Acasă » Știri » Cum a fost umilită o femeie din Iași care a zburat cu Blue Air: „E tâlhărie curată”

Cum a fost umilită o femeie din Iași care a zburat cu Blue Air: „E tâlhărie curată”

De: Cristian Lisandru 02/10/2019 | 13:12
Cum a fost umilită o femeie din Iași care a zburat cu Blue Air: E tâlhărie curată
Cum a fost umilită o femeie din Iași care a zburat cu Blue Air: "E tâlhărie curată"

Laura, o femeie din Iași, a avut parte de o experiență neplăcută pe care o va uita doar cu foarte mare greutate. Dezamăgită de serviciile oferite de angajații Blue Air, înainte de îmbarcare, femeia a postat un lung pesaj în mediul online, povestind prin ce a fost nevoită să treacă.

Conform celor scrise de femeie, a fost obligată să asiste la cea mai mare ”umilință” pe care trăit-o până în prezent, participând la un spectacol pe care îl descrie drept ”ordinar”, fără menajamente, și comparând întreaga scenă cu una de tristă amintire de la Birkenau Auschwitz.

„Am asistat la cea mai mare umilință din partea unei companii de transport aerian. Este vorba de compania Blue Air! Spectacolul ordinar pe care l-am văzut parcă era o scenă din gara Birkenau Auschwitz, unde doctorul Mengele arată cu degetul care să meargă spre stânga sau spre dreapta adică care rămân în viață și care merg direct în camerele de gazare. Aici, în aeroportul Iași la zona unde faci check-în-ul pentru Blue Air sunt două pupitre. Angajații Blue Air se uită la bagaje și așa ochiometric le măsoară și te atenționează că în avion trebuie să urci cu un singur bagaj, adică dacă mai ai o borsetă, un aparat foto, etc acestea trebuie introduse în trolere sau genți. Treci de filtru, treci de vamă și apoi relaxat aștepți îmbarcarea. Când se anunță îmbarcarea începe nebunia”, este începutul mesajului postat de Laura pe pagina de socializare a grupului ”Ești din Iași dacă…”.

”Începe nebunia”

Laura povestește cum angajații Blue Air le-au pregătit călătorilor o ”mega surpriză” atunci când a sosit momentul verificării bagajelor pe platformele respective. Cum dimensiunile bagajelor – cumpărate pentru zborurile Blue Air și având dimensiunile specificate – nu corespundeau cu standardele, s-a declanșat un adevărat haos, călătorii fiind nevoiți să cumpere… bagaj de cală, contra sumei de 70 de euro.

”Cei de la Blue Air ți-au pregătit o mega surpriză! Lângă pupitrul zonei de îmbarcare se află o cutie metalică pentru verificat dimensiunea bagajelor cu dimensiuni stricte de 55 x 40 x 20. Și aici doctorul Mengele alias angajatul Blue Air, trimite pe sprînceană, fraieri care sunt obligați să verifice dacă le încap gențile în cutie. Aceste genți cumpărate pentru zboruri Blue Air cu dimensiuni de 55 x 40 x 20 nu încap nici dacă le dai cu vasilina! Ești direcționat imediat la domnișoară de alături pentru a plăti un bagaj de cala care costă 70 euro. Aceasta taie chitanțele de 70 de euro în draci, ca să nu întârzie prea mult avionul. Lumea înjură! “Este tilharie curată! De ce n-ați pus matriță la check-în? (…) Este posibil ca un mare dobitoc de la Blue Air să fi recomandat că aceste matrițe să aibă dimensiunile de 55 x 40 x 20 la milimetru astfel încât nici geantă căpitanului nu ar intră decât dacă o împingi cu piciorul!”, scrie femeia indignată de un astfel de comportament înjositor.

”Pe cine să tragi la răspundere când avionul tău decola în câteva minute?”

Laura este de părere că niciun troler nu ar fi reușit să treacă testul angajaților ”Blue Air”, până și o bătrânică al cărei bagaj era doar cu un centimetru mai lat fiind obligată să achite cei 70 de euro.

”Printre cei care au plătit se număra și o bătrânică care mergea la copiii ei la care trolerul era cu un centimetru mai lat dar avea sub zece kilograme, i-au halit 70 euro cu zâmbetul pe buze. Acțiunea a fost că la pescuit de stiuci! O parte din stiuci au trecut, altele au fost agățate în mare grabă ca se întârzia decolarea! Au fost agățate atâtea stiuci cât a putut să facă față domnișoară cu chitanțele. Clar că niciun troler nu intră în gaură aia, dar o parte dintre pasageri au fost puși să plătească, iar alții nu au plătit. Alții mai șmecheri s-au strecurat sau li s-au închis ochii și aceștia au trecut cu gențile lor burdusite privind întrebător la aia care plăteau! Cu cine să te cerți? Pe cine să tragi la răspundere când avionul tău decola în câteva minute?”, mai scrie Laura.

”Eu cred că această operațiune este ticăloasă pentru că această capcană era pregătită la urcarea în avion. Cine renunta la zbor că să facă reclamanții și să anunțe organele de control? Ei pe asta mizează! Toți aleg să se îmbarce! La îmbarcare de pe data de 26 septembrie, la zborul Blue Air Iași -Munchen, cel puțîn 20-30 de persoane au fost obligate să plătească 70 de euro pentru că gențile și trolerele nu încăpeau in cutia lor minusculă pentru verificat!”, consideră femeia, dezamăgită de toată întâmplarea.

Angajații nemți ai Blue Air interpretează altfel regulamentul

Pe de altă parte, femeia susține că a avut parte și de o surpriză din partea angajaților de la Blue Air, numai că aceștia erau… nemți și se aflau pe aeroportul din München.

”Duminica – 29.09.2019 – am parte de o surpriză foarte plăcută cu cei de la Blue Air! Nu s-a schimbat nimic în regulamentul lor de joi pînă duminică, doar că angajații de la pupitrele Blue Air din Munchen nu sunt români, sunt nemți, iar ei interpretează regulamentul altfel! Îl interpretreaza astfel încât să ajute. Doamnele de la pupitru au explicat fiecărui pasager în parte că trolerul dacă are sub 10 kg nu este considerat bagaj de cală și deci poate fi trimis la cală gratis! Deci nu a fost taxat nimeni cu 70 de euro pe bagaj așa cum să întâmplat la Iași! Doamnele au fost atât de amabile și au avut atâta răbdare încât atunci când o femeie în vârstă care avea un troler destul de mare, dar săracă nu știa nici o boabă de engleză sau germană, au căutat prin cei care stăteau la coadă o persoană ca să ai traducă și să îi explice că ar fi mai bine să trimită bagajul la cală gratis. Este incredibil! În Germania legea este interpretată de oameni pentru oameni, în România legea este interpretată de mârlani pentru fraieri! Dar cel mai rău este că ne faultăm noi românii între noi!“, conchide Laura în urma experienței de care a avut parte.

Tags:
Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
„Omul cu Tourette” a DIVORȚAT în secret! Motivul jenant pentru care Andrei Ungureanu și soția lui s-au despărțit
„Omul cu Tourette” a DIVORȚAT în secret! Motivul jenant pentru care Andrei Ungureanu și soția...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Cine-i conduce mașina? Cum a fost surprinsă Simona Halep când a ajuns la mall: Nu mai afișează zâmbetul de altădată
Cine-i conduce mașina? Cum a fost surprinsă Simona Halep când a ajuns la mall: Nu...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Situație dramatică în cazul regretatei Naomy! Familia nu are nici măcar loc de veci: „Nu-i interesează…”
Situație dramatică în cazul regretatei Naomy! Familia nu are nici măcar loc de veci: „Nu-i...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Matteo, dezvăluiri inedite din viața de tată: „Stau cuminte în timp ce mă machiază”. Ce relație are artistul cu fiica lui
Matteo, dezvăluiri inedite din viața de tată: „Stau cuminte în timp ce mă machiază”. Ce...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în familie. „Niciodată nu a ținut de note sau copiii să fie olimpici.”
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum ar putea folosi armata câinele-robot? VIDEO
Cum ar putea folosi armata câinele-robot? VIDEO
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Orașul din România care va renaște spectaculos. Investiția unui gigant italian îl va transforma complet
Orașul din România care va renaște spectaculos. Investiția unui gigant italian îl va transforma complet
Alimentul care e la mare căutare înainte de Paște. Numărul comenzilor a explodat în România
Alimentul care e la mare căutare înainte de Paște. Numărul comenzilor a explodat în România
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au acest drept
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Pensionarii, ținuți în suspans. Poșta Română își bate joc de ei
Pensionarii, ținuți în suspans. Poșta Română își bate joc de ei
Paul al României a ajuns la mila prietenilor. Rămas fără milioanele de euro din Ferma Regală și fugit din țară, PRINȚUL trăiește de pe o zi pe alta
Paul al României a ajuns la mila prietenilor. Rămas fără milioanele de euro din Ferma...
Dată dispărută de pe reţelele sociale, fosta iubită a lui Adrian Mititelu Jr a postat acum primul mesaj! Ce a transmis Bunesa
Dată dispărută de pe reţelele sociale, fosta iubită a lui Adrian Mititelu Jr a postat...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Cristina Cioran victorie în fața lui Alex Drobrescu. Ce a decis instanța
Cristina Cioran victorie în fața lui Alex Drobrescu. Ce a decis instanța
Geanina din Las Fierbinți este însărcinată. Actrița a postat primele imagini cu burtica
Geanina din Las Fierbinți este însărcinată. Actrița a postat primele imagini cu burtica
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei....
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai fi la fel pentru ele
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai...