Cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna! Cate grade s-au inregistrat in aceasta dimineata la Brasov

Publicat: 08/01/2015 | 09:29
Cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna! Cate grade s-au inregistrat in aceasta dimineata la Brasov

Cea mai scazuta temperatura dinn aceasta iarna, minus 35 de grade Celsius, a fost inregistrata, joi dimineata, la Intorsura Buzaului, in judetul Covasna.

Nici in alte orase ale tarii gerul nu a fost prea bland. La Brasov au fost minus 33 de grade Celsius, iar la Miercurea Ciuc minus 29 de grade Celsius.

Meteorologul de serviciu de la statia meteo din Intorsura Buzaului a declarat corespondentului MEDIAFAX ca noaptea de miercuri spre joi a fost deosebit de geroasa, inaine de miezul noptii termometrele indicand minus 30 de grade Celsius, temperatura continuand sa scada de la o ora la alta pana la minus 35 de grade Celsius, in jurul orei 7.00.

Potrivit acestuia, minima inregistrata joi dimineata la statia meteo din Intorsura Buzaului este cu doar un grad Celsius mai mica decat minima absoluta, de minus 36 grade Celsius, consemnata de cand se fac masuratori in localitate si masurata in februarie 2005.

vreme

Meteorologul Nicolae Rusan de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu a spus, la randul sau, ca temperaturi extrem de scazute s-au inregistrat in toata Transilvania, minimele diminetii variind intre minus 33 de grade Cesius la Brasov si minus 30 de grade in localitatea Fagaras din judetul Brasov, in timp ce in judetul Harghita cel mai frig, minus 29 de grade Celsius, a fost la Miercurea Ciuc, la Joseni au fost minus 27 de grade Celsius, iar cel mai cald, minus 21 de grade Celsius, la Odorheiu Secuiesc.