De ce boala sufera Serban Ionescu? Testul pentru Borrelia a iesit negativ!

Publicat: 26/05/2012 | 00:00
Diagnosticul lui Serban Ionescu este pus din ce in ce mai tare sub semnul intrebarii. In ciuda tratamentelor primite, starea actorului nu se imbunatateste, ba mai mult, se agraveaza. Surse apropiate comisiei medicale care se ocupa de el ne-au dezvaluit ca ultimele teste nu au relevat existenta borreliei in organismul lui Serban Ionescu.

Dupa luni intregi in care starea subreda de sanatate a lui Serban Ionescu a fost pusa pe seama bolii Lyme, provocata de intepatura unei capuse, diagnosticul pare a nu se confirma. Simptomele aparute in cazul actorului sunt similare cu acelea ale bolii Lyme. Potrivit unor surse apropiate comisiei medicale intrunite la finele saptamanii trecute in spitalul de la Balotesti, unde Serban Ionescu a facut tratamente de recuperare, ultimul test pentru borrelia, bacteria care provoaca boala Lyme, a iesit negativ in cazul actorului. Aceleasi surse indica un alt diagnostic, din pacate nemilos: scleroza laterala amiotrofica. Cunoscuta ca boala Lou Gehrig, aceasta se caracterizeza printr-o pierdere progresiva a anumitor celule nervoase ale creierului si maduvei spinarii denumite neuroni motori. Neuronii motori comanda muschii voluntari, muschi care fac posibila miscarea. Scleroza laterala amiotrofica este o boala progresiva, invalidanta si, din nefericire, fatala. Ca si in cazul actorului Serban Ionescu, mersul, vorbitul, mancatul, inghititul si alte functii fundamentale devin mai dificile cu timpul. Aceste afectiuni pot cauza diferite lezari, boli si alte complicatii. Boala nu are remediu, tratamentul ajutand doar la mentinerea stabilitatii si independentei, stapanirea simptomelor si evitarea complicatiilor pe cat mai mult timp posibil, dar si spre promovarea suportului emotional pe masura ce invaliditatea se accentueaza.

Acelasi diagnostic a fost vehiculat si de Lucian Mindruta pe pagina lui de Facebook. Jurnalistul a consemnat: „Nu are nicio boala Lyme. Are scleroza laterala amiotrofica, dignosticata de la bun inceput. O boala fara leac in acest moment oriunde in lume”.

In ciuda acestei situatii, Serban Ionescu si-a concentrat atentia catre divortul de Magda Catone. Cancan.ro a publicat in exclusivitate informatia conform careia ieri actorul a chemat un avocat la domiciliu pentru a intocmi actele necesare separarii oficiale.

Recomandarea CIAO.RO