Acasă » Știri » Știri interne » Cozmin Guşă:,,Cel puţin doi social-democraţi au jucat, în 2009, în tabăra lui Traian Băsescu”

Cozmin Guşă:,,Cel puţin doi social-democraţi au jucat, în 2009, în tabăra lui Traian Băsescu”

De: Cancan 13/04/2017 | 13:23
Cozmin Guşă:,,Cel puţin doi social-democraţi au jucat, în 2009, în tabăra lui Traian Băsescu''

Dragnea, dacă vrea să conducă această Comisie de Anchetă, o s-o conducă din postura de şef de campanie al lui Geoană. Geoană avut doi şefi de campanie – Dragnea şi Hrebenciuc, cu sarcini diferite. Să nu cumva să se încurce Dragnea. Având în vedere datele pe care cred că le mai deţine Băsescu, să nu îi lege vreo piatră de picior, apropos de posibilele întâlniri ale lui Dragnea, din 2009, cu oameni din campania lui Băsescu sau chiar cu el. Jocul este extrem de sofisticat şi nu cred că pot să nimerească acolo unde şi-ar dori”, a declarat Cozmin Guşă. 

Social-democraţii ar dori să-l folosească pe Traian Băsescu şi pe Dan Andronic ca să lovească în fel de fel de duşmani ai lor – Kovesi, Maior, Coldea sau alţii de acolo, este de părere consultantul politic. 

Cozmin Guşă susţine că alegerile din 2009 au fost fraudate. ”Ce nu se ia în considerare este dacă au existat indicii că vor fi fraudate, dacă s-a discutat în 2009 despre fraudarea acestor alegeri, având în vedere experienţa din 2004. Acum cu un final fericit pentru acelaşi Băsescu. Votul a avut un rezultat fericit, la fel ca în 2004, dar din posturi diferite”, a completat acesta. 

Traian Băsescu a nimernit o strategie ”proastă”, care, de fapt, îl loveşte cu un efect de bumerang chiar pe el, spune consultantul politic, explicând că în calitate de ”şef al acelor şefi ai acelori instituţii”, se pune într-o postură complicată, ”de sinucigaş”. ”Nu trebuie să-l lăsîăm pe Băsescu să ne convingă cum a câştigat el singur alegerile. Departe de a fi aşa. A beneficiat de servicii importante ale statului, cum vedem din mărturia unor oameni din campania sa; Andronic este unul dintre cei care i-au făcut strategia campaniei”, a mai afirmat acesta.

„Două nume din PSD au acţionat ca agenţi ai lui Băsescu în 2009: Ponta şi Iliescu”

Şi PSD are problemele lui, subliniază Cozmin Guşă, dezvăluind că două nume importante din acest partid au acţionat ca agenţi al lui Traian Băsescu din mijlocul social-democraţilor.

Victor Ponta. De notorietate în partid, Geoană ştia asta, era prins într-un sistem în care aproape zilnic raporta echipei operative de campanie formată din Elena Udrea şi Dorin Cocoş ceea ce se întâmpla în interiorul PSD. Acolo făcea vizite şi Sebastian Ghiţă. Am sugerat apăsat ca Ponta să nu fie purtător de cuvânt, apoi să nu ia parte la şedinţele de strategie, pentru că mergea cu informaţii la cine nu trebuia. Când spune Andronic că o sursă interne din PSD raporta la minut în noaptea alegerilor ce se întâmpla în PSD se referă chiar la Ponta”, a declarat consultantul politic.

Al doilea nume, susţine Cozmin Guşă, este ”omul care a militat în tot anul 2009 împotriva alegerii lui Mircea Geoană ca preşedinte al Românie”, Ion Iliescu.

Ion Iliescu, presat cu dosarele Revoluţiei, ale Mineriadelor, s-a comportat ca cel mai important agent electoral al lui Băsescu, militând împotriva lui Geoană inclusiv la şedinţele finale cand a blocat intenţia organizaţiilor de partid să vină la Bucureşti şi să încerce în stradă, într-un sistem democratic, să apere rezultatul alegerilor care era evident că era fraudat. Alegerile au fost fraudate în multe feluri”, a precizat Guşă.

Procesele verbale predate CCR, unde era dezavantajat Mircea Geoană, erau cea mai bună dovadă, spune consultantul politic. ”CCR trecuse prin presiuni foarte mari în 2009. A fost şi o anchetă internă a SRI. Deznodămâtul era clar – dacă se ajungea la Curte şi nu era presiune publică pozitivă pentru apărarea rezultatului alegerilor, rezultatul Curţii urma să fie în defavoarea lui Geoană”, a explicat acesta.

Social-democraţii se pot pregăti de una şi să dea peste alta, afirmă Cozmin Guşă. ”Pot să dea peste oameni din propira tabără care au fost agenţii lui Băsescu, şantajaţi sau nu cu dosarele, care au trebuit să-l trădeze pe Geoană, într-un mod mai vizibil în cazul Ponta şi Iliescu, într-un mod mai puţin vizibil la alţii, poate chiar la viitorul şef al Comisiei de Anchetă”, a mai spus consultanul politic.

Am vorbit în SUA, în 2009, despre pericolul fraudării alegerilor şi partenerul strategic trebuia să fie informat despre acest lucru. Nu era ceva ce nu se ştia. A fost apoi o delegaţie neoficială a unor oameni din societatea civilă americană care au venit să verifice şi concluzia era că posibilitatea de fraudare a alegerilor din 2009 era majoră şi au raportat asta”, a povestit Cozmin Guşă.

Acea comisie, însă, va putea ajunge şi la alte concluzii, evidenţiază consultantul politic. 

Despre Marian Vanghelie, consultantul politic spune că a fost un personaj important, care a luptat pentru Mircea Geoană, însă efoturile lui de apărare a alegerilor au fost zădărnicite. ”Au fost blocate. N-au fost prea mulţi care nu l-au trădat pe Goană, pentru că doar aşa s-a ajuns la acel rezultat, în care Băsescu, din învins, a ajuns învingător. Văzând scorul şi sondajele, inclusiv după incidentul cu Vântu, îi era clar lui Băsescu că urma să fie învins”, a completat Guşă.

Acum, Traian Băsescu este pregătit să discute, dacă va fi chemat, despre posibilele întâlniri pe care Dragnea, în calitate de şef de campanie a lui Geoană, le-a avut fie cu Băsescu, pentru că se cunoşteau dinainte 2000, fie cu oameni din campania lui Băsescu. ”Este pus în încurcătură, pentru că s-a pregătit să se răzbune public pe nişte oameni – Coldea, Maior şi alţii, dar subiectul este fraudarea alegerilor şi ilegitimitatea celui de-al doilea mandat”, a conchis Cozmin Guşă.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Acest bărbat a aruncat o cameră de filmat, într-o gaură adâncă de 93 de metri, sub ANTARCTICA, și a făcut o descoperire ireală. Iată imaginile!
Acest bărbat a aruncat o cameră de filmat, într-o gaură adâncă de 93 de metri,...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
Smiley A FILMAT-O AȘA pe Gina Pistol și a postat-o pe net: „Te pregătești”
Smiley A FILMAT-O AȘA pe Gina Pistol și a postat-o pe net: „Te pregătești”
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Yamato și Bettyshor, prinși în timp ce se sărutau la Gala RXF! Primele dezvăluiri despre o posibilă împăcare: „Poate da, poate nu...”
Yamato și Bettyshor, prinși în timp ce se sărutau la Gala RXF! Primele dezvăluiri despre...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre ei doi: „Virginia, chiar nu mă șochează nimic în lumea asta, crede-mă.”
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din România. Nutriționistul Cristian Mărgărit îl recomandă: ”Este un miracol pentru imunitate”
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din...
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de locuri de muncă
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de...
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
BANC | „Bulă, poți să-mi împrumuți 500 de lei până la salariu?”
BANC | „Bulă, poți să-mi împrumuți 500 de lei până la salariu?”
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi împlinit 84 de ani
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi...
Gabriela Cristea le-a răspuns haterilor din online. De ce nu livrează celebrii cozonaci la timp: „Nu este o tragedie”
Gabriela Cristea le-a răspuns haterilor din online. De ce nu livrează celebrii cozonaci la timp:...
Lidl bagă la ofertă de sâmbătă, 20 aprilie 2024, produsele pe care toți românii le caută. Se vor vinde ca pâinea caldă
Lidl bagă la ofertă de sâmbătă, 20 aprilie 2024, produsele pe care toți românii le...
Filmul care e foarte popular pe Netflix. Are o poveste unică, a rupt topul în întreaga lume și e la mare căutare și în România
Filmul care e foarte popular pe Netflix. Are o poveste unică, a rupt topul în...