Cristian Cioacă aşteaptă să fie trimis în judecată. Vezi ce declaraţii a făcut poliţistul la ieşirea din Tribunalul Bucureşti

Publicat: 28/11/2012 | 16:23
Cristian Cioacă aşteaptă să fie trimis în judecată. Vezi ce declaraţii a făcut poliţistul la ieşirea din Tribunalul Bucureşti

Răsturnare de situaţie în celebrul caz al dispariţiei Elodiei. După ce procurorii au găsit noi probe în acest dosar, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cioacă este acuzat de omor şi de profanare de morminte şi a fost adus astăzi la Tribunalul Bucureşti. Cu ajutorul unui aparat revoluţionar în criminalistică, anchetatorii au găsit noi pete de sânge în apartamentul în care se presupune că a fost ucisă avocata Elodia Ghinescu.

Avocata inculpatului nu-şi face griji în privinţa clientului său şi spune că nu i s-a prezentat nicio probă nouă în dosarul „Elodia”.

„Asteptăm să fim trimisi in judecată pe această propunere. Nu ne-a fost prezentată nicio probă nouă”, a spus Maria Vasii, avocata poliţistului.

Elodia

La ieşirea din Tribunalul Bucureşti, Ciacă nu a mai avut pe buze zâmbetul cu care i-a obişnuit pe jurnalişti şi a declarat, pe fugă, că va spune mai multe după soluţionarea dosarului.

La rândul său, Crina Radu, avocata familiei Ghinescu a spus că propunerea de arestare preventivă a lui Cristian Cioacă a fost făcută pentru acuzaţiile de omor calificat şi profanare de morminte, urmând ca dosarul să fie judecat de Tribunalul Bucureşti.

„Sper sa se faca dreptate si ca magistratii vor admite propunerea de arestare preventiva”, a spus avocata pentru CANCAN.ro.

Surse din randul anchetatorilor sustin ca s-a efectuat o perchezitie in casa parintilor Cioaca, fiind gasite noi probe. E vorba de o serie de pete de sange, considerate de anchetatori suspecte.

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de la domiciliu în noaptea de 29 spre 30 august 2007 şi de atunci trupul ei nu a mai fost găsit, soţul ei, Cristian Cioacă, fiind principalul suspect în acest caz.