Cutremurologul Vergil Hancu a disparut! Savantul de 83 de ani e la un pas sa-si piarda si casa!

Publicat: 21/08/2014 | 16:59
Cutremurologul Vergil Hancu a disparut! Savantul de 83 de ani e la un pas sa-si piarda si casa!

"Cutremurologul" Vergil Hancu este de negasit, iar pe usa apartamentului sau din Galati s-au adunat zeci de citatii. Prezicatorul de seisme, cazut in dizgratie dupa ce viziunile sale nu s-au adeverit, a intrat parca in in pamant de un an si jumatate.

Nimeni nu mai stie nimic despre Vergil Hancu, din primavara anului trecut, dar nici unul din vecinii sai dintr-un cartier din Galati nu-i duce lipsa, pentru ca batranul era un personaj recalcitrant, care a creat permanent probleme in bloc, a declarat pentru “Cancan” administratorul imobilului, Ecaterina Sirghie.
  

Aici locuieste savantul cazut in diszgratie
Aici locuieste savantul cazut in diszgratie

Apartamentul de la ultimul etaj in care locuieste cutremurologul a ramas incuiat de atunci, si nimeni nu a mai trecut pe acolo. Intre timp, restantele la utilitati si intretinere s-au adunat, astfel ca Hancu a fost actionat in judecata de Asociatia de Proprietari.

“Suma nu este foarte mare, este in jur de 3.000 de lei, pentru ca domnul Hancu are de plata, in lunile de vara, in jur de 20-30 de lei, in timp ce iarna intretinerea este sub 100. Domnul Hancu are centrala si locuind la ultimul etaj, cotele comune sunt reduse, pentru ca nu are tevi care ii trec prin apartament. Dar chiar si asa, este total incorect ca si cotele sale sa fie achitate de vecinii buni platnici” a subliniat administratorul blocului.
 

Ar putea scapa de datorii
 

Cu toate acestea, cutremurologul ar putea avea norocul sa nu-si piarda casa, daca procesul se va termina in favoarea Asociatiei. „In primul rand, nu urmarim sa-i scoatem casa la vanzare, pentru ca am mai avut si alti locatari cu care am castigat procesele si nu am procedat asa. Scopul nostru este sa ne recuperam banii, si din acest motiv am reusit ca prin executorul judecatoreesc, sa le punem sechestru pe pensie si sa luam banii datorati de acolo. Asa vom proceda si in cazul domnului Hancu” a aratat Ecaterina Sirghie.

Vergil Hancu a devit cunoscut dupa previziunile sale apocaliptice
Vergil Hancu a devit cunoscut dupa previziunile sale apocaliptice

 

Totusi, asa cum recunoaste femeia, ar putea exista un impediment si de aceea Asociatia a facut toate demersurile pentru urgentarea procesului. “Stim ca datoriile mai vechi de trei ani se prescriu, si din acest motiv ne grabim” a explicat administratorul blocului. “Nu voia sa plateasca intretinerea nici cand locuia aici. Se plangea ca n-are bani, dar se plimba de doua ori pe zi cu taxiul” si-a mai amintit suparata, Ecaterina Sirghie.
 

“Doamne-fereste sa nu se sparga vreo teava”
 

Femeia este ingrijorata insa de mirosurile pestilentiale care emana din apartamentul lui Hancu, care n-a iubit niciodata curatenia. “Doamne fereste sa nu se sparga vreo teava, cum s-a intamplat acum doi ani. Dumnealui a refuzat sa-si repare, desi ii adusesem instalatorul blocului si trebuia sa plateasca doar materialele. Oamenilor le curgea apa pe pereti si lui nu-i pasa. Pana la urma am intrat cu forta peste el in casa si am reparat noi. Daca e sa se repete povestea, acum e mult mai complicat. Trebuie sa constituim o comisiei si a mergem la Politie ca sa putem sparge usa” a mai spus femeia.

Singurul aparat care indica producerea unui cutremur este seismograful
Singurul aparat care indica producerea unui cutremur este seismograful

 

Vergil Hancu a ajuns cunoscut in anul 1999, cand a aparut la mai multe emisiuni tv in care a prezentat un scenariu sumbru: zeci de mii de romani isi vor pierde viata intr-un cutremur de mare magnitudine. Ca orice prezicator cu pretentii, Hancu si-a ales si o zi a Apocalipsei: 15 ianuarie 2000. Previziunea sa a dat gres, dar Hancu a gasit repede o explicatie. “Eu am spus ca va fi cutremur daca nu vor exista cutremure mici. Si au fost”, si-a justificat acesta predictia ratata.

M.N.
 

Citește și...