșuat. A...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
WOW! Nadia, Boris Becker, Ilie Năstase și Andreea Esca, dezlănțuiți într-un club din București! Cum au fost surprinși
WOW! Nadia, Boris Becker, Ilie Năstase și Andreea Esca, dezlănțuiți într-un club din București! Cum...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Mihaela Bilic și-a construit o cabană în inima pădurii: „Până de Paște mă mut. N-am gaze, n-am curent, n-am apă, însă îmi place mult!”
Mihaela Bilic și-a construit o cabană în inima pădurii: „Până de Paște mă mut. N-am...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi, un picior de-al ei a fost descoperit într-un parc
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi,...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul zecilor de mii de lei
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe toți cei care îi jignesc familia: „Totul are o limită în viața asta. M-am săturat!”
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Cum s-a schimbat viața
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Funcția din WHATSAPP care schimbă totul. Toți utilizatorii trebuie să o folosească
Funcția din WHATSAPP care schimbă totul. Toți utilizatorii trebuie să o folosească
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Cele mai ciudate nume de străzi din București, pe fiecare sector. Unde găsești Strada Lucifer, Intrarea Somnului sau Aleea Prevederii
Cele mai ciudate nume de străzi din București, pe fiecare sector. Unde găsești Strada Lucifer,...
Afacerea pe care o pot face toți românii care stau la curte. Produsul vândut de Vladimir s-a scumpit cu 45% în ultimii ani
Afacerea pe care o pot face toți românii care stau la curte. Produsul vândut de...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente sau casă. Trebuie să plătească în fiecare an
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente sau casă. Trebuie să plătească în fiecare an
Ultima imagine cu Costel Corduneanu în viață! Cum arăta „Stăpânul Moldovei”, înainte de a muri. Boala îl schimbase radical, dar el tot își găsea puterea să zâmbească
Ultima imagine cu Costel Corduneanu în viață! Cum arăta „Stăpânul Moldovei”, înainte de a muri....
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Un oficial european avertizează cu privire la
Un oficial european avertizează cu privire la "înarmarea comerţului" în contextul creşterii tensiunilor dintre SUA...
Devine strict INTERZIS în România. Toți românii au nevoie de acord. Interdicția e clară
Devine strict INTERZIS în România. Toți românii au nevoie de acord. Interdicția e clară
Reguli noi pentru românii care obțin venituri din chirii. Cum se stabilește impozitul
Reguli noi pentru românii care obțin venituri din chirii. Cum se stabilește impozitul
Câți bani vor primi de la Pro TV Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Cei trei vor fi noii jurați ai MasterChef
Câți bani vor primi de la Pro TV Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Cei trei vor...
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din peisaj”
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani:
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
Iulia Vântur și Salman Khan, în pericol. Faimosul actor a fost ținta unui atac armat. Cine a vrut să îl ucidă și care este motivul
Iulia Vântur și Salman Khan, în pericol. Faimosul actor a fost ținta unui atac armat....
Ce au găsit doi români în coteţul găinilor într-o curte dintr-o comună din Mehedinţi. Șoc total, creatura avea doi metri
Ce au găsit doi români în coteţul găinilor într-o curte dintr-o comună din Mehedinţi. Șoc...
Orașul mic din România care va avea străzi ca-n Tenerife. Autoritățile s-au apucat să planteze palmieri
Orașul mic din România care va avea străzi ca-n Tenerife. Autoritățile s-au apucat să planteze...