Daniela Andreescu si-a trimis subordonatele in „delegatie” la vila sa din Giulesti! Curatenie pentru sefa de la Guvern

Publicat: 23/06/2011 | 00:00
Daniela Nicoleta Andreescu, secretar general al Guvernului, este descurcareata. Desi detine o avere impresionanta, atunci cand vine vorba de economii fiecare banut pus deoparte este important, asa ca in locul unor firme specializate sefa de la Guvern prefera femeile de serviciu de la institutia pe care o conduce.

Ancheta jurnalistica a demarat in urma unei sesizari primite pe adresa pont@cancan.ro, conform careia Daniela Nicoleta Andreescu ar folosi mai multe femei de serviciu ale SAIFI-RAPPS (Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, institutie subdordonata direct Secretariatului General al Guvernului – n.r.) pentru a-si curata vila din cartierul Giulesti. Conform informatiei trimise pe cunoscuta adresa de e-mail, la vila Danielei Andreescu, unde ar fi fost detasata o „armata” de femei de serviciu, angajate ale SAIFI-RAPPS. Misiunea respectivelor, care ar fi fost luate din timpul serviciului, ar fi fost aceea de a curata imobilul in care va locui mostenitorul „imperiului”, adica nepotelul Danielei Andreescu, care urmeaza sa vina pe lume in curand. Incercand sa verifice informatiile, reporterii CANCAN s-au deplasat pe strada indicata si le-au gasit pe angajatele SAIFI-RAPPS, care tocmai paraseau curtea vilei. Dupa ce si-au terminat treaba, femeile de serviciu au fost urcate intr-o masina cu tot cu aspiratoare, mopuri si galeti si au fost duse, in jurul pranzului, inapoi la munca, in cladirea de pe Splaiul Independentei 202A, acolo unde lucreaza de obicei pana la ora 14.00. Vila din Giulesti figureaza in declaratia de avere a Danielei Andreescu drept „casa de locuit”, iar titular este sotul acesteia, Aurel Teodorescu. In imobil locuieste insa fiul Secretarului General, impreuna cu sotia sa, care este gravida. De altfel, cei doi au supravegheat ca totul sa fie in regula pe parcursul zilelor in care angajatele SAIFI au muncit de zor.

Sotul Danielei Andreescu, Aurel Teodorescu a fost implicat in mai multe scandaluri, legate de „capsunarii” din Spania, dar si de personaje controversate din ultimii ani. In anul 2005, numele sau a fost legat de cel al lui Omar Hayssam, cu referire la incheierea unor afaceri cu statul. Asociatia Academica de Administratie Publica „Europa” i-a asociat numele si cu afacerea Tigareta II.In 2006, Teodorescu a demisionat din PD, desi Emil Boc declarase la acea vreme, dupa ce i s-a adus la cunostinta ca Teodorescu este un fost securist, ca acesta nu este membru al partidului.Teodorescu a facut public, de mai multe ori, si faptul ca, pana in 1990, a fost ofiter de contrainformatii.

O avere frumusica Conform declaratiei de avere, Daniela Andreescu detine patru case: un apartament in Drumul Taberei, o vila de 370 mp in Giulesti, un apartament de 175 mp in Sinaia si o casa de vacanta in Mogosoaia. Pe langa acestea, mai are patru masini si o cantitate impresionanta de bijuterii, a caror valoare totala depaseste suma de 30.000 de lei.