Românii au primit o nouă lovitură în ceea ce privește asigurările auto. Compania Euroins a intrat în insolvență, motiv pentru care toți clienții vor fi nevoiți să supună unor noi reguli.
Din păcate, piața asigurărilor auto din România pare că este în cădere liberă, după ce, în numai doi ani, două mari companii au intrat în insolvență și au dat faliment. Dacă în 2021-2022 vorbeam despre City Insurance, iată că, de această dată, adversarul său, Euroins, îi calcă pe urme.
VEZI ȘI: Cum poți plăti mai puțin pe polițele RCA. Șoferii din România apelează la numeroase tertipuri
Deși momentan nu a fost publicat niciun document oficial cu privire la regulile ce ar trebui respectate, putem să considerăm că întreaga acțiune are deja un precedent. Astfel, dacă ar fi să ne luăm după ghidul alcătuit pentru cei care au fost afectați de falimentul companiei City Insurance, clienții Euroins ar fi protejați de Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), cu respectarea plafonului de garantare prevăzut de lege (500.000 lei/creanța de asigurare).
„În momentul de față, conform deciziei noastre, Fondul de Garantare a Asiguraților va avea și rolul de administrator interimar la societatea Euroins, pentru 60 de zile.
În această perioadă, Fondul de Garantare, ca administrator interimar, va trebui să preia și să trimită dosare de daună tot la Fondul de Garantare a Asiguraților, pentru că are și rol de despăgubire, iar după 60 de zile începe plata despăgubirilor”, a explicat Valentin Ionescu, director în ASF.
NU RATA: Prețul polițelor RCA a explodat. Nu se mai ține cont de accidentele din trecut
În cazul în care se va lua o decizie, asemănătoare cu cea din 2022, în ceea ce privește valabilitatea polițelor de asigurare, românii trebuie să ia la cunoștință câteva detalii importante. Asigurările efectuate la compania Euroins vor putea fi folosite până la: