Ce cadou face Victor Ponta copiilor din mediul rural

Publicat: 23/07/2014 | 13:02
Ce cadou face Victor Ponta copiilor din mediul rural

Premierul Victor Ponta a participat astăzi, în Piaţa Victoriei, la evenimentul de predare a cheilor primelor microbuze şcolare achiziţionate de Guvern pentru transportul elevilor din mediul rural.

Premierul a felicitat reprezentanţii MDRAP şi MEN pentru iniţiativă şi a urat copiilor mult succes la şcoală.

În cadrul evenimentului, premierul Victor Ponta a subliniat că acţiunea de astăzi reprezintă un nou pas de sprijin pentru Educaţie, după cele făcute până acum, precum măsurile aplicate pentru reglementarea mai bună a procedurilor de decontare a abonamentelor de transport ale elevilor navetişti.

Victor Ponta

„Mulţumesc Ministerului Dezvoltării Regionale şi Ministerului Educaţiei pentru aceasta achiziţie de microbuze pentru elevii din mediul rural. Aveţi grijă să ajunga copiii la şcoală sănătoşi, şi dus, şi întors. Dacă elevii ajung la şcoală este mult mai important decât orice altceva, pentru că dacă fac şcoala o să aibă o viaţa mai bună”, a afirmat premierul Victor Ponta, care a mai subliniat faptul că a inspectat microbuzele, trăgând concluzia că acestea „sunt de calitate”.

Cele 100 de autovehicule predate astăzi reprezintă prima serie dintr-un total de peste 600 de microbuze şcolare achiziţionate anul acesta pentru transportul elevilor din mediul rural pe ruta dintre zona rezidenţială şi unităţile de învăţământ.

Victor Ponta

Totodată, pentru 2015 s-au demarat procedurile de achiziţie a încă 659 de microbuze, autobuze şi autocare, ce urmează să fie folosite pentru transportul şcolar şi deplasarea sportivilor. Procedurile sunt în curs de finalizare, existând coordonare la nivelul Guvernului cu MDRAP, MEN şi MTS, iar bugetul este sprijinit de Uniunea Europeană, având o valoare de circa 24 de milioane de euro.

G.C.

Citește și...