Datorită conţinutul bogat în acizi graşi omega 3 şi vitamina A, peştele gras este un aliment indicat de toţi medicii. Trebuie să incluzi în meniul tău măcar de trei ori pe săptămână câte o porţie de macrou, somon, hering, anşoa sau sardine. Consumul de peşte previne cancerul de sân, colon şi prostată, potrivit ultimelor cercetări în domeniu.
Pentru a te bucura de proprietăţile lor curative, consumă roşiile gătite pentru a-ţi elibera licopenul, substanţă cu proprietăţi anticancerigene. Potrivit cercetărilor făcute la Universitatea Harvard, roşiile au capacitatea de a ne proteja de cancerul de prostată, colon, sân, dar şi de cel cervical şi pulmonar.
Datorită conţinutului bogat în polifenoli, ceaiul verde inhibă angiogeneza (formarea noilor vase de sânge, esenţiale pentru dezvoltarea tumorilor), facilitând moartea celulelor cancerigene. Alege ceaiul verde japonez, lasă-l la infuzat 10 minute şi consumă-l într-o oră. Dr. Schreiber recomandă 6 ceşti pe zi.
Împiedică formarea vaselor de sânge noi care alimentează celulele cancerigene. Aceste alimente-medicament previn cancerul de prostată, sân, colon, plămâni şi rinichi. Consumă-le în stare crudă în salate.
Ucide celulele canceroase. Doctorii ecomandă să folosirea ghimbirului proaspăt ras peste o salată de legume fierte la abur sau gătite uşor în tigaie sau prepararea unei infuzii.