Cei mai mulți suceveni confirmați pozitiv au luat coronavirusul de la nunți și cumetrii

Publicat: 18/08/2020 | 17:08
Cei mai mulți suceveni confirmați pozitiv au luat coronavirusul de la nunți și cumetrii

Județul Suceava are, la acest moment, un număr mare de noi infecții cu coronavirus. Cei mai mulți dintre confirmati pozitiv au luat virusul de la nunți și cumetrii.

În Suceava, în prezent există 363 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, dintre care 57 sunt în municipiul Suceava. 

Un număr mare, 44 de cazuri în tot județul, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Surse medicale ne-au declarat că este vorba despre cazuri dispersate în județ, nu concentrate în focare. 

Nerespectarea măsurilor de protecție a dus la această situație

În ceea ce privește contaminarea, se pare că oamenii s-au infectat, în marea majoritate a cazurilor, la petreceri de weekend, îndeosebi la nunți și cumetrii, și la evenimente religioase, ale tuturor cultelor. Un număr redus s-a infectat pe durata vacanței petrecute în alte zone din țară sau în străinătate. Nerespectarea măsurilor de protecție a dus la această situație, a anunțat Prefectura Suceava, scrie monitoruldesuceava.ro.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 7 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 22 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 567 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 151 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 127 pacienți sunt în zona tampon și 289 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 151 pacienți diagnosticați Covid- 19, 83 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 52 forme ușoare, iar 16 pacienți cu forme grave sunt internați în secția Terapie Intensivă, dintre care patru sunt ventilați mecanic. Sectorul Covid – ATI al Spitalului de Urgență Suceava are 20 de paturi. Cu 16 pacienți cu Covid în stare gravă, se apropie de limita maximă.

La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 65 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. Numărul total de persoane testate până în prezent este de 38.944 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 622 de persoane.

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4.073 de persoane declarate vindecate.

Foto: pixabay.com