De ce se prostituează fetele din România? Psihologul CANCAN.RO vă oferă răspunsul!

Publicat: 10/02/2015 | 12:10
De ce se prostituează fetele din România? Psihologul CANCAN.RO vă oferă răspunsul!

Cum pe val este acum dosarul de proxenetism in care sunt acuzate mai multe vedete din showbiz-ul dambovitean ca si-au vandut trupurile pe bani, reporterii CANCAN au discutat cu un psiholog despre ceea ce inseamna o relatie si pe ce se bazeaza dragostea.

In decursul timpului, psihologul Cezar Cioc a intalnit multe relatii care semanau izbitor cu administrarea unei afaceri de succes. In aceste lagaturiu exista un “regulament intern” pe care cei doi “actionari” il respectau cu strictete. Acest “regulament” putea sa fie prezent inca de la inceputul relatiei sau a ajuns sa intre in vigoare pe parcursul ei.

Psihologul Cezar Cioc
Psihologul Cezar Cioc

“Dupa o anume perioada, in viata lor, oamenii ajung sa se considere “maturi”. Acest lucru inseamna de fapt “nu mai vreau sa ma incurc cu copilarii afective, ci vreau ceva concret la mana’’. Asa ajung oamenii sa posteze pe internet anunturi de genul:“Caut partener matur pentru casatorie, exclus aventurierilor”. Cu alte cuvinte, ei si-au facut in minte “regulamentul” de care vorbeam si acum cauta partenerul caruia sa-i stranga mana si sa demareze afacerea”, a explicat psihologul.

„Pacatoasa” Cruduta nu a scapat nici ea de procurori

S-a mers pe ideea „in randul lumii”

Chiar daca la prima vedere par vorbe reci, pe care multi le-ar contesta fara sa stea pe ganduri, lucrurile spuse de specialistul CANCAN.ro au o logica foarte simpla. “In viata lor, oamenii au nevoie de certitudini. Exista o expresie care s-a nascut in vremea comunistilor si suna asa- “in randul lumii”. Practic, atunci lumea mergea pe un anume trend, iar cine nu era pe aceeasi lungime de unda cu trendul, era un paria si o rusine pentru societate.

Psihologul explica de ce Piturca frecveanteaza jocurile de noroc
Psihologul explica de ce Piturca frecveanteaza jocurile de noroc

Desi astazi lucrurile s-au mai schimbat, esenta fricii de a nu fi in randul lumii s-a pastrat. Ba chiar s-a mai adaugat nevoia de a dobandi bunuri, calitati sau titluri. Adica astazi, pe langa faptul ca iesi din stigmatul singuratatii sociale, daca ai “semnat” cu un partener potrivit, primesti si casa, masina, job in multinationala sau alte lucruri pe care nu le-ai fi avut niciodata de unul singur. Ce poate fi mai convenabil?”, a spus psihologul CANCAN.ro.

Daniela Crudu a mers la Brasov si cu elicopterul lui Ioan Neculaie
Daniela Crudu a mers la Brasov si cu elicopterul lui Ioan Neculaie


“Fete tinere vin din mediul rural la oras si se cupleaza cu oameni batrani”

In Romania exista unele particularitati ale nevoii de a intra intr-o relatie de tip afacere. Romanii sunt, in majoritatea lor, oameni care au anumite nevoi. Pentru a avea mai mult incearca sa-si gaseasca un partener cu care sa inceapa o relatie “afacere”, de tipul “eu iti dau asta,  tu imi dai altceva”.

Psiholog Cezar Cioc (sursa foto www.potentialuman.ro)
Psiholog Cezar Cioc (sursa foto www.potentialuman.ro)

“Fete tinere vin din mediul rural la oras si se cupleaza cu oameni batrani, tocmai pentru a locui in casa lor. Barbati care cauta femei cu succes social pentru a afce sex, iar ele sa le ofere masini puternice. Oameni tineri care locuiesc inca in casa parintilor lor, accepta relatia “afacere” pentru a scapa de acolo si a avea (cred ei) independent”, a mai explicat Cezar Cioc.


“Femeile isi vad “afacerea” avand profit in permanenta”

Rai sunt decat oamenii care isi “falimenteaza” partenerul din punct de vedere strict economic si apoi dispar ca magarul in ceata. O traducere mai tehnica a vorbei din popor: “ai grija sa nu-ti manance banii”. Dar in vasta majoritate, cei care intra in relatii “afacere” se impart in doua categorii: cei care nu au optiuni de a face lucrurile altfel si cei care nu stiu ce presupune o relatie de lunga durata. “Cei din prima categorie sunt oamenii carora, dintr-un motiv sau altul, lumea nu le cauta prezenta. Sunt oameni cu dizabilitati fizice sau mintale, oameni cu deficiente sociale sau tulburari de personalitate. Pe scurt sunt oameni pe care ceilalti, desi pretind ca ii respecta, ii considera neplacuti si o povara pe umerii lor. Cei din a doua categorie reprezinta un domeniu fascinant pentru mine.

———————————————————————————-

CITESTE SI:

Orgii “platite” cu vacante de lux si cadouri ultra-scumpe! Cum le aducea sotia unui milionar celebru pe “fetele de oras” in pat

Stenogramele care probeaza reteaua de prostitutie! Ce ii spunea proxenetei milionarul cu elicopter: „I-am pus tate, i-am…”

Totul despre mega-dosarul de proxenetism! Lista completa a vedetelor si tarifele pentru care acceptau sa se culce cu bogatasi!

————————————————————————————

Sunt oameni care nu stiu ce presupune o relatie, nu stiu ce presupun casatoria sau convietuirea impreuna. Nu au ajuns niciodata la repulsie fizica fata de apropierea partenerilor din trecut si nu au experimentat situatii cand nici sa dai totul sau sa lasi oricat de la tine nu este suficient. Din aceasta categorie fac parte oamenii, in special femeile, care isi vad “afacerea” avand profit in permanenta. Fie ca gandesc “acum am casa si o sa fiu fericit mereu” sau “desi nu il iubesc acum, sunt sigura ca in timp am sa fiu fericita si nimic nu va stirbi asta”. Insa timpul schimba multe. Cu trecerea anilor, acesti oameni ajung sa cunoasca natura umana, sa se slefuiasca si, in final, sa aleaga in cunostinta de cauza drumul pe care vor sa mearga, dincolo de constrangerile sociale si iluziile bazate pe necunoastere”, a incheiat Cezar Laurentiu Cioc, psiholog la Institutul de Cercetare si Dezvoltare a Potentialului Uman din Romania. (Alex Saulea)

 

Citește și...