Daca propunerea lui e acceptata, toti romanii vor avea ACCES GRATUIT LA INTERNET!

Publicat: 03/12/2014 | 11:58
Daca propunerea lui e acceptata, toti romanii vor avea ACCES GRATUIT LA INTERNET!

Presedintele TSD, deputatul Mihai Sturzu, fost component al trupei HI-Q, a transmis o scrisoare deschisa adresata colegilor sai din PSD dar si tuturor romanilor.

In scrisoarea sa, Sturzu detaliaza motivele pentru care s-a inscris in PSD in urma cu 4 ani, faptul ca isi doreste o schimbare in bine a PSD si a politicii in general si cum vede el ca trebuie facuta aceasta schimbare.

Pornind de la rezultatele votului din 16 noiembrie, Sturzu vine cu trei propuneri pe care considera ca PSD ar trebui sa le sprijine, daca isi doreste sa reprezinte stanga moderna.

Cele trei propuneri ale lui Sturzu vor fi concretizate in proiecte de legi si doresc introducerea accesului gratuit la internet pentru toti romanii, posibilitatea ca un partid politic sa fie format doar din trei membri si introducerea votului prin corespondenta sau electronic.

Mihai Sturzu

„In timp ce Camerele Parlamentului isi pierd timpul cu discutii sterile, politicianiste, in societate apar o multime de idei de acest tip, idei care nu ajung pe ordinea noastra de zi. Fiindca mi se pare ca nu ascultam suficient de mult electoratul, eu am facut acest lucru si am gasit:

Dreptul la conectivitate: exista un site, pe nume internetworldstats.com, care spune ca gradul de penetrare al Romaniei e de 49,8%, la 31 decembrie 2013. Exista mai multe statistici pe aceeasi tema, dar in orice caz, stiti ce penetrare are Internetul in Albania, dupa acelasi site? 60,1%. In Muntenegru? 56,8%. Va dati seama ce inseamna asta, e vorba de tari candidate la Uniunea Europeana. Voi propune o initiativa legislativa care sa ofere romanilor acces gratuit la internet, in virtutea dreptului la informare al oricarui cetatean.

Legea partidelor politice: exista o initiativa in afara parlamentului, conform careia un partid ar putea fi infiintat doar de trei persoane. In momentul de fata, piata partidelor politice e blocata de numarul imens de membri necesari pentru infiintarea unei noi formatiuni: 25.000. Stiu ca aceasta initiativa este sustinuta si de Monica Macovei, dar este o intiativa pe care a acceptat-o si candidatul Victor Ponta si, cel mai important, e o initiativa a romanilor din afara partidelor, pe care, spuneam, trebuie sa-i auzim. In cateva zile, voi depune in Parlament aceasta initiativa legislativa !

Legea votului prin corespondenta sau a votului electronic: din nou, nu e vorba de o initiativa PSD, dar daca PSD isi poate spala cu ceva obrazul, dupa 16 noiembrie, ar trebui sa fie principalul promotor al unei asemenea initiative. Si nu e vorba de imaginea PSD aici: s-a dovedit ca Romania tanara e dispusa sa stea in frig cate 10 ore, ca sa voteze. Ce-ar fi sa-i mijlocim, cum spuneam, accesul?

Acestea sunt doar trei idei pe care le-am cules din jurul meu. Nu sunt proiecte de lege ingropate prin vreun sertar al comisiilor parlamentare, nu sunt initiative de partid. Dar sunt trei probleme, mari, ale romanilor.

Ele reflecta o atitudine pe care stanga in care eu cred trebuie sa o adopte. Vrem un stat mai puternic, mai implicat, mai dispus sa aduca reguli si institutii acolo unde ele nu exista. Nu vrem un stat minimal, neoliberal, in care se descurca fiecare pe cont propriu. Vrem o stanga care sa isi piarda mai putin timp in discursuri, dar care sa preia, pragamatic, mai multe din ideile pe care le vedem in jurul nostru. Vrem o stanga care sa vorbeasca mai mult cu tinerii educati (dar si cu tinerii care isi doresc o educatie si nu si-o permit), cu cei exploatati de patronate private si inca prea putin reprezentati. Vrem o stanga care sa nu se teama sa se delimiteze de cei care ii afecteaza credibilitatea”, scrie Sturzu in scrisoarea sa.

R.O.

Citește și...