Cand banii n-au valoare…. Citeste epopeea incredibila a lui Horia, bucuresteanul caruia banca i-a refuzat o plasa plina cu bani!

Publicat: 18/02/2013 | 23:00

Horia Nica, un ilfovean care credea ca va obtine o suma frumusica de bani dupa ce a adunat timp de trei ani aproape 30.000 de monede, a primit o usa trantita in nas de la BNR, pe motiv ca banii “stralucesc”.

Un munte de ambitie, Horia a crezut ca va da lovitura vietii lui ieri, cand spera ca-si va preschimba in bancnote o agoniseala care l-a costat ceva.

Horia Nica vrea sa intre in Cartea Recordurilor

A adunat monede de 50 de bani, care cantaresc 70 de kilograme si 900 de grame, reprezentand 12 milioane si 700 de mii, in decurs de trei ani, cat timp a fost patronul unui magazine alimentar din Jilava.

“Eram obsedat de maruntis, mai-mai ca ma uitam in portofelele oamenilor cand scoteau sa-mi plateasca, si ii rugam sa-mi dea monede de 50 de bani. Bani de care altii fug ca Dracu de tamaie. Am convins chiar si cersetorii din zona sa-mi aduca atunci cand pun mana pe astfel de monede. Si asta pentru ca aveam un vis frumos, sa intru in Cartea Recordurilor”, a povestit Horia.

Horia Nica vrea sa intre in Cartea Recordurilor

Acest lcuru nu s-a mai intamplat, iar barbatul a ajuns la concluzia ca mai bine preschimba banii in bancnote ca sa-si achite o datorie mai veche pentru o masina. Incantat pana la culme de mica lui avere, acesta s-a dus la Banca Nationala pentru a primi echivalentul in bancnote, insa raspunsul l-a dat pe spate.

“Nu mi-au acceptat banii pentru ca nu sunt vechi, mi-au zis ca stralucesc prea mult. Nu-mi vine sa cred ca m-au refuzat, stiam ca sunt obligati sa-I primeasca. Nu sunt atat de dezamagit. Asta poate fi un semn ca trebuie sa-mi continui visul de a intra in Cartea Recordurilor. Si m-am decis: voi incerca sa inconjor pista de pe Arena Nationala, de patru ori, cu acesti banuti”, a povestit mandrul ilfovean.

(Mariana Apostol)
 

Citește și...