Cristi Minculescu concerteaza alaturi de o alta legenda a rockului romanesc, fondatorul trupei Iris, Nutu Olteanu

Publicat: 10/07/2013 | 20:03
Cristi Minculescu concerteaza alaturi de o alta legenda a rockului romanesc, fondatorul trupei Iris, Nutu Olteanu

Cristi Minculescu concerteaza alaturi de o alta legenda a rockului romanesc, Nutu Olteanu, fondatorul trupei Iris, incepand de joi, in cadrul unui turneu national.

Alaturi de cei doi vor mai urca pe scena Ken Sundberg (bas) si Andres Diephuis (tobe), supranumiti „masina suedeza de ritm”, dar si una dintre fiicele lui Nutu Olteanu, Alexandra, care la 16 ani se dovedeste a fi o foarte talentata cantareata.

Concertele vor avea loc in urmatoarele zile: 11 iulie – Brasov (Times Pub), 12 iulie – Suceava (Padrino), 13 iulie – Galati (Union Jack), 14 iulie – Buzau (Atlantis, Parcul Tineretului) si 2 august – Piatra Neamt (Tequila).

In toamna anului trecut, vocea care a dat marca inconfundabila a trupei Iris, Cristi Minculescu, a anuntat ca paraseste definitiv grupul alaturi de care a cunoscut consacrarea deplina.

Mai mult decat atat, el s-a stabilit in Germania, la Regensburg.

Acolo, Minculescu a fondat o noua trupa, numita Lotus, cu care a sustinut concerte in Romania si in Germania. In acelasi timp, a ramas deschis colaborarilor cu diversi alti artisti, iar unul dintre acestia este Nutu Olteanu.

Fondator al trupei Iris, alaturi de Emil Lechinteanu si Nelu Dumitrescu, compo­zitor al primelor succese ale grupului si chitarist solo in epoca de glorie absoluta din anii ’80, Nutu s-a stabilit in Suedia la inceputul anilor ’90, urmandu-si cariera de instrumentist, vocalist si profesor de muzica.

Potrivit comunicatului, a primit incantat propunerea de a lucra din nou cu Cristi Minculescu, unul dintre colegii sai din prima tinerete, iar sesiunile de repetitii s-au desfasurat la Stockholm, cu ajutorul celor doi muzicieni suedezi Anders Diephuis si Ken Sundberg.

Repertoriul ales de Minculescu si Olteanu reuneste piese antologice din patrimoniul Iris („Trenul fara nas”, „Pe ape”, „Doar pentru voi”, „Lumina zilei”, „Noaptea”, „Strada ta”), precum si doua compozitii noi. Totodata, fanii vor putea asculta preluari din repertoriul unor trupe precum AC/ DC, Bad Company, Whitesnake si Led Zeppelin.

R.N.

will

Citește și...