Caz șocant în Argentina! O profesoară suspectă de COVID-19 a murit în fața studenților ei, în timp ce preda online

Publicat: 05/09/2020 | 16:52
Caz șocant în Argentina! O profesoară suspectă de COVID-19 a murit în fața studenților ei, în timp ce preda online

Profesoara, orginară din Argentina, a început să se simte rău în timp ce preda Științe Politice, online, în fața a 40 de studenți. Imediat după ce a leșinat, femeia a fost dusă la spital, însă nu s-a mai putut face nimic pentru ea. În scurt timp, aceasta a decedat.

Profesoara Paola De Simone, în vârstă de 46 de ani, preda Științe Politice la Universitatea Argentina din Buenos Aires, online. Cadrul didactic a început să se simtă brusc rău în fața tinerilor care o ascultau cu atenție în timpul cursului, relatează The Washington Post și Daily Mail.

După ce și-a pierdut relativ conștiența, ea a fost transportată urgent la un spital din apropiere, însă la scurt timp aceasta fost declarată moartă. Martorii au mărturisit că femeia abia putea să mai respire, iar studenții ei i-au cerut adresa pentru a putea să trimită o ambulanță.

 „Nu pot”, abia a reușit femeia să spună în fața tinerilor. Ea reușise însă să ia legătura cu soțul ei, care lucrează ca medic, iar elevii ei au rămas online până când bărbatul a ajuns acasă. Femeia a fost dusă la spital, dar a murit la scurt timp. Anterior, printr-un mesaj publicat pe Twitter, ea a spus că se luptă de o lună de zile cu simptome similare cu COVID-19.

„Este foarte complicat. Sunt în această stare de mai bine de patru săptămâni și simptomele nu dispar.”, a mărturisit aceasta.

Știa că suferă de COVID-19, dar nu a vrut să renunțe la job

În ciuda simptomelor specific COVID-19, femeia a continuat să lucreze, decizie care nu îi surprinde pe studenții ei, dar nici pe apropiați.

„O și aud cum spune: pot să fac fac asta, elevii au nevoie de mine”, a declarat o prietenă de-ale sale, pentru Washington Post.

Argentina a înregistrat peste 450.000 de cazuri de COVID-19, precum și 9.000 de decese. Este una dintre cele mai grav lovite țări din America Latină, iar cazurile au explodat în ultimele săptămâni, după luni de zile de carantină foarte strictă.

Guvernul de la Buenos Aires arată cu degetul spre locuitorii țării că încalcă regulile, acesta fiind motivul pentru creșterea cazurilor, potrivit Associated Press.