Acasă » Știri » Știri interne » Decizia pe care a luat-o Sergiu Nicolaescu dincolo de moarte! Cine va juca de fapt in ultimul rol “distribuit” de marele regizor

Decizia pe care a luat-o Sergiu Nicolaescu dincolo de moarte! Cine va juca de fapt in ultimul rol “distribuit” de marele regizor

De: Cancan 07/01/2015 | 22:00
Decizia pe care a luat-o Sergiu Nicolaescu dincolo de moarte! Cine va juca de fapt in ultimul rol “distribuit” de marele regizor

Filmul “Maria Tanase”, care va avea drept subiect viata “Reginei cantecului romanesc”, e cea mai scumpa pelicula din istoria cinematografiei romanesti. Desi nu ii apartine in totalitate, proiectul i-a fost atribuit in trecut lui Sergiu Nicloaescu.

Este vorba despre ceea ce s-a vehiculat dupa moartea regretatului regizor drept ultima dorinta lasata cu limba de moarte celui mai bun prieten, Ioan Carmazan. La un an de la moartea lui Sergiu Nicolaescu, prietenul sau isi doreste sa duca ideea filmului pana la capat, fiind incurajat si de cativa oameni care i s-au alaturat si care i-au dat sperante ca acest scenariu poate poate prinde viata, chiar daca pentru infaptuirea filmului a fost constituit un deviz de nici mai mult nici mai putin de 2,5 milioane de euro.

Ioan Carmazan sustine ca oricine ar scrie scenariul, filmul va avea la baza biografia Mariei Tanase, care nu poate fi schimbata
Ioan Carmazan sustine ca oricine ar scrie scenariul, filmul va avea la baza biografia Mariei Tanase, care nu poate fi schimbata

“Nu era scenariul lui Sergiu Nicolaescu, era un decupaj al lui Sergiu Nicolaescu, scris de alti doi autori, dar el isi pusese amprenta. Se merge pe biografie. Putem face fiecare un scenariu, dar biografia este aceeasi, pianul a cazut in Dunare si la mine, si la Sergiu Nicolaescu si la dumneavoastra, Maria Tanase a fugit de acasa si la mine si la Sergiu Nicolaescu si la oricine va urmari biografia ei. Problema este cum se vede imaginea, ce culori folosesti… Era un scenariu al lui Sergiu Nicolaescu in care tinea spectatorii in suspans, dar eu nu l-am urmat in totalitate.E un alt tip de cinema pe care il practic eu. Nu vreau sa spun ca al meu e mai bun decat al lui Sergiu. Problema e ca eu nu am genul publicului, el il avea. Eu nu pot sa cobor la spectator, daca spectatorul se ridica la mine, voi fi foarte fericit. Sunt mai incapatanat din punctul acesta de vedere.”, a marturisit maestrul Carmazan in exclusivitate pentru CANCAN.ro.

Jojo a jucat si in alt film al lui Sergiu Nicolaescu,
Jojo a jucat si in alt film al lui Sergiu Nicolaescu, „Poker”, o pelicula care s-a bucurat de mare succes in 2010

Asadar, este vorba despre un film care are la baza scenariului viata Mariei Tanase. Ideea a fost perceputa de publicul larg ca apartinand lui Sergiu Nicolaescu, spunandu-se ca a fost ultimul film pe care marele regizor si-ar fi dorit sa il faca. Pentru asta a fost aleasa si actrita pentru rolul principal, in persoana Catalinei Grama, cunoscuta drept Jojo. Despre ea se spune ca era preferata lui Nicolaescu si ca ar fi facut chiar niste poze pentru acest film, imagini in care apare interpretand-o pe marea doamna a muzicii populare romanesti.

Soprana Alexandra Coman este constienta ca rolul Mariei Tanase presupune o mare responsabilitate
Soprana Alexandra Coman este constienta ca rolul Mariei Tanase presupune o mare responsabilitate

Regizorul Ioan Carmazan a avut amabilitatea sa ne explice ca, in realitate, procedura de a atribui un rol principal intr-un film este indelungata si nu se rezuma doar la cateva poze. Intr-adevar, in biroul maestrului au fost gasite acele imagini, despre care Carmazan spune ca sunt bune, insa domnia sa nu a discutat niciodata fata in fata cu Jojo.

Rolul Mariei Tanase este o provocare pentru orice artista
Rolul Mariei Tanase este o provocare pentru orice artista

“Pozele cu Jojo sunt niste poze pe care le-a facut pentru Sergiu Nicolaescu, ele sunt ok, amuzante, eu cu ea nu am vorbit niciodata fata in fata. Ele existau in biroul lui Sergiu Nicolaescu. Este interesant, au fost ok, au luat-o pe Maria Tanase, a pus-o intr-o anumita ipostaza, a pozat asa, insa noi nu am discutat despre asta.”, a explicat Ioan Carmazan.

Rolul a fost atribuit sopranei Alexandra Coman

Desi pentru acest rol s-a vehiculat, pe langa Jojo si numele Angelei Ghiorghiu, regizorul Ioan Carmazan a decis ca acesta sa fie acordat sopranei Alexandra Coman. Este vorba despre fosta iubita a lui Adrian Cioroianu, una dintre sopranele din Romania ravnite pe cele mai mari scene ale lumii.

Regizorul a decis ca in rolul principal sa joace soprana Alexandra Coman
Regizorul a decis ca in rolul principal sa joace soprana Alexandra Coman

“Povestea asta cu cine joaca rolul Mariei Tanase, momentan este Alexandra Coman, mai tarziu vedem. Este un intreg purgatoriu, Cand intri in productie faci probe, probe de machiaj, sunt si producatorii, probabil daca vor fi si producatorii americani, incepem o poveste nu stiu cum… E o prima speranta.”, a completat regizorul.

Soprana Alexandra Coman este foarte fericita ca a fost distribuita in acest rol, desi este constienta ca, in acelasi timp, este si o mare responsabilitate. Cu toate acestea, artista e sigura ca va face fata fara probleme unui peresonaj pe care l-a studiat indeaproape.

Alexandra Coman a studiat indelung personajul Maria Tanase si sustine ca va face fata unui astfel de rol
Alexandra Coman a studiat indelung personajul Maria Tanase si sustine ca va face fata unui astfel de rol

“Sunt incantata si onorata pentru ca Maria Tanase eu unul dintre idolii mei! Nu e un rol usor, e o personalitate destul de complexa. Dar cred ca o voi face foarte bine pentru ca am studiat foarte mult acest personaj si aceasta artista, sunt pregatita si sper sa incepem filmarile cat mai repede!”, ne-a spus in exclusivitate soprana.

Cel mai scump film din cinematografia romaneasca

Pana in acest moment, cel mai scump film din Romania a fost in regia lui Nae Caranfil. Este vorba despre pelicula “Restul e tacere”, care a avut un buget 2,43 milioane de euro si care prezinta reconstitutirea fidela a razboiului cu turcii, prin care Romania isi cucerise independenta.

Ioan Carmazan spune ca ultimul cuvant in acest film il vor avea producatorii, care au sarcina de a gasi finantare
Ioan Carmazan spune ca ultimul cuvant in acest film il vor avea producatorii, care au sarcina de a gasi finantare

In timp ce filmul lui Caranfil reusise sa fie finantat din fonduri autohtone, Ioan Carmazan marturiseste ca pentru “Maria Tanase” se incearca obtinerea de fonduri inclusiv de la Consiliul Europei.

Fosta iubita a lui Adrian Cioroianu este una din sopranele dorite pe cele mai mari scene ale lumii
Fosta iubita a lui Adrian Cioroianu este una din sopranele dorite pe cele mai mari scene ale lumii

“Incerc sa adun bani, s-a facut un deviz! Daca voi reusi sa adun cei 2 milioane 500 de mii de euro voi merge mai departe! Deocamdata sunt la faza la care sunt hotarat sa fac filmul, Ministerul Culturii ne-a dat ceva bani, sa vedem daca vom obtine mai multi. Guvernul ne sustine real. Intre timp ne-am adresat Consiliului Europei, domnul Constantin Dutu a avut o interpelare in plen despre proiectul Brancusi si se pare ca a avut succes, ne-am adresat si noului comisar european Silvia Costa si printre multele proiecte care au luat bani probabil este si asta. Avem tot sprijinul, a venit si domnul Boby Paunescu si am discutat.”, a mai declarat regizorul.

Producatorii au ultimul cuvant

Avand in vedere ca este vorba despre un film foarte costisitor, producatorii sunt cei care urmeaza sa stranga banii, iar ca drept urmare vor fi si cei care vor trasa ultimele amanunte ale proiectului.

Regizorul Ioan Carmazan sustine ca vrea sa imprime propria viziune si propriul stil filmului
Regizorul Ioan Carmazan sustine ca vrea sa imprime propria viziune si propriul stil filmului „Maria Tanase”


“Banii o sa-i stranga un producator. Stiu ca aparuse un articol ca Nicolaescu a luat 17 miliarde din nu stiu ce productie. Nicolaescu nu a luat niciun ban, el a luat atat cat prevedea contractul lui de regizor. Eu o sa-mi iau cat prevede contractul meu de regizor si de scenarist, atat! Restul este treaba producatorilor!”, a incheiat maestrul Carmazan.

Raluca Ogaru
 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și obiceiuri
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Victoria, CĂRATĂ ÎN SPATE de David Beckham! S-a distrat până n-a mai putut să stea în picioare: Cum au fost surprinși
Victoria, CĂRATĂ ÎN SPATE de David Beckham! S-a distrat până n-a mai putut să stea...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ce trebuie să faci de Sf. Gheorghe, pentru a avea parte de noroc și sănătate tot restul anului. Tradițiile și superstițiile de care trebuie să ții cont
Ce trebuie să faci de Sf. Gheorghe, pentru a avea parte de noroc și sănătate...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Oana Roman, cadou inedit pentru fiica ei: „După mai multe zile în care a plâns de durere”. Cum a reacționat micuța Isabela
Oana Roman, cadou inedit pentru fiica ei: „După mai multe zile în care a plâns...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns la concluzia că s-au certat degeaba. „Mai bine nu ne mai certam.”
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Probele video care arată că fata din Orhei a fost dusă în casa suspectului, în seara dispariției. A băgat-o în portbagaj, înainte să fie găsită moartă
Probele video care arată că fata din Orhei a fost dusă în casa suspectului, în...
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland, dar are prețuri mai mici
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland,...
„Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost internat de urgență la ATI Floreasca! Exclusiv
„Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost...
NOUĂ LEGE pentru posesorii de mașini din România. Schimbare radicală pentru șoferi
NOUĂ LEGE pentru posesorii de mașini din România. Schimbare radicală pentru șoferi
Eva a murit la vârsta de 29 de ani. Anunţul tragediei a fost făcut de sora vedetei pe Instagram
Eva a murit la vârsta de 29 de ani. Anunţul tragediei a fost făcut de...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
Interzis complet în România! Legea pe care nimeni n-o poate ocoli. Amenda te bagă în faliment
Interzis complet în România! Legea pe care nimeni n-o poate ocoli. Amenda te bagă în...
Cum a fost decapitat Cătălin Cîrstoiu. Detalii explozive din culise
Cum a fost decapitat Cătălin Cîrstoiu. Detalii explozive din culise
Cum arătau Teo Trandafir și Mircea Badea în 1994, când debutau la Tele 7abc. Imagini de COLECȚIE din urmă cu 30 de ani
Cum arătau Teo Trandafir și Mircea Badea în 1994, când debutau la Tele 7abc. Imagini...
Cum arată femeia care l-a ţinut la uşă pe Cristi Tănase, la o lună după ce a născut! Transformare neaşteptată a Adinei Maria
Cum arată femeia care l-a ţinut la uşă pe Cristi Tănase, la o lună după...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Primele declarații ale Ancăi Dumitra despre sarcină. Actrița nu își mai încape în piele de fericire
Primele declarații ale Ancăi Dumitra despre sarcină. Actrița nu își mai încape în piele de...
Ce părere are Cristina Șișcanu despre rolul bărbatului într-o familie. Prezentatoarea ar putea stârni controverse
Ce părere are Cristina Șișcanu despre rolul bărbatului într-o familie. Prezentatoarea ar putea stârni controverse
Ce trebuie să ai în casă de Sfântul Gheorghe ca să fii ferit de farmece și rele până la finalul anului. Vei ține ghinionul departe de familie
Ce trebuie să ai în casă de Sfântul Gheorghe ca să fii ferit de farmece...
Cele 5 zodii care vor avea cea mai bună vară din viața lor. Norocul le bate la ușă chiar din iunie
Cele 5 zodii care vor avea cea mai bună vară din viața lor. Norocul le...