Cativa tineri din Covasna vor sa “vindece” romanii de suparare cu ajutorul caricaturilor! Vezi cum!

Publicat: 03/11/2013 | 00:21

Cativa tineri talentati din Covasna au lansat un proiect denumit “Pencil Nex”, prin care isi doresc sa revolutioneze arta!

Tinerii, care studiaza in Bucuresti, isi gasesc motivatie desenand caricaturi cu persoane publice, si nu numai. Pencil Nex a fost lansat pe Facebook la inceputul acestei luni, iar pagina a adunat deja sute se adepti, in general alti tineri entuziasti, dornici si convinsi ca lucrurile mai pot fi facute cu prospetime, daruire si drag pentru frumos.

Andreea Esca

Protagonistii cu mainile de aur sunt Cristina Borbely si Vlad Teodorescu Barla, co-manageri ai proiectului, iar echipa artistilor o reprezinta Diana Nine, Alexandru Vranceanu si Jean-Constantin Ciuntu (zis Doru).

Si pentru ca Pencil Nex nu se limiteaza doar la idei, arta celor implicati in proiect este disponibila oricui si-o doreste. In vreme ce Diana si Alex creeaza tot felul de desene si portrete, Doru s-a „specializat” pe logo-uri si „cartoonizari” – transpunerea unei persoane reale in personaj de desene animate.

cartoon

Printre cei care au ajuns sa fie creionati se numara si Mihai Bendeac, care le-a apreciat munca atat de mult, incat a publicat caricatura pe pagina lui de Facebook.

Mihai Bendeac

Tinerii vad in acest proiect o perspectiva mai caldă, mai apropiata, in care artistul nu ramane intangibil si inabordabil. In acelasi timp, proiectul mizeaza mult pe dialogul si colaborarea dintre artisti, schimbul de idei si de impresii, care nu pot fi decat productive in final.

Andi Moisescu

De asemenea, ei recomanda aceste caricaturi pe post de cadouri atunci cand am suparat pe cineva si vrem sa-i aducem un zambet pe buze.

Morgan

(M.A.)
 

Recomandarea CIAO.RO