Cele trei alimente care nu îngrașă dacă sunt consumate reci. Mihaela Bilic a dezvăluit secretul: ”Nu trebuie să eliminăm”

Publicat: 10/01/2023 | 08:44

Mihaela Bilic a oferit sfaturi prețioase despre modul în care temperatura alimentelor ne poate influența greutatea. Medicul nutriționist a explicat de ce este bine ca anumite alimente să fie consumate reci. Puțini știu aceste beneficii.

Mihaela Bilic este foarte activă pe rețelele de socializarea, acolo unde oferă sfaturi despre ce înseamnă un stil de viață echilibrat. Pentru că tocmai a trecut perioada meselor bogate, medicul nutriționist a oferit un sfat prețios pentru cei care țin cont de numărul caloriilor din alimente.

Mihaela Bilic: ”Trebuie să știm când și în ce cantitate să le consumăm”

Vezi și: DR MIHAELA BILIC, ADEVĂRUL DESPRE CELE TREI MESE PE ZI ÎN DIETELE DE SLĂBIT: „S-AR PUTEA SĂ FIE PREA MULT”

Astfel, pastele, orezul și cartofii îngrașă mai puțin dacă sunt consumate reci. Explicația nutriționistului este că o parte din amidonul prezent în aceste alimente nu mai poate fi absorbit de intestin.

„Temperatura la care este consumat un anumit preparat are impact asupra aportului de calorii. O parte din amidonul prezent în orez, paste sau cartofi se recristalizează prin răcire și nu mai poate fi absorbit din intestin. Salata orientală, orezul de la Sushi și pastele reci îngrașă mai puțin.

Alegeți varianta integrală la cereale și produse făinoase, prezența fibrelor scade viteza de absorție a glucozei. Pastele din grâu dur au indice glicemic mic, în schimb orezul are indice glicemic mare.

Pâinea integrală are indice glicemic 65, în timp ce pâinea albă și chiflele sar de 100. Concluzia? Nu trebuie să eliminăm pâinea și făinoasele din viața noastră, ci doar să știm când și în ce cantitate să le consumăm!”, spune Mihaela Bilic pe Facebook.

Totodată, medicul nuțriționist trage un semnal atunci când vine vorba de cantitatea de carbohidrați din farurie. Mihaela Bilic consideră că orice aliment este permis, chiar și atunci când există un surplus de kilograme și se dorește pierderea acestora, însă, cel mai mult contează cantitatea în care acesta este consumat.

Vezi și: DR. MIHAELA BILIC: „NOI CA ROMÂNI AVEM O PROBLEMĂ CU PORȚILE. PORȚIA DE CARNE CORECTĂ ESTE CÂT UN PACHET DE CĂRȚI DE JOC”

„Se spune că nu suntem niciodată suficient de slabi…sau de bogați. La finanțe nu mă pricep, însă am câteva recomandări pentru un slăbit eficient:

Atenție la cantitatea de carbohidrați din farfurie! Porția corectă de făinoase trebuie să fie cât palma, adică 1 felie de pâine sau 2-3 linguri de orez, paste, mămăligă, cartofi.

Asta la fiecare masă, dacă nu aveți probleme cu silueta. Când vreți să slăbiți, eliminați făinoasele de la masa de seară, după ora 18 mâncați doar proteine (carne, pește, ouă) și multe legume.

Consistența alimentelor influențează aportul caloric, zahărul se absoarbe mai ușor din lichide. Toate sucurile (fie ele și fresh), smoothie-urile și produsele pasate predispun la îngrășat. Nu mai sunteți bebeluși, mestecați, nu beți cu paiul!”, a mai spus Mihaela Bilic pe Facebook.