Care sunt alimentele care oferă iodul necesar pentru glanda tiroidă

Publicat: 22/11/2017 | 12:32
Care sunt alimentele care oferă iodul necesar pentru glanda tiroidă

Alimentele care conţin iod sunt benefice pentru buna funcţionare a glandei tiroide, ajută la dezvoltarea creierului, ne protejează de radiaţiile nucleare, lupta împotriva oboselii şi a depresiei. Nu găsim iodul doar în sare, ci în multe alimente, fructe sau legume.

Fructele de mare

Fructele de mare sunt alimentele bogate în iod, ne protejează de radiaţii. O porţie de fructe de mare oferă şi mai mult de un gram de iod. Fructele de mare ajută la combaterea depresiei, la întărirea sistemului imunitar şi sunt recomandate chiar şi în diete.

Struguri

Sâmburii de struguri conţin iod! Astfel, cercetătorii recomandă mâncatul strugurilor cu tot cu sâmburi. Sau evitarea strugurilor fără sâmburi. Putem opta şi pentru seminţele de mere, pere şi pepene verde.

Spanacul

Aliment bogat în iod şi magneziu, ideal pentru sănătatea noastră, adoptat de multe persoane care doresc să ducă un stil de viaţă sănătos, esenţial pentru cei care ţin o dietă. Conţine minerale, vitamine şi calciu pentru întărirea oaselor.

Nucile

Fructele oleaginoase sunt benefice pentru organismul nostru. Un pumn de nuci pe zi ajută la combaterea depresiei, precum şi la îmbunătăţirea memoriei. 100 de grame de nuci conţin 29% potasiu şi iod, din necesarul zilnic. Fructele oleaginoase bogate în iod sunt şi migdalele, castanele comestibile, fisticul, nucile caju.

Ciupercile

Ciupercile sunt şi ele alimente care conţin foarte mult iod, în principiu ciupercile albe însă şi celelalte tipuri conţin, dar în cantităţi mai mici. Ciupercile sunt şi ele o alternativă uşoară de preparare, introduse în diverse tipuri de mâncare, salate etc.

Roşiile

Roşiile sunt alimente bogate în iod, benefice pentru sănătatea corpului nostru. Sunt la îndemâna fiecaruia dintre noi, iar pe lângă cantitatea prezentă de iod, găsim şi alte vitamine şi minerale.

Morcovul

Aliment ridicat în iod, benefic pentru vederea optimă a ochilor noştri, conţine betacaroten, vitamina C, precum şi alte vitamine. Ajută la combaterea depresiilor şi a durerilor de cap…

Varza

Varza este un aliment care conţine iod, este ideală în diete, deoarece este săracă în calorii, conţine fier, vitamina C şi ajută la îmbunătăţirea aspectului pielii.

Citește și...