Chipul lui Ilie Balaci, pictat pe un zid din centrul Craiovei, la un an de la moarte

Publicat: 16/10/2019 | 15:34

Un tânăr craiovean, care iubește fotbalul, a pictat chipul lui Ilie Balaci, legenda Craiovei Maxima, pe un zid din centrul oraşului, în semn de omagiu, la împlinirea unui an de la moartea îndrăgitului jucător. (VEZI ȘI: ULTIMELE POZE CU ILIE BALACI ÎN VIAȚĂ)

Ajutat de prieteni, tânărul, care își dorește să rămână anonim, a reușit să își ducă ideea la bun sfârșit. Astfel că pictura a fost realizată cu doar câteva zile înainte de comemorarea unui an de la dispariția sportivului.

„My superhero, my super daddy”, a postat pe Facebook Lorena Balaci, fiica marelui fotbalist, lângă fotografia în care tânărul lucrează la ultimele detalii ale portretului, amplasat în apropiere de Muzeul de Artă din Craiova. (CITEȘTE AICI: LORENA BALACI, MESAJ DUREROS LA ȘASE LUNI DUPĂ MOARTEA LUI ILIE BALACI)

Un an de la moartea „Minunii Blonde”

Ilie Balaci s-a stins din viață, în 21 octombrie 2018, la vârsta de 62 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Moartea sa a îndoliat toată România. Cel supranumit “Minunea Blondă” a căzut din senin, în dimineața acelei zile, iar cei care se aflau lângă el au sunat imediat la 112. După aproape o oră de resuscitări, a fost declarat decesul. Cu doar câteva ore înainte, sportivul se distrase într-un club din Bănie, alături de un om de afaceri local.

Ca jucător, Ilie Balaci a câştigat trei titluri cu Universitatea Craiova (1973-1974, 1979-1980 și 1980-1981), patru Cupe ale României şi a fost semifinalist al Cupei UEFA cu gruparea din Bănie, care a devenit în sezonul 1982-1983 prima echipă din ţara noastră care ajunge în careul de aşi al unei cupe europene. A jucat 3.988 de minute pentru naţionala României şi 22.497 de minute în Liga 1 pentru Universitatea Craiova.

Ca antrenor, Ilie Balaci le-a pregătit pe Dinamo (tineret), Pandurii Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin și Universitatea Craiova. În anul 1991 a părăsit România pentru a antrena în Asia și Africa, unde a câștigat 21 de trofee cu şapte cluburi și a fost supranumit “Prințul deșertului”.

Citește și...