Cum se face nod la cravată. Cea mai simplă metodă

Autor: Alina S.
Publicat: 04/09/2019 | 08:55
Cum se face nod la cravată. Cea mai simplă metodă

Cum se face nod la cravată? Ei bine, nodul cravatei se poate face în mai multe feluri, dar există și un mod rapid și frecvent utilizat

Cravata este un accesoriu ce completează o ținută, dar felul cum se face nod la cravată poate spune multe despre stilul vestimentar și originalitatea celui care o poartă.

Cum se face nod la cravată. Nodul rapid și simplu

Nodul simplu și cel mai rapid nod de cravată este și cel mai des folosit.

  • Capătul lat se încrucișază peste cel îngust.
  • Se trece capătul lat prin spatele celui îngust, astfel încât să ajungă în dreapta cu partea din spate orientată anterior.
  • Se trece capătul lat înapoi în partea stângă prin fața capătului îngust, făcând o buclă care se menține pentru a fi folosită la final. Apoi se trece capătul lat printre gât și nod.
  • Se introduce capătul lat prin bucla făcută anterior.
  • Se aranjează nodul pentru a-i da o formă regulată.

Dacă ai realizat un nod la cravată reușit,  cele două părți ale cravatei au aceeași lungime.

Cum se face nod la cravată. Nod dublu cravată sau nod cravată Windsor

Nodul dublu de cravată căruia i se mai spune și nod cravată englezesc sau nod cravată Windsor, după numele celui care a consacrat acest mod și anume Ducele de Windsor, este unul elegant. Fiind mai mare este indicat pentru cămășile cu guler stil italian sau pentru cravatele subțiri din mătase. Iată care sunt pașii:

  • Cravata se înfășoară în jurul gulerului, iar partea lată se ține cu mâna stângă. Se înfășoară fața cravatei peste partea din dreapta. Acum se stabilește și lungimea părții subțiri a cravatei, care e recomandat să fie de 1,5 -2 ori mai scurtă decât partea lată (fața).
  • Nodul cravatei se continuă cu înfășurarea părții late a cravatei peste partea subțire din dreapta. După această mișcare partea lată  a cravatei se va afla în dreapta.
  • Cravata se trece prin fața părții subțiri din dreapa jos în partea stângă. Acum, fața cravatei rămâne în stânga.
  • Se trage cravata prin spațiul dintre cravată și guler. Se coboară partea lată prin nodul făcut înainte, ca în imagine, iar cravata se trage toată în jos, cu grijă ca să nu se strice nodul sau să se îndoie cravata.
  • Ajustarea nodului se face prin tragere de partea subțire și părțile laterale care intră sub gulerul cămășii.

Cum se face nod la cravată și cum o asortezi

După ce înveți cum se face nod la cravată este foarte important să știi și cum asortezi cravat la ținuta aleasă. Așadar, este foarte important să fii atent la simbolistica cromatică a accesoriului pe care îl alegi pentru cămașa ta.

Alegerea este bine să țină cont de evenimentul la care participi. În cazul unui eveniment  care impune un dress code black ție, atunci va trebui să optezi pentru o cravată neagră. În cazul unei ținute de Crăciun sau Revelion, spre exemplu, cravata poate fi in ton cu evenimentul, fără a exagera însă.

Unele dintre cele mai comune culori pentru cravată sunt nuanțele de roșu și bleumarin, care de altfel emană o notă eleganță, dar și o atitudine profesionistă.

În cazul în care vrei să ai o notă de originalitate, poți opta pentru o cravată a cărei cromatică să fie în contrast cu cea a cămășii.

Ce poți purta în loc de cravată

Dacă nu ți se pare deloc la îndemână felul cum se face nod la cravată sau pur și simplu cravata nu este tocmai un accesoriu care să fie potrivit gusturilor tale și stilului vestimentar pe care îl agreezi, ea poate fi înlocuită.

Așadar, ai mai multe variante pentru a acoperi gâtul cu un accesoriu: o eșarfă sau chiar o bandană în jurul gâtului, dar  și un papion bine ales pot să înlocuiască tradiționala cravată și alese cu atenție vor da un plus de eleganță și originalitate ținutei.

Citește și: CANCAN.RO TE AJUTA SA IEI CELE MAI BUNE DECIZII IN PRIVINTA VESTIMENTATIEI CUM SA NE ALEGEM TINUTA PERFECTA DE REVELION!

Citește și...