Cutremur cu magnitudinea de 5,4 in China! Cel putin zece persoane au fost ranite, dintre care doua grav

Publicat: 05/04/2014 | 11:16
Cutremur cu magnitudinea de 5,4 in China! Cel putin zece persoane au fost ranite, dintre care doua grav

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 a avut loc sâmbătă în sud-vestul Chinei, potrivit Institutului american de geofizică USGS, şi s-a soldat cu rănirea a cel puţin zece persoane, dintre care două au fost rănite grav.

Câteva case s-au surpat, iar unele axe rutiere au fost blocate de roci surpate în regiunea Yongshan, în provincia Yunnan, au precizat oficiali locali pe un site şi un cont de microblogging oficiale.

Seismul a avut loc la ora locală 6.40 (1.40, ora României) în această regiune în care se află un important baraj hidroenergetic, Xiluodu, unul dintre cele mai înalte din lume.

Însă barajul a continuat să funcţioneze normal după cutremur, a declarat Li Fei, un purtător de cuvânt al serviciilor provinciale de sesimologie, citat de agenţia de presă China Nouă.

„Am simţit cutremurul, dar acesta nu a durat mult”, a declarat un locuitor citat de presa locală.

Magnitudinea seismului a fost evaluată la 5,3 de către Agenţia chineză de seismologie.

Regiunile muntoase din sud-vestul Chinei şi mai ales regiunile de frontieră dintre provinciile Yunnan şi Sichuan sunt afectate frecvent de cutremure.

Sichuan – una dintre provinciile cele mai intens populate din China, cu aproximativ 80 de milioane de locuitori – a fost îndoliată în mai 2008 de un cutremur devastator, soldat cu 87.000 de morţi şi dispăruţi.

G.C.

Citește și...